Narancs es gyumolcs

  

Sargabarack hoszereto

Folytatva a temat a nem hagyomanyos (meg) a moszkvai regio gyumolcsfak, elkezdett egy cikket a meggy, a kajszibarack, lepni a partra.  Sargabarack az egyik legregebbi gyumolcsok, Kinabol szarmazo es Kozep-Azsiaban. Amellett, hogy a hires, pompas izu, Gyumolcsok es ertekes etkezesi es gyogyaszati ??tulajdonsagokkal.

A nagy tartalom provitamin es asvanyi sok alkali javitjak a ver, az orvossag verszegenyseg.  Sargabarack meglehetosen ho-szereto, es egeszen a kozelmultig volt egyedul Del-kultura: a novekedes barack volt csak a deli szelessegi az Krasznodar es Sztavropol, Dagesztanban es Kalmykia.

Ugyanakkor az elmult evekben, koszonhetoen a sikeres tenyesztoi munka, a kultura kepes volt mozgatni a barack az eszaki, a kozponti orosz sargabarack termesztik Samara, Tambov, Kurszk, Voronyezs regiokban. Mar lesz eleg igazi no sargabarackot a del-moszkvai regioban.  Foto-toredekek egy japan kert talalhato, a Fo Botanikus Kert RAS, Moszkvaban.  Moszkva sargabarack nagyon szivos, es ellenall fokozatos csokkenese homerseklet - 30 oC.

De a fagy - csak egy a sok meghatarozo tenyezok telallosag. Alatt teli korulmenyek kozott, hogy megertsek a teljes koru ismert es kiszamithatatlan idojarasi viszonyok, amelyek befolyasoljak a noveny telen. Sargabarack fak, kulonosen azok bimbo nagyon erzekeny a hirtelen homerseklet-valtozasokat.

Thaw valtanak ki bennuk az elejen a kemiai, biokemiai es szerkezeti valtozasok. Ha utan olvadas, van egy eles homerseklet csokkenes, bimbo sulyosan megserult, vagy akar meghal. Ezek karosithatjak es megtartasa hosszu ideig alacsony fagypont alatti homersekleten.

A halala viragrugyek tavasszal viragzas idejen, gyakran a deli regiokban, a moszkvai regio szinte nem tartjak be, a husz ev, az ilyen eseteket eszleltek csak a kijelolt teruleteken a kedvezotlen eghajlaton.  A legalkalmasabb kulonbozo barack, hogy teruletunkon ma ez tenyesztik Voronezh minosegu Triumph eszakra. Ez a fajta zimostoek es meglehetosen jol toleralhato tavaszi fagyok. A Moszkva, azt mutatja, folyamatosan magas hozamot.

Gyumolcsok diadala az eszaki kozepes meretu, bar nemileg kisebb, mint a deli rokonok, de ugyanolyan nagy iz es aroma. Szinten a kulvarosokban tudom ajanlani az ujonnan nyert a Fo Botanikus Kert kajszibarack fajtak Alexei, Zeus es lel. Mindezek fajta korai megjelenese gyumolcsot, jonnek figyelembe a 3-4 eves.

Az 5-6 evben egyetlen fa kepes akar 20-30 kg gyumolcs. Sargabarack fakat lehet vasarolni szinte minden gyerekszobaba. Ha valaki a barataid vagy a szomszedok, hogy bizonysagot novekszik sargabarack tavaszan, valahol az aprilis kozepen, amit megtehetsz dugvany belole es novenyi oket a teruleten.

Az alany a kajszibarack fajtak es formak hasznalata kinai szilva es a szilva, de akkor is hasznalhatja az ismert fajtak szilva otthon Eurazsia 21, Volga szepseg es Tula fekete.  1654-ben, Moszkva kozeleben, a Izmailovo kiralyi kertben ultettek 19 "tengerentuli" fak: ebbol 4 fa "barack mosogato, "es ket fa" alma barack. "

Nehany evtizeddel sargabarack megtalalhato a kertekben sok a bojarok, nottek es kolostorok, valamint az elejen XVIII szazad mar ultettek a foldbe azokon a teruleteken, Del-Oroszorszagban. Most egy kis barack gyumolcsosok es az egyes fak talalhatok Orel, Tula, Kaluga, Rjazan es Moszkva regiokban.  Szelekcios munka letrehozasarol szolo szivosabb formak sargabarack kozponti Oroszorszagban kezdtek IV Michurin vegen XIX.

A huszadik szazadban folyamatosan tenyesztok Ulyanischev M., A. Benjamin a Voronyezs tersegben, es az AK Skvortsov a moszkvai regioban. Modositasaval nehany generacio fak professzor AK Skvortsov sikerult felvette sargabarack formait, kulonosen ellenallo az eghajlatvaltozas kozponti Oroszorszagban. Itt van a nevuk: Berg, Alyosha, Varangian, Vizonto, orom, Francia Guyana, a grofno, sarga, Zeusz lel, szerzetesi, hurrikan, Imperial, Edelweiss.

