Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Sargabarack krasnoschechka chervonoboky

(KRASNOSCHECHKA, CHERVONOBOKY)  Regota szeles korben termesztik az egesz del-europai reszen Szovjetunio es nagy ipari minosegu Moldova, Ukrajna, Eszak-Kaukazus es a Krim-felszigeten.  A kozeli hasonlosag a magyar voros ad okot, hogy gondoljon a kozos eredet a ket faj.  Arcu miatt akar 75%-a fajtak osszetetele sargabarack all a del-europai reszen Szovjetunioban.

A fa abban kulonbozik a korai bejegyzes a termes szezonban (3-4. ev utan, ultetes) es egy nagy es rendszeres termelekenysegre, az egeszsegre es igenytelen a talaj, annal nagyobb a szarazsag ellenallas, hideg tolerancia es az ellenallas a tavaszi fagyok, mint a legtobb mas sargabarack a deli ovezetben.  A Krimben szerint AP Shcherbina, a kitartas arcu fa all egy izpervyh ulesek, a masodik csak az alacsony minosegu apro gyumolcsu fajta, Jacques.

A BI Shablovsky, fak, piros arcu over-teli es no is szinte minden a sztyepp regio Ukrajna (kiveve az eszak-keleti reszen) es a del-nyugati reszen, Moldova (Transznisztria). Ugyanakkor a kemeny tel az 1928-29, viragrugyek es piros eves hajtasok is fagy altal karositott. Wood is sokkal tobb kitartas es a del-ukrajnai, nagyon keves kiveteltol eltekintve, nem fagy altal karositott.

Amikor kivalasztunk egy biztonsagos helyet a feny meleg talaj es alkalmazasanak megfelelo mezogazdasagi technologia, piros-fak sikeresen termesztik joval eszakabbra, es - az erdossztyepp resze Szovjetunioban. Peldaul Kijevben, megtalalja az egyes fak ebbol a fajtabol a 25-35-eves.

A homokos talaju Melitopol, Kherson es mas a fak, piros arcu, jol fejlett, akar anelkul, ontozes, magas termelekenyseg, az egeszsegugyi es osszehasonlito hosszu elettartam, elerve az 50 eves es idosebb (egyes esetekben akar 75 - 80 ev .)  A hozam tudhato be a legtobb magas hozamu fajtak az europai, az atlagos ad, hogy 80-90 kg fat, es nehany a legerosebb fak - akar 240 kg gyumolcs.

Hozam 20 tonna egy hektar - nem ritka, hogy ezt az osztalyt.  A termes voros arcu a Krimben P. Shcherbina is ad neki a legmagasabb pontszamot (10 pont).  Viragzasi ido kozepe vege miatt kevesebb serult viragok, mint a tavaszi fagyok, mint a fajtak Qaysi, Big Ambroznya kesobb a Voros gerillak. Ellenallas gombas betegsegek (es spot nilii) atlagos, igy ha nincs eso es a kod a tavasszal es kora nyaron, vagy szoros ultetesi gyumolcsok es levelek erintett helyszinen.

Ha nincs rendszeres es gondos ellenorzes moniliey ilyen korulmenyek kozott jelentos betegsegek kialakulasanak.  Grade samoplodny es kapcsolo a normal noveny ultetese, valamint egyeb fajtak nem szukseges.  A gyumolcsok ernek kozepen sargabarack szezonban (a Krim-felszigeten - julius kozepen), es egyenetlen eres es eleg pastyanutoe, kulonosen a magas hozamu. Ezzel kapcsolatban gyujtemeny kell vegezni 2-3 ora.

Az eros kotodes a gyumolcs az agakat jelenti, amikor teljesen erett gyumolcs konnyen leesnek a farol.  Gyumolcs nagyon magas hozamot kisebb, es ezert az ev nagy termes kell kulonosen jo gondozasa a kertben. Shot az allam a muszaki lejarata a gyumolcsok egy jol karbantartott szallitas es tarolas 8-10 nap.  A nagy reszet a gyumolcsei ez a fajta hasznalhato technikai feldolgozasi helyi konzervgyarak (Szimferopol, Melitopol, Kherson, Chisinau, Buinaksk, Yeisk, muveszet. Krimben, stb.)

Kompotot, keszult a gyumolcs piros arcu, kulonbozo vonzo megjelenes (nagy meret es szinezes yarkooranzhevaya fel) es a magas minosegu iz (kellemes edes izu, jo aromas). Erettebb gyumolcsot hasznaltak fel lekvar, dzsem, lekvar, jellemzo a jo iz es aroma jelentos.

