Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Sargabarack aszalt sargabarack vagy

Sargabarack, vagy barack

barack, vagy barack - nott elsosorban a deli teruleteken, altalaban beerik az junius-julius. Az eres soran es a betakaritas 20-25 nap. Szobahomersekleten, sargabarack tarolni akar 3-5 nap, es a hutoszekrenyben (kb. O ° C - akar 2-3 het). Gyumolcsok tervezett tarolasara, gyujtesere 3-5 nap elott a teljes erettseg. A legnepszerubb fajta gyumolcs sulya - a 15 g '60 sargabarackmag helyett hasznalhato az edes mandula.

Lombhullato fa - sargabarack Sargabarack - lombhullato fa a Rosaceae csalad magassagban 3 es 17m. Crohn szabalytalan alaku. Szurke-barna torzs, repedezett kerge az idosebb fak. Agak glabrous, levelek nagy, alternativ, elliptikus, margin fogazott.

Levelnyel sotet-voros, hosszu, bordazott. Viragzik kora tavasszal. Viragok maganyos, feher vagy rozsaszinu, piros sepals, viragos, mielott a levelek. A gyumolcs kerek, sarga vagy narancssarga, neha voroses, egy hosszanti barazda.

A magok (pitek) sima, vilagosbarna, keseru vagy edes. Erik a junius-julius. Altal propagalt magvak es hajtasok.

Lives 40-50, neha akar 100 evig. Ad a gyumolcs hozama 100-150 kg / ha, legalabbis - a 300-700 kg fa. Zimostoek teszi csokkenti a homerseklet -20 C A FAK orszagokban a vadon elo formaban talalhato meg a Tavol-Keleten es Eszak-Kaukazus.

Sargabarack elosztott Kozep-Azsiaban es Dagesztanban. Ez no folyovolgyekben, scrublands, sziklas es kavicsos lejtokon, egyenkent vagy csoportosan. Apoljak azt a FAK-orszagok, Amerika, Ausztralia, Magyarorszag, Iran, a szubtropusi es a mersekelt eghajlaton.  A fa alkalmas nyilaszarok, valamint a polirozas. A kereg a gyokereket hasznalt festes selyem, barack. Gum szolgalo, a repedesek a fatorzsek, amelyek az elokeszitesehez emulziok.

Zsiros olajat tartalmaz a gyogyszerkonyvben, 10. kiadas, es az alapja a folyekony kenocsot. Magrol perezhzhennyh, hogy a fekete festek. Olajpogacsa kis mennyisegben adott allatallomany. Sargabarack fa megerositese lejtok es kavics.  A kereg tartalmazza a tannin, fa - flavonoidok.

A levelek talaltak szenhidrat, C-vitamint, flavonoidokat es phenolcarbonate sav, a viragok - karotin. Gyumolcsok tartalmaz szenhidratot (szacharoz, stb), gumi, szerves savakat (almasav es citromsav), karotinoidok, vitaminok B1-es C-vitaminok, a folsav, tanninok, katekin, flavonoidok, sok nyomelemet, amelyek nagy resze a kalium. A magokat talaltak nitrogentartalmu vegyuletek (amigdalin, hidrogen-cianid), alapveto es zsiros olajok.

Az utolso resz tartalmazza olajsav, linolsav, arahinovaya es mas savak.  Kajszibarack tartalmaznak (atlagosan): 7-20% (egyes fajtak akar 22%), cukor, 2-10 mg%-a karotin (provitamin A), szerves savakat, pektint, es aromas anyagok, asvanyi sok (kalium, kalcium, foszfor).  A kemiai osszetetele gyumolcs kulon figyelmet erdemel. Az elso sargabarack - szallito kalium, ami 100 g friss gyumolcs tobb mint 300 mg.

Tartalmaz 19 mg magnezium sok, 26 mg foszfort, 2 mg vas, 28 mg kalcium, 30 mg natrium-, 1% pektin, es a Lemon, borkosav es az almasav. Az aszalt sargabarack (szaritott sargabarack, kimagozott) a tapanyagtartalom noveli sokszorosara. Igy a kalium mennyiseget noveli, hogy 1717 mg/100 g (szaraz tomeg) es magnezium - a 105, foszfor - akar 146, a vas-12, natrium-171 mg, es a jod tartalma 75 mg.

