Narancs es gyumolcs

  

Sargabarack ko faj

Sargabarack - feny-igenylo korai megjelenese gyumolcs ko faj, a fak, amelyek hajlamosak az eros novekedes es a boseges fulre generativ rugyek, a legkorabbi eletevekben. A vaza korona sargabarack jol elagazo, hosszu vastag, de eleg rugalmas agak. A gyors novekedes a fak fiatal korban es fokozott kepzodeset nyari hajtasok a sargabarack gyorsan noveli a hangerot a koronat. Jaro fiatal fak vissza piramis alaku koronat a korral, es valtozik az arca shirokopiramidalnoy, lekerekitett.

Fiatal fak nem erinti formativ metszes, kipufogo magukat elejen boseges termes, mar gyumolcsot rendszeresen, csokkentve ezzel betegsegekkel szembeni ellenallo kepesseget, akkor mar szaritas az agak. A nagyon eros a fiatal hajtasokat, es tobb mint 1 m hosszu, ami gyakran kepeznek az akut szog elterest a torzs, formatlan korona torekenyek. Ebben a faj nem kepes az onallo adagban novenyek.

Szinte minden a petefeszek alakul gyumolcsfak es novenyek van tulterheles. Oktatas barack gyumolcs leggyakrabban fordul elo az egyeves agak kulonbozo hosszusagu, valamint a homlok-es buketnyh agak. Rovid generativ agak kiszaradnak a 3-4 ev, es a legtobb fajta nem jatszanak meghatarozo szerepet megalakult a termes. Ezert a fo feladat Sargabarack - amely az eves termeles uj hajtasok eleg eros.

A hosszu loni rugyek kepest rovid differencialt kesobb. Keso vesek kevesbe erzekeny a provokativ felmelegedes telen. Ennek kovetkezteben az eves novekedes az eros hajtasok tartani potencialisan lehetove teszi, hogy a jobb hozamot varhato. Igy fejlesztesenek szempontjabol fontos, az ultetveny, valamint a rendszeres novenyek gyumolcs kivalo minosegu termek.

Sok teruleten kereskedelmi termesztese sargabarack elterjedt ritkan tobbszintu jellegu korona. Alakja a korona es egyetlen bezyarusnym elhelyezese agak, milyen tipusu a jobb Bowl. Korlatozott teruleteken, mint a hozzon letre egy lapitott alakja. Novelni az erejet a mag es a legjobb feny koronat harom vagy negy fo aga a sargabarack jobban fekudt egyedul idokozonkent legalabb 30-40 cm

Ezert a gyeren-tier emeletes engedelyt korulbeluli helyet korona (" Dream 10-20 cm), maximum csak ket a harom ag. A megalakult a koronat ot vagy hat fo aga az elsorendu, novelve a dolesszog legalabb 45-50o, teljes forditasa a kozpont vezeto, hogy egy gyenge agat. Amikor a palantak ultetese skronirovannogo ket ellentetes ag no a lehetosege orientalasa menten sorban.

Az elso evben a rovidre oldalso agak (kb. fele hossza) es a bazis 60-70 cm - a kozponti karmester. Kozott er veget az oldalso agak es felso vagja vezetoje tartotta az intervallum 20-30 cm versenyzok es fioktelepek, hogy nonek eles szogben, vagja ki a "gyuru", mint a szelen a korona barack, hogy teljesen alkalmatlan.

A szogek elterese a fo agak kell legalabb 45 -ban az also reteget, es 55-60 - a felso feleben a koronat. A masodik vagy harmadik evben tovabbra is mersekelt leroviditese a fo agak es a kozponti karmester szabalyainak alarendeltseg. A merteke novekedesenek vagas slabovetvyaschihsya fajtak (ananasz, Superior, narancs-piros) es lazitson a nagy-es srednevyrazhennom elagazo (piros arcu, arany nyar, Ruby).

A kapcsolot gyumolcsfak, rovidules gyengul, es jelentos elagazasokkal - atmenetileg felfuggesztettek. Decimation az elso helyen eltavolitja a szaraz, beteg, versenykepes es surito korona agai megakadalyozzak tulterhelese a fak termes. Crop jegyrendszer viselo, noveli az ellenallast a barack fak alacsony homersekleten.

Tovabb

Kapcsolodo rekord:
  1. Lemon
  2. naspolya

  

gyumolcs kajszibarack, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..