Az aszalt gyumolcs a piros-sokkal rosszabb a megjeleneseben es izeben a legjobb kozep-azsiai suhofruktovym osztalyok, de elkeszult a keverek parolt aszalt gyumolcsok, piros arca egy jo elem, ami egy kellemes illatu kislotui.  A gyumolcsok feldolgozasara sajat kompot nemi felesleges savak es celluloz eresi heterogenitas a szinpad technikai erettseg. A kesedelem gyujtese a gyumolcs vezet a overripeness es enyhitik a hust.

Mivel a szeles korben hasznalt vetomag-tenyesztes es elohelye szamos kulturaban nagyon sok fajta es a klon a piros arcu, kulonbozo meretu es alaku gyumolcs, szin, iz, aroma, szerkezetet es feszesseget, a merete az ureg, mentesites Csont-, termek-es technologiai tulajdonsagaira gyumolcs, altalaban szokas a fa, levelek, viragok, viragzasi ido, erleles, hideg ellenallas, ellenallas a tavaszi fagy, a betegsegek es kartevok, es szamos mas lehetoseggel.  A legjobb klonok ebben az osztalyban van: Nikita, piros nikiteky, Salgirsky, voros pimento, voros kesobb Kherson szama 22, 23, 26.

Arcu Miklos kiosztott Nikita Novenykert oket ossze kulonbozo reszein a legjobb kepviseloi piros arcu.  Egy osszehasonlito kulonfele vizsgalatok es kivalasztani a legjobb es biologiailag korulmenyek kozotti terseg, piros arcu klon, lejaro egyidejuleg kulonbozo idoben, lehetove teszi, hogy jelentosen javitja a termelekenyseget ultetvenyek es minosegenek javitasa, az eloallitott termekek.

Tulajdonsagok fokozat: kitartas, egyszeruseg, nagy hatekonysagu fa, magas nyersanyagarak es szakmai minosege, a gyumolcs, a sokoldalu hasznalatuk.  Vezettek be a standard valasztek szinvonalu alapfoku ipari minosegu all sargabarack regioiban Ukrajna, Krim es Eszak-Kaukazus (Krasznodar es Sztavropol, Dagesztanban, Kabardian ASSR, az eszak-oszet Autonom Koztarsasag, Groznij, es Rosztov regiok) valamint resze a kozep-azsiai koztarsasagok (turkmen, kirgiz, kazah), a konzerv teruleteken Azerbajdzsan.

Fa atlag feletti meretu, formaja egy ritka, kerek, terjesztese korona hosszu, enyhen ivelt lefele agak. Az eves hajtasok hosszu, atlag alatti vastagsag, hosszu csomokozokkel, neha a felso reszen kisse geniculate, fenyes, zold alatt, voroses-barna a tetejen.

A levelek kozepes vagy alacsonyabb kozepes meretu (60-70x55-60 mm), kihegyezett, tojasdad vagy nagyjabol ovalis, hanem fokozatos atmenet a villak kozephosszu a tetejen, es egy kicsit huzott ki a levelnyel alap, sotetzold, glabrous, finom tuskek a sarkoknal az also szal az idegek fogazas szelen sekely, tompa, fogazott-crenate, a levelnyel hosszu (35-45 mm), vekony, temnopurpurovye, az 1-2 mirigyek. A viragok kozepes meretu - (27-28 mm), feher, kerek, lenyegeben konkav szirmok.

Gyumolcs fent kozepes es nagy meretu (48 x X50x48 mm, atlagos sulya 50 g), valtozo alaku, lekerekitett tojasdad, hogy ploskovato kerek, szinte nem tomoritett, vagy enyhen tomoritett oldaliranyban. Hasi varrat es keskeny az az alapja egy meglehetosen mely, a kozepso a gyumolcs szinte eltunt. Peel barsonyos serdulo, meglehetosen vekony, de suru, arany-narancs egy szep fuzzy feny, es egy pontot a megvilagitott oldalara.

Pulp svetlooranzhevaya, suru, es bar meglehetosen szelid, nagy ledussag, es lesz enyhen puderes overripeness, savanyu-edes, jellegzetes sargabarack aroma, a jo izles, a ko jol elkulonul, bot csak kis mertekben a szele a ventralis varrat. Az ureg kicsi. Ko egy ingyenes, meglehetosen nagy (28x24x12, 5, mi, az atlagos sulya 3-4 g) 6-7%-at a gyumolcs tomege alapjan, nagyjabol ovalis, lapos oldala (pl. IV = 1.86), lekerekitett felso es enyhen ferde lefele ventralis oldalan.

Tifusz varras atlagos szelessege (8 mm), hati varrat zart formak kisse kiallo, erosen eltompult el. A felulet a ko durva, mesh halos, barna. Seed edes.

  

barack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..