A gyumolcsot erlelt ezek a fak nem nagyok, tomege 15-20 gramm, es nem olyan edes, mint a deli. De a lekvar, kompotok, zselek, es hogy kivalo minosegu.  Sargabarack fa magassaga az eszaki tartomanyok 3 es 4 meter, a korona tobbnyire terjed, de vannak kivetelek a minoseg lel kompakt koronat. A gyokerzet nagyreszt feluletes, altalaban talalhato talajretegben 00-40 cm

Viragos sargabarack nagyon szep, es mert viragzik a legkorabbi, hogy feleleveniti a tavaszi kertben.  Annak ellenere, hogy ez egy eszaki valtozata deli kultura,  gyumolcsot a legtobb fajta nagyobb 35-50 g (Orlovchanin, Michurinets, Eszak Triumph), vagy az atlagos 20-25 g (Alyosha, jegsalata, szerzetesi, siker). Szaporitott tolunk a tanszek a zold oltas MAA legjobb minosegu gyumolcs (13-20 g) evfolyamon Kichiginsky es lel. Minden fajta gyumolcsot nagyon okos.

A forma, hogy ovalis, kerek, ovalis vagy teglalap alaku, lekerekitett. Foltos sarga gyumolcsok, sarga, rozsaszin, piros vagy elenk piros pirosito, narancs, arany-narancs, narancssarga, rozsaszines-voros, vagy vilagos voros pir. Bones a kis (grade siker) nagy (Eszak Triumph), a fajtak Alyosha, jegsalata, Lel, Eszak-Triumph, a siker jol elkulonul a celluloz.  Barack, szilva, szemben fogekonyabbak a betegsegekre (klyasterosporioz, vertitsillez, tsitosporoz), de a legveszelyesebb betegseg monilioz.

Leiras tobb mint 50 kajszibarackfajtak itt talalhato: A termesztes produktiv sargabarack humusztartalom elfogadhato szeles, a nitrogen es a foszfor is kulonbozo, de  kaliumtartalma magasnak kell lennie. Ez a kultura a termes teszi a nagy mennyisegu kalium, amelyet meg kell tolteni a mutragya.  Valasszon egy helyet a fold vedett a hideg szelektol.

Szintje talajviz kell legalabb 2 meter telepitesi Barack jobb a tavasszal, amint a ho jott le (mielott bud duzzanat), altalaban aprilisban. Osszel ultetes csonthejasok kockazatos, mert a kis ho a teli novenyek fagyaszthato kicsit. Ultetes lyuk keszult 2-3 hettel ultetes elott. A szelessege a boxba 60-80 cm, 40-50 cm mely godor tele termekeny talaj, kevert mutragyak. Egy noveny lyuk keszul: 8-15 kg szerves anyag (1-2 vodor tragyat), 500-700 g granulalt szuperfoszfat es a kalium-szulfat 400-500 g.

A telepites a root galler felett kell lennie a talaj felszinen a 5-7 cm Uzembe magrol a lyukba a kivant melyseget, a gyokerek tisztaztuk kulonbozo iranyokba, es ovatosan ontotte a talaj korul a torzs tapossak le. Korul ultetett fak megszorva foldet henger, amely egy jol ontozes.

Megitatta az arany 1,2 vodrok per is. Miutan az ontozes es az eso rendezi a talaj, valamint a fa es a gyoker galler lesz a talaj felszinen.  Alatt megfelelo sargabarack minden talajok viszonylag konnyu szerkezetu, laza felul mentes a felesleges nitrogen es mergezo sok.

Koztudott, hogy a barack alanyon alychovom jobban toleralja talajtomorodes, mint a sargabarack. A legjobb talaj - valyog, agyagos, slabokarbonatnye a talaj pH semleges (pH 7.0) a gyengen lugos (pH 8,0). Talajok kell legatereszto es kelloen ellatott vizzel (bar sargabarack es ezt tartjak az egyik szarazsagturo gyumolcsfak). Kajszibarack nem turi alloviz asztal mellett, akkor nem lehet kozelebb, mint 2-2,5 m

A legjobb teruletek egyre sargabarack - deli, delkeleti es delnyugati Moszkva. A teruletet vedeni kell eszaki szelektol. Alkalmatlan alfoldon, ahol a hideg levego a csatornaba. Helyezze a kivalasztott nap sargabarack kell arra, hogy a nyaron annyi hot, hogy segiti oket lovagolni meg a tel.

