Narancs es gyumolcs

  

Sargabarack termesztes

Hol vagyok: "Mint tudjatok, a kajszibarack nagyon konnyu igenylo, korai megjelenese gyumolcs ko faj. Sargabarack fak, erosen hajlamosak is eros novekedest mutatnak, es boseges fulre generativ rugyek, akkor kezdodik a legkorabbi eletevekben a fa. A csontvaz egy barack koronak, altalaban jo elagazo, az agak hosszu, vastag, de ugyanakkor eleg rugalmas.

A sargabarack fak gyorsan novekszik, kulonosen fiatal korban, es a forma megerositett nyari lo barack gyorsan kezd mennyisegenek novelese a korona. Fiatal fak jellemzo piramis alaku vissza a koronat, de az eletkor elorehaladtaval, az idosebb lesz a fa koronaja megvaltoztatja alakjat egy shirokopiramidalnuyu is kerek, ami eleg gyakran.

Csokkentett a betegsegekkel szembeni ellenallokepesseget, megszunese rendszeres termotest, korai kiszaradasat agak fiatal barack fa lehet az oka a korai es boseges termesehez kimeriti a fat csak. Es mindez azert, mert az a teny, hogy nem vegezte el a fejleszto metszes a koronat. Amikor egy fiatal a barack nagyon eros fa lo tobb, mint 1 m hosszu, amely gyakran hoz letre egy akut szog elterest a csomagtartoba, hogy a rossz megalakult a koronat a kajszibarack, igy instabil.

Ebben a fajta nem onallo rendszer, amely kepes normalizalni a hozam. Szinte minden a petefeszek, amely megjelenik a fa, akkor fejlodnek gyumolcs, ami tulterheleset fa novenyek.  Gyumolcsok szinte szabaly szerint jonnek letre az elso eves gallyakbol kulonbozo hosszusagu es meretu, es lehet, es buketnyh agak es a homlok. Rovid hossza agak generativ 3-4 ev utan kisse kiszaradnak, es valojaban a legtobb fajta sargabarack nem jatszanak jelentos szerepet a megalakult a termes.

Emiatt a fo feladata a vagas sargabarack fa egy eves tamogatas, az ujabb korszerubb es eros szara. A hajtasok hosszukas bimbo, mint a generativ hajtasok rovidebb kulonbseget kesobb. Azok, vese, hogy kesobb, sokkal kevesbe fogekonyak a provokativ felmelegedes idojaras telen.

Ebbol kovetkezik, hogy a gyors novekedes eves hajtasok lehetove teszi, hogy jobb megorizni lehetseges, a tervezett betakaritas.  Metszes sargabarack fak nagyon fontos, mert lehetove teszi, hogy javitsa az allapotat ultetvenyek magukat, valamint lehetoseget ad arra, hogy kap egy boseges termes eves eleg magas minosegu termek. Egyes teruleteken, ahol a sargabarack termesztik ipari meretu, a ritkas retegu tipusu fak.

Az egyetlen bezyarusnym forgalomba agak formaban koronat, mint a tipus tovabbfejlesztett Bowl.  A kis helyek, peldaul a nyaralas, gyakran lapitott alakja a koronat. Annak erdekeben, hogy novelje az erejet az alapveto, valamint javitsak a megvilagitas a korona, korulbelul 3-4 fo aga a kajszi a legjobb fekudt egyedul, megfigyelese idokozzel legalabb 30-40cm. A Tier-savos korona rakodni, ezert almok megengedett kozeliteni a helyet, 10-20cm, csak 2 vagy nagyon sok 3-ag.

Mikor megalakult a korona 5-6 fo aga az elsorendu, amely novekedtek, hajlasszoge nem kevesebb, mint 45-50%, teljes forditasa a kozepen, ugymond a kozpontban vezetek egyik aga a gyenge.  Ha ultetes skronirovannogo palanta, 2 szemben agak egyre leheto legnagyobb mertekben kell torekedni le a sort. Az elso eletevben, a novenyek, agak oldaliranyu rovid vagott, mintegy fel hosszusag, de mar az alapja ezeknek a fioktelepek sm60-70 kozpont karmester.

