Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Sargabarackarcu nagy szep gyumolcsot a jo izles

Cultivar tenyesztettek a Kiserleti Allomas a zonalis Rossoshanskij kerteszet, MM Ulyanischevym fajtak atlepese Arany arcu es nyaron. 1974 ota, grade zonas a Astrakhan regioban.

Jelenleg van az allami nyilvantartas az Also-Volga-videken.  kozepes vagy eroteljes, ovalis vagy nagyjabol emelkedett lombkorona jo lombozat. Bark a torzs szurkesbarna vagy barna, a ragyogas, kozepes vagy erosen texturalt, eros hosszanti rastreskivaemostyu, gondor nyereseg torzs hianyzik vagy gyenge.

Lenticels prominens, nagyon rovid, kozep szeles, surun.  egyenes vagy enyhen ivelt, a viszonylag rovid csomokozok, a napos oldalon a barna az arnyekban, zoldes, fedett szamos, nagyon kicsi, ovalis, feheres lenticels, hogy rosszul, vagy beszelnek, vagy cselekmeny egyaltalan. Variety hajlik, hogy minden evben nehany rugyek a kozepfoku eros novekedes, festett fenyes voros, ezert az eves hajtasok elagazo.

Tulnyulasa a vegetativ rugy kozepes meretu. Vegetativ rugyek kicsik, 2-3 mm hosszu, shirokokonicheskie, a hegyes, appressed vagy kisse egymastol. Rugyek a kis, 2-3 mm, joval keskenyebb, mint a vegetativ, hosszukas-tojasdad, hegyes csucs talalhato, foleg egyeves hajtasok es a rovid gyumolcs agak, homlok egy kicsit.

Levellemez kerekiteni, rovid, hegyes es gyakran bebugyolalva az egyik oldalon, es a hegye a sziv alaku alap, kozepes meretu, 6-9 cm hosszu es azonos szelessegu egyeves hajtasok, sotetzold, sima, glabrous, enyhen fenyes, kisse homoru menten kozepso erezet, also szurke-zold, enyhen szoros a szogek Eltero oldalso venak, altalaban a lap aljan unidentate es kozelebb a tetejen a ketszeresen fogazott, fogazas kozepes, hullamzast hianyzik, levellemez vekony, borszeru textura. Levelnyel hosszu, 20-40 mm hosszu, kozepesen vastag, meztelen, fenyes barna szinet antocianin felulrol, kisse gyengebb, mint az also, a mirigyek szamanak 3-4, kis-es kozepes meretu, erosen domboru, zoldes, fekete felso.

A viragok nagyok, 25-30 mm atmeroju, tiszta feher viragos, tiszta, feher viragok, sepals 5-8, azok vorosesbarna, hajlott hat, csesze harang alaku vagy bokalchataya, keskeny, lekerekitett szirmok a obovate, elhalado hirtelen az alapja a korom, az osszeg 5,7 db., tele vagy atfedik egymast, meg egy mozsartorovel porzo, hajlitott vegen a horog.  atlagsulya 30-35 g, magassaga 40-45 mm, szelessege 37-38 mm, 34-35 mm vastag, nagy gyumolcsok sulya 55-60 gramm, ovalis vagy kerek-ovalis, enyhen vagy mersekelten lapos oldaliranyban nagyon helyes, bar gyakran ez kozel fele a ventralis gerinc hatalmas, tetejen a gyumolcs kerek, altalaban nagyon keves labujj vegen a ventralis varrat, varratszedes keskeny, kozepes melysege.

Orange bor, a diffuz narancsvoros blush napos oldalan, serdulokorba atlag. Ko az atlagos, sulya 2-3 g, melynek osszege 6,5-8,5 tomeg% a gyumolcs ovalis, a csucs nagyjabol kerek, alapja szigoruan kerek, hati varrat zart, a hasi varrat keskeny vagy kozepes szelessegu, kozepre borda jol kifejezni , akut, az oldalso bordak is jol fejlett, sokkal inkabb tompa, mint a kozponti, dombos felszini godrok, de sima, szine barna friss magok, ko fekszik a nagy ureg mentes, a kernel keseru.

Ragyogo narancssarga husu, nagyon suru, kemeny szerkezetu, ledus, edes, kellemes enyhen savas, es alig eszreveheto keseruseggel, nem lisztes, szep sargabarack iz, izleles pontszam 4,7 szazalekponttal magasabb . A biokemiai osszetetele gyumolcs: 8,9% cukor, amely 1,9% teszik 7,0%-a monoszacharidok es a szacharoz, 2,6% titralhato savakat.  A gyumolcsok egyarant hasznalhato friss fogyasztasra es feldolgozasra.

Kompotot jo minoseguek a teljes pontszam 4,0 pont (4,1 pont egy megjelenes es 3.7 pontot izles szerint).  fordul elo, kozep-vagy kesoi. Eres atlagos ido, a del-kozep-fekete talaj a keso second korai harmadik evtizedeben julius.

A termotest fak, oltott palantak kis bogyos sargabarack-zherdeley, hogy 4-5 ev, korai megjelenese gyumolcs jo. Hozam elsosorban attol fugg, telelo viragbimbo. Ha sikeres attelelo teli 1961-1962.Sargabarack-arcu - nagy szep gyumolcsot a jo izles hat eves fak hozott  Vajon atlagosan 28,5 kg fa.

A kedvezo idojarasi korulmenyek kozott a teli idoszakban 1962-1965 gg. termesatlag volt 19,4 kg / der., es a kovetkezo harom evben, mindossze 4,1 kg / der.  Terep a fa deli reszen a Kozep-csernozjom jo. Sulyos tel, a teljes rata befagyasztasa nem haladhatja meg a 2,5 pontot. Az ilyen zarolas nem befolyasolta jelentosen az altalanos allapota a fak es a kor tiz volt, a becslesek szerint 4,2 pont. Bimbo sokkal erzekenyebbek a kedvezotlen korulmenyek telen.

Atlagos szazalekos befagyasztasa viragrugyek idoszakra 1962-1968 gg. elerte a 71,0%, es a befagyasztasa a legerosebb megfigyelt teli eles homerseklet-ingadozasok.Sargabarack-arcu - nagy szep gyumolcsot a jo izles A sima hideg tel, akkor is, ha a homerseklet -34  megtartotta 20-30%-a el viragbimbo, amely egy atlagos hozam.  Nagy szep gyumolcsot a jo izles, megfelelo szintu alkalmazkodas felteteleinek a fa delre a Kozponti csernozjom.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. Terhes

  

barack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..