A helyi korulmenyekhez igazitott sargabarack fak vetomagbol termesztettek, vetomag kivont gyumolcsot vasarolt a piacon. Nem kell, hogy a novenyi magvak az ormeny es az importalt, tul nagy gyumolcsoket. Plant oket azonnal, nem peresushivaya melysegben 5-6 cm, amely kozel 100%-os csirazast.

Ezzel szemben a mag, amely novekszik a vetomagot, altalaban wildings, a ko teszik a wildings es palantak, ami a jovoben meg nagyobb, mint a szuloi formak minosegerol szolo, a gyumolcs.  A kora tavasszal, marciusban eves magoncok diszitve. Ilyen metszest kell majd evente. Eloszor is, vegyuk ki a gyenge agak es podmerzshie a vege, roviditse tul hosszu, vastag szara, es vagja ki a "ring" felesleges hajtasok, megvastagodasa koronat.

Minden metszeteket homalyos vagy kerti pitch gustotertymi szin (piros olom, okker, fekete), higitott termeszetes lenmagolaj.  Ha a palantak nonek a kertben, egy allando hely a transzplantacios eves koraban nyoman ket ho vagy a szeptember-oktober. A foldon termekeny eleg struktura asni egy godrot a meret a gyokerek.

A fold, agyag, tozeg vagy homok teszik melyebb es szelesebb aljan az oltony es a csatorna a godor megtelik tapanyag kevereket. A legnagyobb a legjobb - novekvo fak nelkul transzplantacio.  A kozponti sargabarack kell a rendszeres ontozes, kulonosen az atultetes utan es alatt a novekedes majus-junius. Masodik feleben a nyar, a novenyek ontozott csak idejen szarazsag, a moszkvai regio ritka.

A tobbi esetben, a tulzott ontozes augusztusban okozhat elhuzodo hajtasnovekedes, amely a telen, es nem fagyaszthato enyhen vyzreyut.  Korai eletkortol kezdve a keso osszel es kora tavasszal a feherre meszelt, torzset es a fo agak a fa vaz, hozzateve, Bluestone mesz. Sebek a torzson es razza a vegen aprilis-majus a megtisztitasa az elo szovetek es homalyos kertet vagy a palyan kuzbaslakom.  Palantak novekednek gyorsan es adja az elso termes atlagosan az otodik-hetedik eveben.

A hatekonyabb beporzas kivanatos, hogy a helyszinen legalabb ket noveny, vagy ami meg jobb - harom vagy negy. Amikor thro "a megfelelo gondossaggal es termesztese viragzo fak, a harmadik vagy negyedik evben. Viragrugyek fektetik a novenyek minden evben, meg nagy terheles azok novenyek.  Kajszibarack viragzik Moszkvaban aprilis vegen - majus elejen. A viragok jelennek meg megnyitasa elott a levelek, szirmok, akkor feher, feher es rozsaszin vagy rozsaszin es a kehely - sotet rozsaszin.

A izzad kellemes aromaju mez - valojaban egy gyonyoru sargabarack, mez uzem legkorabban. Gyonyoru fa viragzo fajok ugyanabban az idoben viragzo mandula alacsony dahurian rododendron, forzitsiya.  Miutan osszegyujtotte az elso betakaritas, a magok, magvak utan kivonas a gyumolcs ultetett a foldbe.

- Grown palanta lesz a masodik generacios sargabarack, sokkal jobban ellenallnak a helyi klimat.  Grow sargabarack a kulvarosokban nem egyszeru: a novenyek igenyelnek folyamatos odafigyelest es torodest, de turelem, a munkaero es a nagy vagy, hogy mindig eredmenyez megfelelo eredmenyeket.  Ph.D. Biologiai Tudomanyok L. Kramarenko (Botanikus Kert is. Tsitsin RAS).

A cikk "Kajszibarack in Siberia" ("Kerteszet" a 2004 majusa). Ha valaki szuksege van ra: Farm "barack" kuld kerteszek ultetes - a / I 1080-1 Abakan, Khakassia Koztarsasag, 655 001. KFH elen "barack" Piskunov Eugeny. Tel. (39022) 01-09.V emlitett cikk het fajanak (Amur, Jubilee, Khabarovsk, Khabarovsk Seedling 1, Akademiai, Eszak-Triumph, Michurinsky 06), meg van irva, hogy gyumolcsot teremjen tobb mint 13 eve.

Most sargabarack fak adjak sok faiskolaban es a piaci kerteszek.  Peldaul pitomnie Gardens kulvarosokban: Vannak novenyek a gyerekszobaban Timiryazevki (de sokkal dragabb, valamilyen oknal fogva).  Vladimir Tikhomirov, a mezogazdasagi tudomany kandidatusa, a cikk megjelent a "World of kerteszeti" - source

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. Lemon
  2. Lemon

  

fajta barack, sargabarack gyumolcs, oszibarack, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..