Kozepen valamennyi oldaliranyu agak, valamint a felso szeletet vezeto a fenntartasahoz szukseges idotartam 20 cm es 30 cm.  Agak, es a versenytarsak, amelyek novekedesi eles szogben kell vagni, mint a mondas tartja: "a gyurut", az a teny, hogy a mag es a nagyon korona sargabarack fa, egyaltalan nem szukseges. A fo agak a szogek elterest kell legalabb 40%-os also kuszoberteku es 55-60,%-aban tier a felso fele a koronat.

A masodik es a harmadik evben, tovabbra is mersekelt leroviditese a fo agak, valamint a kozpont karmester, tiszteletben tartva minden szabalyt alarendeltseg.  Novelje a merteke metszes szukseges evfolyamon slabovetvyaschihsya, mint Superior, ananasz, narancs-piros, es a vagas van szukseg, hogy gyengitse a fajtak jelentos elagazo-es kozepes, peldaul a fajtak, Golden nyar, Ruby es pirospozsgas.

Ha a fa megy, elkezd gyumolcsot, az agakat kell roviditeni kisse gyengul, es ha a fioktelep eros, leroviditi az idot fel kell fuggeszteni. Keresztul elvekonyodasa, eltavolitja a szaraz, beteg, versenykepes es surito korona sargabarack fa agai, fa elkeruli tulterheles a szuret. Annak erdekeben, hogy noveljek a stabilitast a fak alacsony homersekleten kell vegezni  kajszibarack termes, amely normalizalja a csapagy.  Jellemzok metszes sargabarack.

Ha a fa teljes barack gyumolcstermo, a csillogo a korona, akkor el kell vegeznie a rendszeres osztonzese es a novekedes a hajtasok 40-50cm eros, oly modon, hogy formaja a legtobb az aratas, a gyumolcs kereskedelem, valamint az ujabb generativ oktatas - buketnye agak es a homlok.  Amikor egy fa meghozza gyumolcset, egy atlagos tavaszi metszes sargabarack fakat lehet egesziteni jol bevalt regi ermek.

A leggyakrabban azt hasznaljak a majus masodik feleben vagy junius elejen, a hajtasok, vagas, amely tobb mint 20 cm, a 1/2-1/4 a hosszuk.  Mi a jo oreg penzveres?  Igen, ez okozza a kialakulasat egy meglehetosen nagyszamu, rovid hajtasok, szilardan tartja a gyumolcs es a legkevesbe hajlamos a betegsegekre.

Kovetkezo evben, akkor viseli az egesz nagy reszet a noveny. Emiatt tavasszal metszes a vekony ki az agak egynyari figyelmeztetni tulterheles a fa gyumolcsot. De ne feledje, hogy a nyari kergeti a leghatekonyabb, csak az a fa eros novekedese hajtasok, amelyek legalabb 35-40cm.  Amikor erezhetoen gyengebb novekedest, gyozodjon meg rola, hogy megujulas metszest a fa segitsegevel rovidul a 2-vagy 3 eves fa.

Es ha ez a fenntarthato novekedes gatlas, meg kell tartani szelet, 4 vagy akar 6 eves, es a fa. Tekintettel arra, hogy a barack kepes regeneralodni, fiatalito metszes gyakran hasznaljak kiterjeszteni a produktiv korban a fa, neha, ha kell csinalni annak erdekeben, hogy helyreallitsak resze a csontvaz a korona a sargabarack.

Az eppen futo, hogy mar nem no, az alacsony hozamu ultetveny a kajszibarack, elengedhetetlen noveny, amely elvekonyodik a korona, es egyesiti leroviditese a fo agak es poluskeletnyh. Ehhez tavolitsa el a "gyuru", de ahol van megvastagodasa a korona, az extra agai az elsorendu, es az osszes kovetkezmenyei, amelyek poluskeletnye meg nem 6 eves, meg kell vagni az nagysagat csomo mintegy 20-40cm.  Ha figyelembe vesszuk a novekedes a csont agak, akkor hagyja legfeljebb negy csomo.