Sargabarack tartalmaz (100 g szarazanyag) A-provitamin - 3,5 mg-karotin, B1-, B2-, PP, C 4 mg. A feherjek mennyisege eleri a 5,2%-kal, szenhidrat - 66, szerves savak - 1,5 es egy gyenged szalak - 3,2%. Viz a szaritott sargabarack sokkal kevesbe (20% helyett 86 a friss gyumolcs), es a kaloria-tartalma noveli a 46-272 kcal 100 gramm. Nem kevesbe ertekes, es a sargabarack mag, amely tartalmazza 30-45% finom olajat es 25-30% feherje.  Kajszibarack gazdag mikrotapanyagok.

Szoval, 100 g gyumolcs kulonbozo fajtai tartalmazhat 0,17 mg rez, mangan, 0,2, 0,03 nikkel, titan, 0,2, 0,02 vanadium, molibden, 0,007, 0,5 stroncium, bor, a , 05, 3,5 mg aluminium.  Az elelmiszer sargabarack hasznaljak evezredek. Nekik van egy jo eves minosegu, gyors oltja az ehezes, a vitaminokkal es nyomelemekkel, van terapias hatasa szamos betegseg, amelyek a szemely eber, eros es egeszseges.

A jelen nagy mennyisegu vas meghatarozza a gyogyaszati ??erteket sargabarack a verszegenyseg, a betegsegek a sziv-es errendszert, es masok, akik elkisertek a fejlesztesi kalium hiany. Ugy tartjak, hogy 100 gramm sargabarack a ver ugyanolyan hatasu, mint 40 mg vas es 250 g friss maj. Gyumolcsok hasznaljak, hogy fokozza az emesztest es cseppfolyosito kopet, szaraz kohoges, mint egy gyenged hashajto es lazcsillapito zhazhdoutolyayuschee, valamint hosszan tarto hasznalata vizhajtok.

Ezek kulonosen szukseg van a gyermekek szamara, valamint osztonzi a novekedest es javitja az egeszseget.  Magrol termelt "barack tejet." Hasznald, mint egy kohogescsillapito a szamarkohoges, horghurut, csuklas, gyulladas a legcso, a garat es a veseben.  A kezelest a szivbetegsegek putamen fozott, mint a tea.

Az a nyers formaban, ezek fereghajto.  A talalkozo sargabarack vannak osztva eszik, konzerv-es suhofruktovye (a szaritas) fajtak.  Tablazat fajtak - a "voros scheky", "ananasz", "Ahror", "Voros Partizan", "Salah", stb - amelyek elsosorban a friss formaban, valamint hogy martasok es fagyasztas.

Tin osztaly - "Alexander korai", "ananasz", "piros", "Voros Partizan", "magyar", "Salah", "shindohlan", stb - hasznaljak feldolgozasra gyumolcsitalok, gyumolcsle (gyumolcslevek ) es a lekvar.  Suhofruktovye fokozat - "ambal", "Ahror", "Arzomi", "geogdzhanabad", "Cadoux Hur-Mai", stb szaritott sargabarack - aszalt sargabarack (egesz gyumolcs mag), sargabarack (felezett magozott) es Kaisa (egesz gyumolcs godrok dombornyomott), legalabb 50% cukrot - ertekes elelmiszer.

Szeleskoru polukulturnye formajaban sargabarack, az ugynevezett zherdelyami. A kulonbozo fajtak kisebb gyumolcsot, alacsony cukortartalmu es kemeny husu. Ertekelik a kivalo ellenallo fagy, jo eves hozamok.

Zherdeli elsosorban a fozeshez, parolt gyumolcsok, lekvarok, es a szaritas.  Kajszibarack lehet szaritani, es betakaritott kesobbi hasznalatra, de jol megorzott otthon. Modon lehet hasznalni az etrend sargabarack nagyon valtozatosak.

A gyumolcspep lehet fott kompotok, dzsemek, zselek, edesseget, lekvar, burgonyapure, tolteleket, gyumolcslevek es szorpok, zsele es lekvar, tea es meg sok mas

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. citrom hasznos

  

gyumolcs kajszibarack, sargabarack, sargabarack, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..