Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Ellenallas gombas betegsegek sargabarackkal

Miatt a rendkivuli expozicio a kajszibarack, gombas betegsegek, kulonosen a botrytis es spot (Clastero-sporium Carpophilutn Aderh.), Nagyon fontos a fajtak kivalasztasara legellenallobb, hogy ezeket a betegsegeket.  Nem tudjuk, hogy az ipari fajta sargabarack, teljesen ellenallo ezeknek a betegsegeknek, azonban van egy lenyeges kulonbseg merteket a kar az egyes fajtak ceteris paribus.

Ezen kivul valamilyen rendszeresseggel a foku karosodasa egyes csoportok a fajtak, egymassal kozosseg eredetu. Igy a megfigyelesek azt mutatjak, hogy a Krim-felszigeten a kozep-azsiai fajta a legtobb, sokkal jobban erinti szurke rothadas, mint az europai sokfele csoport. Fajtak az irani-transzkaukaziai csoport nagy resze sokkal jobban erinti, mint a legtobb helyszinen Europa, sot a kozep-azsiai fajtakat.

Rendkivul sulyosan erintette botrytis es sargabarack levelfoltossag kelet-azsiai faj (sziberiai es kozel hozza barack David Manchzhurskiyi Ansu barack), es elhelyezni oket a fajtak es formak.  Tobb jobban ellenall a botrytis revu europai csoport, bar megfigyelheto jelentos valtozekonysaga ebben a tekintetben.  Azt is meg kell jegyezni, hogy a stabilitas osztaly egy bizonyos gomba betegsegek valtozik, attol fuggoen, hogy milyen novenyi szerv ki van teve a fertozes.

Peldaul kepviseloi a kozep-azsiai kajszi Zeravshan - Arzomi Ahror es mint a legtobb europai fajta, viszonylag keves ellenallast sokk eszrevette, abban az idoben, mivel a levelek tobb vedett e betegseg.Ellenallas gombas betegsegek sargabarack Ezen kivul vannak olyan fajtak (foleg a kozep-azsiai csoport goloplodnyh sargabarack - Badami, es Lyuchak stb), a gyumolcse, amely gyengen erintett helyszinen, a levelek es a bimbok is szenvednek nagyban.

A standard fajtak, jobban ellenall a botrytis: Nikita, Salgirsky, ananasz, Alexander, Ulyanischeva szama 23, 25.  A legkevesbe ellenallo fajtak koze tartozik: Isfarak, Suphany, Mirsandzhalp, Badami, Hurmai, Spitak, Tabarza, Nyukestl, Bulbonsky.  Fajta voros arcu valamivel gyengebb a stabilitasa osztalyok az elso csoport, de meg mindig nagy resze kozeledo azt.

Minden mas fajtak koztes ket csoport kozott, lenyugozott a Botrytis kozepen vagy nagyon nagy mertekben, attol fuggoen, hogy a felteteleket, es alkalmazza a megfelelo ellenorzesi intezkedeseket.  Tekintettel a foltossag a leginkabb ellenallo fajtak a kovetkezok: ananasz, Salah, Badem-Eric, es nehany formaja Abutalibi  Isfarak es Hurmai, aranysarga, Alexander, valamint egyes formai a fekete vagy lila, sargabarack: Alexandria, fekete, barsonyos lila, Tlor-Tsira stb

erosebb, mint a tobbi helyszinen erzekeny fajtak: Nyukestl, Moorpark, voros, magyar, Ambrose , Tabarza, Red Nakhichevan, Qaysi, Spitak, Auvergne, Mirsandzhali, es nehany formaja Hurmai Isfarak.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. gyumolcs oszibarack
  2. citromsav, birs

  

fajta barack, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..