Narancs es gyumolcs

  

Sargabarack likor nepszeru

Sargabarack - csonthejas gyumolcs, csaladjaba tartozik Rosaceae, Rosaceae. A levelek kerek vagy tojasdad, enyhiti, margin fogazott. A viragok feher vagy rozsaszin. Gyumolcs - ledus odnokostyanki, vazlatosan kerek, elliptikus vagy obovate. Stone egy vastag falu, sima. Sargabarack fak szuletett Kina eszak-keleti, termesztik sok meleg mersekelt eghajlat. 90%-amerikai kajszibarack termes betakaritott Kaliforniaban.

Fuggoen a fajta, a szine sargabarack lehet halvany sargas-narancssargas ledus. Kajszibarack egy romlando termek, igy vegre a tavoli regiokban megzavarta a korabbi eres, majdnem zold. Sargabarackmagban hasznaljak edessegek celjabol nekik a zsir sargabarack olaj, hozzaadva a kulonbozo italokat.

Cim sargabarack kulonbozo nyelveken es kulonbozo orszagok eltero kiejtese. A latin nev sargabarack - armeniaca vulgaris. A spanyol - albaricoque, franciaul - abricot, angol - sargabarack, a holland - abrikoos, az amerikaiak gyakran nevezik egyszeruen sargabarack gyermekagyak hasznalataval.

Az orosz, a sargabarack mar tobb nev: zherdela - kis edes sargabarack, suttogta - valamivel nagyobb enyhen szaritott gyumolcsok mag nelkul, szaritott sargabarack - egesz szaritott gyumolcs egy ko, Kaisa - fustolik a ken-dioxid es enyhen szaritott gyumolcsok mag nelkul, szaritott sargabarack - szaritott fel gyumolcs fustolik a ken-dioxid es a napon szaritott nehany napig.  Kajszibarack gazdag beta-karotin-, vas-, kalcium-, rost-, valamint a bioflavonoidok es vitamin P.

Egyes kulturakban, peldaul Kinaban, Franciaorszagban, Olaszorszagban es sargabarack etel vagy ital belole tartjak afrodiziakumok.  Kozott a nepszeru sargabarack likor es palinka ismert francia Abrikontin (Abricontin), a priori (Apri) ceg Marie Brizard magyar Kekskemet (Keckskemet), osztrak palinka Barack (Barak Palinka) es meg sokan masok, koztuk Finnorszagban.

Az egyik legismertebb a vilagon sargabarack likor Amaretto egy olasz di Saronno (Amaretto di Saronno) altal gyartott "Ilva Saronno S.r.A.." A liquor, akar egy egesz tortenet kapcsolodik, amely szerint tulajdonithato, hogy ez az ital privorotnye tulajdonsagait. Azt mondjak, o keszitett egy ozvegy cantiniere, lakos a varos Sharon, hogy megnyerje a szive egy tehetseges muvesz, tanitvanya Leonardo da Vinci, Bernadino Luini.

Remek becsi desszert, jol bevalt, es a legszigorubb inyencek mindig is hires szamos eteleket zoldsegek es gyumolcsok, beleertve a kajszibarack. Ez a gomboc Marilenknodel, amelyek tele vannak egesz sargabarack, "toltott" viszont darab cukor, sargabarack, "Colbert", barack puding, es sok mas kivalo desszertek. Francia cukraszok kinal vallalati sargabarack mousse, alkotjak kikopott a porcukor gyumolcs citrom juice, tojassargaja es cukor, es a kinai szakacsok - sargabarack lekvar, amely ajanlott a vacsora ket ...

  

sargabarackmag olaj, sargabarack, citromle, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..