Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Sargabarack fobb ipari minosegu arcu

Sargabarack - Del-gyumolcsfa, kialakulasa a kulturalis valasztek lezajlott orszagokban meleg eghajlatu: Kozep-Azsia, Iran, a Kaukazus, Del-Europaban. Ezert az Oroszorszag europai tenyesztik foleg az eszak-kaukazusi regioban.  A fo iparag itt szamos nagy piros arcu, husos, finom, elenk narancs gyumolcs.

Meg kedvezo korulmenyek kozott, a Kuban es Stavropol arcu ad jo termest nem a kupa haromevente egyszer. Ennek fo oka az alacsony hozamok halala viragbimbo telen. A pihenes, a homerseklet -26 ° nekik fontos.

Es miutan a hosszu olvadas, amikor a bimbo novekedni kezdenek, gyorsan es meredeken csokken telallosag, a pusztito fagyok a -18-20 °. Azokon a teruleteken, Eszak-Rostov-on-Don piros arcu a zord teli fagyas kicsit eros fak. Ez a terulet ad jo termest a piros arcu 1-2 alkalommal teljes elettartama alatt a fa.  Sokkal telallo formak helyi sargabarack, ami a lakossag megismetli vetomagokat.

Is, nem oltott nott a magokat a fak nevu zherdelyami. Zherdeli fel a nagy reszet a fak a sargabarack a hatalmas teruleten varosok kozott Voronyezs es Rostov-on-Don. A minosegi gyumolcs voltak szignifikansan alacsonyabb piros arcu: ok a meretet ket-haromszor kisebb, gyakran keseru celluloz-es durva rostok ("mag").

Bar ezen a teruleten zherdeli gyumolcs lenyegesen tobb voros arcu - jo termes kozuluk atlagosan csak 3 evente.  Kelet-Sziberiaban, a lejtoin a hegyek Dauria kinai Mandzsuriaban es Primorsky hatarterulet ket vadon elo faj no barack - sziberiai es a mandzsuriai. A gyumolcsok gyakorlatilag ehetetlen, kulonosen a sziberiai sargabarack, de a viragbimbo kepes elviselni sulyos fagy le-40o, es a fak akar -50 °.

Alapja ezeknek a fajoknak a Sargabarack Eszak-Mandzsuriaban, a kinai kidolgozott helyi fajta sargabarack polukulturnye kis gyumolcsot a megfelelo minosegre. A szazad elejen Michurin a vetomagvak ezeknek a fajtaknak a kinai hozta elso fajta sargabarack a kozepso sav - Legjobb Michurinsky, elvtars, Nengol, Satser. Kielegitoen turi a teli kozepen ovezet europai resze. Sajnos, a terep ezeknek a fajtaknak szorosan kapcsolodik egy rovid piheno a fa.

A kemeny tel nem olvadas Kelet-Sziberia es Mandzsuria, megtartjak a magas teli terep tavaszig. Miutan az Europai egyazon az enyhe tel, akkor hevesen reagal az elso olvadas decemberben es januarban, a virag bimbo kezdenek viragozni, es megol, az azt koveto fagyok viszonylag kicsi. A del-europai resze, ahol a teli idoszakban olvad kulonosen eros es tartos, ezeket a fajtakat termelnek gyumolcsot tobb folyo, mint a rozsas arcu.

Ismert Tenyesztok M. Ulyanishev a Rossoshanskij Kiserleti Allomas Kerteszeti es A. Benjamin a voronyezsi allami agrouniversitete az atkelo fajtak IVMichurin, a helyi es a nagy zherdeley deli fajtak sok uj fajta sargabarack. A legjobb ilyen fajta fia piros arcu, sarga csorgo, az orosz-bolgar, desszert, Eszak Triumph kapott jelentos terjedt el a Del-Kozep-Fekete Fold zonaban.

Bar a minosegi gyumolcs ok valamivel rosszabb, a piros arcu, telallosag es bimbo a fa ok sokkal magasabb. Fak nelkul jelentos kart elviselni homerseklet -35 °, bimbo a -28-30 °.  A siker a termesztes kajszibarack telken elsosorban attol fugg, a megfelelo fajtak kivalasztasara. Azokon a teruleteken, Del-Rostov-on-Don lehet noni a nagy gyumolcsu fajtak Del - piros arcu, sugarzo, Melitopol korai, kesoi Melitopol, Salah, stb

A sztyepp zona Voronezh a Rostov jo eredmeny adja a legjobb minosegu fenti MM Ulyanischeva es A. Veniaminov. Faiskola Kerteszeti Kutato Allomas Rossoshanskij evente termel palantak e fajtak. Eszakra eso teruleteken a Voronezh kicsit kedvezobb a sargabarack.

