Narancs es gyumolcs

  

Sargabarack az egyik legertekesebb novenyek

Sargabarack sikeresen kitolti az urt az ellatasi friss gyumolcs es cseresznye kozott barack. Az az iz, o tekintheto a legjobb kozott gyumolcsok a mersekelt eghajlat. Ez annak koszonheto, hogy a gazdag kemiai osszetetelet gyumolcs gazdag cukrok (7-14%), szerves savak (0,4-2%), pektin (0,4-1,3%), vitaminok es a C mellett a friss fogyasztasra Gyumolcsok szeles korben hasznaljak a kulonfele haztartasi es ipari feldolgozasra (kompotok, lekvarok, dzsem), az orvostudomany es a kozmetikai.

Egy bizonyos fajtacsoport nyujt paratlan suhofruktovyh gyumolcs minoseget, amely lehetove teszi a fogyaszto szamara, hogy ugy erzi az illatokat a sargabarack a teli honapokban.   Sargabarack az egyik legertekesebb novenyek. Kellemes barack aroma, harmonikus izu ravenni, hogy nagyon nepszeru, es a gazdag kemiai hasznalni az etkezesi es a klinikai taplalkozas. A cukor a sargabarack, tobbnyire kepviseli szacharoz, kisebb mertekben a glukoz es fruktoz. Kozott a szerves savak uraljak alma, Lemon, kinin.

Gyumolcsok tartalmaznak nagy mennyisegu karotin, kalium, magnezium es vas. Karotin fontos szerepet jatszik az emberi vitamin A szervezetben ez alakul at A-vitamin, es kielegiti a keresletet, hogy 75%-at. Elettani tulajdonsagai sargabarack is igen kedvezo hatast a novekedesre, a normalizacio feltetele a bor, nyalkahartyak, szem, nagy fontossaggal bir a megelozes az erelmeszesedes.

A kalium fontos kemiai elem talalhato a gyumolcs. Erositi a szetvalasztasa a folyadek-es natrium-a szervezetbol, mint amennyit ad protivoateroskleroticheskim antigipertonichesky es okozat. Ebben a tekintetben a sargabarack is fontos forrasa a kalium, mivel annak tartalmat a gyumolcsok tobb mint 300%-u.  Szaritott sargabarack fontos forrasa a magnezium. Ezek tartalmazzak a tobb mint 160 mg%. Ha elegendo a kinalat az emberi szervezetben fenntartja a normal ertonus, megelozese es errendszeri gorcs.

Hardver sargabarackot a konnyen emesztheto formaban.  Gyumolcsok sargabarack is tartalmaz 19 aminosavat, B1, B2, C, E, P, PP, folsav, cink, aluminium, rez es ezust. Mindez meghatarozza az egyre novekvo szerepet, gyumolcs emberi taplalkozas.   Grade kapott az allam Nikita Botanikus Kert.

Fa srednerosloe. Inditsa el a termes 4-5 ev. A termelekenyseg magas 120 kg / ha. Fa terep.

Atlagos betegseg-ellenallosag. Gyumolcsok kozepes es nagy, sulya 48-50 g bor vekony, kozepes surusegu. Serdulokorba gyenge, kremes szinu, enyhe pir bibor.

Flesh kremes, lagy, olvado, edes es savanyu (a pontszam 4-4,5 pont) csont jol elkulonul a celluloz-, vetomag-edes.   Fokozat atlagos eresi ideje (P tiz napon julius), samobesplodny. A gyumolcs szinte nem morzsolodik. Piackepesseget a termes magas. A gyumolcs erik egyenletes es osszehangolt.

Szallithatosag es eltarthatosag jo. A univerzalis.   Bred az allami Nikita Botanikus Kert.  Fa eroteljes. Gyumolcsok nagy, sulya 60 g, nagyjabol, megnyult es enyhen beesett tetejen. Peel a kozep-serdulo, narancs, egy nagy piros fuzzy izzas. Husa rozsaszines-narancssarga, suru, kozepesen ledus, egy kis por, magas cukortartalmu, egy kulon kellemes savanykas izu es finom. (Ertekeles 4,5 pont).

A gyumolcs erik julius kozepen. Jo etkezesi es technologiai tulajdonsagai. Szallithato.  Samoplodny, atlagos teli terep, betegseg-ellenallosag kielegito.

Hozam 90 t / ha.   Ebbol szarmazik az Egyesult Allamokban. Jellemzoje a magas telallosag.

Jon a megvalosulasat az 5. ev utan ultetes. Hozam 112-165 kg. Fa eroteljes.

A gyumolcs nagyon nagy (61,6-72,4 g) nagyjabol alakja., Aszimmetrikus. Peel serdulokorba, kozepes vastagsagu es surusegu. Gyumolcs narancs, rozsaszin es karmin pont homalyos blush uzem akar 40%-a gyumolcs. Husa narancssarga, hosszu vagott, lisztes, atlagos surusege es a gazdagsagot, aromas. Ko kozepes meretu, jol elkulonul a celluloz.

Kernel edes izu. Gyumolcsok kozepes lejaratu (julius kozepe).

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. Lemon

  

kajszibarack, sargabarack gyumolcs, oszibarack, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..