Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Sargabarack a Krimfelszigeten

(Muscat, mandula, oszibarack)  A Krim-felszigeten, a kozos markanev hogy minden jel, ami hasonlo a regi europai fajta Breda. Ennek alapjan, az atlasz gyumolcs Grebnitskogo leirni fajtak Breda a neve az ananasz, mint a szinonimaja. Teny, hogy az ananasz fajta gyakori a Krim-felszigeten, nehany kulonbseg a szolgaltatasok a magzat, es aligha lehet azonositani a kulonbozo Breda.

Sokkal kozelebb all a krimi formaban ananasz fajtak: Peach, Alberzh de Tours, szerecsendio, mandula, Temptation, IME-kschiesya a gyujtheto all Nikita Botanikus Kert es a kapcsolodo europai faj, a regi csoport nevu Alberzh. Ezek kulonboznek a kovetkezo kozos jellemzok: vilagos sarga szinu gyumolcsok, mentes a markans voros pir, surun serdulo barsonyos, illatos bor es fenyes sarga-narancssarga husu, kulonos eros, kellemes illata az ananasz, egyenetlen eres es a szoszatyarsag plodovna fa, nemi egyenetlen eres celluloz a gyumolcs, a hajlam osypaemosti gyumolcs es hajlamos lesz lisztes erett, kulonosen az ontozes hianya.

A mag reprodukcios Normal korulmenyek kozott a fajtak az ananasz allando, hanem at meghatarozasa, csoportos tulajdonsagok utod.  Ebben a tekintetben, hogy konnyu megmagyarazni jelenletet a kultura kulonbozo orszagokban, tobb egymashoz kozel alkotjak a csoportot, hogy kapott nehany esetben a kulonbozo fajta nevet, ami meggondolatlan ossze szinonimai egyikenek ezeket a neveket.

Lehet, hogy a Nikita botanikus kert, ami a gyujtemenyek kulonbozo csoport tagjai Alberzh ota megvizsgalt 1817 es nevelkedett kennelekben ota 1821 volt a fo introduktorom ilyen fajta a Krim-felszigeten es a delebbi teruletein az europai Szovjetunio, , ahol ennek kovetkezteben a mag elvetett vannak uj fajta a faj (ananasz, Tsuryupinsky, stb.)  Amellett, hogy a Krim-felszigeten, a fajta talalhato az Odessza, Nikolaev, Dnyipropetrovszk regiok es az Eszak-Kaukazusban.

Az Ukrajnaban mar nem hivjak Peach, ananasz neve van, megfeleloen a BI Shablovsky a fajta Auvergne.  Ananasz fa egy meglehetosen korai bevezetese a termotest szezon (3-4 ev), igenytelen jelen levo kulturalis, viszonylag keson viragzo terep es a magas hozamu rendszeresen. A Krim-felsziget es Del-Ukrajna-os novekedest a szunnyado befagyasztasa kismertekben csak a hidegebb teli honapokban.

Ananasz viragzas indul 1-2 nappal kesobb, mint a minoseg-arcu, vagy azzal parhuzamosan is. Ami a rezisztencia gombas betegsegek magasabb, mint ananasz arcu, sokkal kevesbe szenvednek tole, mint egy helyet, es monilii.  Grade samoplodny es finom gyumolcs monosort ultetvenyek.  A gyumolcsok erese elkezdodik a 5-6 nap utan alakul ki az eresi voros-es erik egyenlotlenul, majdnem ket hetig.

Ha teljesen erett gyumolcs a fan hajlamosak lisztes, konnyen morzsolodik, kulonosen akkor, ha nincs nedvesseg a talajban. Ezzel kapcsolatban noveny kell loni nehany nappal azelott, erett gyumolcs, nehany trukkot, hogy a legnagyobb hozama piackepes termekek.