Itt figyelheto meg - egy rossz dolog, mint a kereg es a kambium podoprevanie aljan a hordo a tovenel galler. Kulonosen eroteljesen nyilvanul meg, enyhe tel, amikor a ho esik, a fold elolvadt. Miutan alatt vastag ho homerseklet kozel 0 °, megjelent mar a tobbi kereg es a kambium megfullad es meghal.

Nagyon podoprevshie fak tavasszal, a szokasos modon novekedni kezdenek, de aztan a nyari szaraz. Ebben a zonaban, barack jobb novenyek magassagban egy meter a shtamb helyi telallo fajtakat szilva haza. Itt vannak a legjobb fajta fajtak IVMichurin, es kedvezobb felteteleket mikroklimatikus az utat Moszkva jo gyumolcsot fajtak M.M.Ulyani-scheva es A. Veniaminov.

Mindenhol a legjobb sargabarack magas helyeken, kis zart medencek, ahol a tel hideg levego stagnal, barack nem tud allni.  Ha nem kap vedooltast sargabarack fak nonek, hogy magrol gyumolcstermo fakat. Bar nincs garancia a teljes megorzeset minoseget a kiindulasi fajta, altalaban palantak kozel hozza a terep, meret, iz-, gyumolcs-es egyeb jellemzoit.

Bones kell venni a legjobb a helyi fak, mint a piacon vasarolt vagy tarolni az importalt gyumolcs, meg akkor is csabitanak a merete es izet. Szinte biztosan a palantak ezek magok nezimostoyki, kulonosen eszaki teruleteken.  Ahhoz, hogy a palantak elott termotest, a legjobb, ha novekszik oket anelkul, attelepitesre, vetes kozvetlenul egy allando helyet.

Oszi vetesu szaraz mag, 4 db az elokeszitett ulteto lyukat teglalap merete 60x60x60 cm, a sarkokban a ter. A tavolsag a kutak - 4 meter. Menedeket a teli ultetesi szaraz level reteg 20 cm lehet vetni tavaszan retegzett magvak. Ehhez a magokat huvos, szaraz helyen kozepeig januar vegeig.

Kovetkezo, aztatott 3 napig vizben, a viz kicserelese napi utolso alkalommal egy rozsaszin kalium-permanganat oldattal atitatott magok kerulnek egy nylon zacsko, keszult egy regi zoknit, es temetni is egy regi vodor, nedves moha, fureszpor vagy a homok. A vodor kerul a pinceben a homerseklet 3 +5 °. Nezz a magokat, megakadalyozva oket a kiszaradastol. Elfogadhatatlan, fagyasztas atitatott mag, ne felejtsd el, hogy megvedje oket a ragcsalok.

Az aprilisban a ko altalaban repedt, es a magok is gyalog. Aztan kell vetni a foldbe azonos modon, mint az osszel. Ha a talaj nem all keszen, valamint a magok Capron zacskot kimossak a rozsaszin kalium-permanganat oldattal (ugyanezt az eljarast elvegezni a teli es kozben retegzodes, amikor a magok peneszes), helyezzenek el egy muanyag zacskoba, es elhelyezni a felso polcon a hutoszekreny, ahol a homerseklet kozel nulla.

Ott voltak tarolva, amig a telepitesi ido.  Amikor a vetomagvak a tavaszi szaraz retegzett hajtasok csak akkor jelenik meg egy ev utan. A kovetkezo nyaron, egy evvel a tavaszi vetes, vekony ki palanta sarjadt.  Eloszor tavolitsa el a betegeket es podmerzshie novenyek es palantak a vad tipusu egyertelmuen. Sima vastag eves hajtasok nagy levelei es kis fiokok szama tartjak, hogy a jele, sargabarack kultura.

Ezzel szemben a palantak az egyeves es karcsu hajtasai, sulya kisebb agak es a kis levelek, altalaban keso termotest jon es ad egy kis iztelen gyumolcsot. Ezeket eltavolitottak az elso helyen. Azokon a teruleteken, a kozponti ov, ahol a barack van kiteve eros podoprevaniyu, vegeznek a selejtezesre csak a nyar vegen, amikor a novenyek szaraz podoprevshie. A vegso elutasitasa elhagyasa a feszek egyetlen fa a gyumolcsot tartott bevezetese palantak a termotest.

Oltott novenyek indul szem gyumolcs a harmadik evben, palantakat nevelt nelkul attelepitesre, a negyedik vagy otodik. Atultetest kesleltetett hatalyba viselo egy-ket evben.  Regio megjelenes: Kozep-, Kozep-Fekete Fold, Eszak-Kaukazus, Kozep-Volga, Volga also folyasanal, Ural, Tavol-Kelet

Publikaciok: Hirek:

Kapcsolodo rekord:
  1. naspolya
  2. gyumolcs oszibarack

  

fajta barack, sargabarack, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..