Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Sargabarack moniliya betegseg

Mi tortenik sargabarack? Mar majus vegen, es a fak fekete, levelek nelkul, mint azt kovetoen tuz.    A valasz az SG kert szakertoi Unio kerteszeti cegek Szevasztopol.   Sok even kerteszek panaszkodnak a Krim-felszigeten, hogy a problema. Hideg idojaras tavasszal semmi koze hozza.Sargabarack - betegseg moniliya Minden, mert egy nagyon veszelyes betegseg moniliya. Korokozo parazita gomba, hogy szereti a sargabarack es cseresznye.

A betegseg manifesztalodik ket formaban formajaban a ken es eget monilialnogo gyumolcs rothadas.  Szirmok pedig barna es kiszaradnak, akkor szaraz a levelek, a fiatal gallyak es gyumolcs hajtasokat. A kereg repedeseiben. Fa mintha egett a tuz, innen a nev monilialny eget. Sargabarack - betegseg moniliya

Szurke rothadas lep fel, ha mar van kapcsolva. Kezdetben ugy tunik, a kis barna foltok, melyek fokozatosan kiterjed a teljes gyumolcs, amely egy sor egyesult hamuszurke sporak a gomba parna. Idovel, a gyumolcs osszezsugorodnak, kiszaradnak, almot vagy egeszben maradt a fan, a fertozes forrasa a kovetkezo evre.  Moniliya altalaban igen fejlett hideg, nedves idoben.

A magas paratartalom es a homerseklet 10-11C alatt es tomege sporak gyartott, ami repulni a kertben. Es ha kozben a viragzasi ko esik, es kod van, a betegseg elpusztitja az egesz termest. Mi vagyunk tanui az elmult evekben.  Novenyvedelem lehet a kisertes, hogy vagja le az osszes fat, amelyek nem viselik a gyumolcs-es novenyi ujakat.

De a fak nem kell vagni, berendezes es megfiatalitani a csontvaz agak 4-5-eves fa. Uj novekedes altalaban ingyenes a betegsegektol.  Ahhoz, hogy nyerjunk moniliyu, el kell vagni es elegetni a fertozott agakat hamarosan viragzas utan, amikor a korona ok jol lathato. Metszeteket tobb, mint 2 cm szuksegszeruen homalyos kertet palyan vagy olajfestek.Sargabarack - betegseg moniliya A keso osszel vagy kora tavasszal, eltavolitasanak es megsemmisitesenek mumifikalodott gyumolcs, gyumolcs rothadas erintett monilialnoy.

Teljesen megszabadulni a gomba csak ket esetben: ha a teli hideg, legalabb egy nap lesz alacsonyabb 21s ezeken a homersekleti viszonyok a parazita elpusztul teljesen. Vagy no a helyszinen is ellenall moniliozu kajszibarack fajtak: ananasz Tsyurupynsk korai es Melitopol.

  

fajta barack, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..