Narancs es gyumolcs

  

Sargabarack fajta Tudomanyos es Khabarovsk

Grade Akademiai kapott TG Kazmin, VA Marusich fajtakeresztezessel atkelo fajta Szputnyik es a tavol-keleti Habarovszkban 1975-ben.

Fa eroteljes, reszben samoplodny minosegu, magas hozamu termeshozamok kozos a kulonfele Khabarovsk es Amur, a gyumolcsok nagy, sulya 32-55 gramm, a formaja kerek hosszukas egy csor csucsan, a felszini serdulo, sima, narancs, kandalloval flush, eso nem crack, husa vilagossarga, lagy, enyhen ropogos, edes-izu Kislov, ko ingyenes lemaradt, atlagos erteke a ko, kerek-lapos alak, hangsulyos el, a lenyege edesseget. Eres fordul elo julius vegen, augusztus elejen.

Betakaritas harmadik eletev a nemes, a tomeg a hatodik vagy hetedik eve, a helyi fajta macrocarpa.  Grade kapott Khabarovsk GT Kazmin a tavol-keleti 1949-ben, zonas a Primorsky es Khabarovsk (deli terulet) regiokban. Fa eroteljes, elerve nagy meretben. Gyumolcsok nagy, atlagos sulya 30 g, 45 g max, a forma kerek, kupos, enyhen tomoritett oldalt, izles szerint egyfajta huscsirke.

Fak kerulnek szem 4-5 eves eleteben a nemes, a minoseg, amely kepes a fenntarthato eves termotest, gyumolcs erese julius 28-30, a maximalis hozam 36,6 kg a farol. A fajta rezisztens a szarazsag es a pango, viszonylag ellenall a moniliozu es klyasterosporiozu, serult moly kisebb mertekben, telallosag kielegito. Elonyei voltak: a nagy gyumolcs asztal hely, egy jo bemutato, magas hozam, edes mag a csont, szeles korben hasznaljak a tobbszorozes magvak.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. Sargabarack ko faj
  2. barack arcu
  3. Orange
  4. Peach

  

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..