Ez a fiatalito metszessel ad lenduletet a kialakulasat ot70 do90sm meretu csokkentese hajtasok keretein belul a fa koronajat. Ahogy a novekedes elindul, es nehany osztonzo, meretenek novelese a level lemezek kezd aktivabb es generativ folyamatokat ennek eredmenyekent, a sargabarack fa megszerzi a kepesseget, hogy nagy mennyisegu, vonzo gyumolcs terem.

Ezzel a modszerrel a ciklikus valtas a fo aga, es nem tud visszaterni korabbi poluskeletnyh ultetes sargabarack, ugy tunik, stabil, aru, irja be a gyumolcs kis telkek.  Egyutt a korona is kirakott emeletes es bezyarusnoy alakja a korona, sargabarack fak sok es gyakran formaban abban a pillanatban, hogy hatrany a pohar az a tipusu koronat, "ormeny Kupa" es a "jobb kupat."

A forma a korona, "Javitott pohar", hogy a torzs magassaga 60 es 70cm, harom fo aga, amely egymastol 15-20cm.  Miutan a felso agak jottek letre, a kozponti karmester kell vagni "a ringben." A 3 tengely, amelyek elsorendu, meg kell hagyni a hozzavetoleges magassaga 60-70cm, az egyik az elagazo es kicsi, hogy ugy mondjam, korlatozott mennyisegu egyenletesen elosztott poluskeletnyh agak.

Kovetkezo vagjak a koronat kell mersekelt leroviditese es elvekonyodasa agak Termeszetesen, ahogy az intenzitasa a novekedes. "Jobb csesze", ebben a formaban a korona, amely egy sargabarack fat megkezdese elott termotest, de lehetove teszi azt is, hogy megkapja a gyumolcs jo minosegu.  "Az ormeny tal", hogy ugy mondjam igeretes lehetoseg csesze alaku koronat. Ez az opcio talalhato a terheletlen, hogy ugy mondjam egy spiral negy fo aga.

Ez a modszer az alkoto a korona, lehetove teszi a konnyu iranyitast a fak metszese, valamint a konnyu es nagyon kenyelmes osszegyujteni barack gyumolcs a fak.  A megalakult a koronat egy "ormeny tal" a kovetkezo. A torzs, a magassaga legalabb 60 cm, akkor meg kell hatarozni a ket ag, az iranyt a sorozat, a parttol korulbelul 10-15 cm-es

Kovetkezo felett mintegy 40-50 cm-es, szukseg van a helye a kovetkezo nehany fo agak.  A tetejen a masodik szint, kb 30 cm kell helyezni egy masik 3 vagy 4 aga, amely felig alaptipus kovetoen idokozzel 20 cm, igy, hogy csokkentsek annak valoszinuseget, a kar es serulesek barack gyumolcs mechanikus betakaritas, felso ag szukseges helyet idokozonkent kozott az also agak.

Mellesleg 5-6 cm-rel a legfelso emeleten a fo aga, el kell tavolitania a folytatasa a kozpont karmester.  A kitoltott formativ metszes, meg kell allitani rovidules es elvekonyodasa a koronat, hogy kezdodik, hogy ugy mondjam csillapitas novekedesenek a sargabarack fa. Egy kicsit kesobb, korulbelul egyszer vagy ketszer egy evben, ez lehetseges, hanem, hogy szukseg lenne gep metszest agakat, es 4-5 evente, kezzel vagott agak osszefonodnak, szaritott es osszetort, annak erdekeben, hogy megkonnyitsek a koronat.

Egyutt a fajta csesze alaku korona, igen sikeres, es mar hosszu ideje, hasznalja a fel koronat formacio rendszer, amely le egy kicsit magasabb, de celszerubb a szilva fa.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. Lemon

  

A gyumolcs a kajszibarack, oszibarack, sargabarack fajtak es sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..