A gyumolcsok vonzo megjelenes es a jo izles es a technologiai tulajdonsagok, eltero harmonikus edesseg es savassag sochetanpem es eros illata kellemes ananasz, aminek koszonhetoen ez a torzs es a elrendeleserol.  Elozo a szinpad technikai erettseg a gyumolcs jol karbantartott szallitas es tarolas, kereso jo becslest ad a ka-chestye ipari asztal minosegu. Kulonosen nagyra gyumolcs konzerv ananasz.

Ertekes tulajdonsaga az osztaly is kesobb esedekes, mint a nagyobb ipari minosegu voros arcu, amely lehetove teszi, hogy meghosszabbitsak a szezonban friss gyumolcs sargabarack es az atmeneti idoszak a termes.  Hatranya a fajta, arra kenyszeritve, hogy nezd meg ot helyettesiti egy masik idoben lejaro fajta, mint mar jeleztuk, egyenetlen eres, es a hajlandosag, hogy megrazo, kulonosen az alacsony paratartalom es nem az ontozes a talaj.

Tedd a standard valasztek, mint a fo faj a Krim-felszigeten, Del-Ukrajnaban, a Dagesztan Autonom Szovjet Szocialista Koztarsasag, Groznijban regio es oszetiai ASSR. Ajanlott a szeles termekvizsgalat es mas reszein Del-Szovjetunio.  Fa eroteljes, elerve az atlagos, szeles korben terjed, kozepes vastagsagu, korona. Eves hajtasok alatti atlagos vastagsaga es hossza, enyhen ivelt, also-zold, barna a tetejen. Lenticels boseges, nagy, vilagos es jol lathato.

A levelek kozepes meretu, hegyesek-tojasdad, meglehetosen fokozatos atmenet a fogat, meztelenul, egy kis csomo a szorszalak a sarkoknal az idegek alabbi tompa, fogazott, fogazott szelen a lemez, kopottas zold felett es feheres-zold alatta. A levelnyel meglehetosen hosszu (35-45 mm), kozepesen vastag, lila-voros, sotetebb a groove, 1-2, ritkan 3 kis mirigyek kozeleben alapja a lap. A viragok kozepes meretu (27 - 29 mm), feher, kerek szirmok, enyhen homoru, a halvany rozsaszin erezettel.

Gyumolcs kozepes vagy inkabb nagy (42x45x40 mm, sulya atlagosan 45-50 g), kerek vagy lekerekitett ovalis, enyhen beesett es lejt a hatso oldalan a csucsa, tobbe-kevesbe tomoritett oldaliranyban, meglehetosen szeles ventralis varrat, amely osztja a gyumolcs ket, gyakran egyenlotlen fel. A felulet kisse egyenetlen, vekony bor matt, barsonyos, suru serdulokorba, gyonyoru a szalmasarga szin, neha homalyos voroses narancssarga, vagy tan.

Husa sarga, inkabb lagy, kozepes ledus, a harmonikus kombinacioja a sav es a cukor, nagyon aromas, kivalo izu, es egy fa overripeness valik kisse poros, a ko jol elkulonul. Ko kozepes meretu (25h22h x10, 5 mm, atlagos sulya 2,3 g) 4,7%-a gyumolcs tomege alapjan tortenik, lekerekitett tojasdad, lapos oldalan (I.Sargabarack a Krimben t - 1,9). Hasi varrat atlagos szelessege (7,6 - 8 mm), kozepso borda eles es magas, oldalt szinte lapos, a hatso varrat le van zarva. Feluleti kisse durva, okker-barna.

Seed edes. Erleles kozepes kesobb (Krim felsziget julius kozepen), majd piros arcu 5-6 nap.  A jellegzetes osztaly, megkulonboztetve azt egy csoportja piros arcu: a sarga, szinte monokrom (nincs blush) szinezese a gyumolcs, a lemaradas eres es jelenlete vilagoszold arnyalat a szine a bor a hati oldalan a szinpad technikai erettseg a gyumolcs, nagyon puha barsonyos serdulokorba es az eros aromas hej a gyumolcs.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. orange
  2. Lemon

  

A gyumolcs a kajszibarack, oszibarack, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..