Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

20 kulonbozo fajta sargabarack

sargabarack gyumolcs a fan nemhez szilva. A latin praecox, ami azt jelenti, hogy a koraerett. kajszibarack lekerekitett odnokostyanki, akar 3 cm atmeroju, kulonbozo szinu (a fehertol a piros-narancssarga, foleg sarga) , husos. sulya a gyumolcs - 3-tol '18  Homeland sargabarack - Tien-Shan hegyseg, Kina. Jelenleg, sargabarack termesztik tobb mint 55 orszagban vilagszerte. Evi vilagtermeles barack gyumolcs A 2,2-2400000 tonna.

Az ultetvenyek kiterjed a 350.000 gegtarov. Vezeto termelo orszagok Torokorszag barack (ultetveny terulete: 63,5 hektar, kapacitas: 6,9 tonna 1 hektar, korulbelul 20%-a vilagpiaci termeles barack), Iran (32 ezer hektar, 8,9 tonna 1 ha, 11%-kal), Spanyolorszag (22,6 ezer hektar, 6,3 tonna hektaronkent 1, 5%-kal), Ukrajna (10.20 kulonbozo fajtaju sargabarack hold, 8 tonna hektaronkent 1-tol, 0,3%-kal).  Teljes ismert tobb mint 20 kulonbozo fajta sargabarack.

Sok orszagban, kulonosen Torokorszagban, Iranban, Irakban, Sziriaban, Pakisztanban es Afganisztanban, vannak helyi fajtak. Oroszorszagban az ipari ultetvenyek koncentralodnak az eszak sargabarack Kavkaze.V valaszteka Eszak-Kaukazus uralja az europai fajtak: piros-(Koztarsasag Dagesztanban ezt class kb 85%-os (3000 ha.) Sargabarack fak), ananasz, es Ambrosia holyaghuzo harcgaz. Az elso kereskedelmi novenytermesztesi kajszibarack megy 3 ev mulva, es a teljes kapacitas elerte a 46 eves elettartam a fa.

Sargabarack tovabb a gyumolcs 25-40 ev. Ultetett 6 - 5 m, korulbelul 330 fa hektaronkent. Gyumolcsot szedett ereskor - fajtatol fuggoen - juliustol szeptemberig.

A betakaritas kezzel, nagy gondossaggal, mert heja a gyumolcs nagyon erzekeny az utesre.  Kajszibarack hasznaljak friss es konzerv es szaritott. Szaritott sargabarack vannak osztva szaritott sargabarack (szaritott gyumolcsok egy ko), sargabarack (szaritott gyumolcs felet) es Qaisra (egesz kimagozott sargabarack). Kajszibarack es Qaisra hasznalt cukraszatban.

Technologia aszalt sargabarack igen egyszeru: a szaritott sargabarack kozvetlenul a fa agai, erett gyumolcs marad a fan erik a teljes kiszaradas. Ahhoz, hogy aszalt sargabarack es a Kaisa sargabarack napon szaritott, 6-8 napig, vagy egy kemenceben. Valamelyikenek eloallitasa kg szaritott sargabarack egy 3-4 kg friss sargabarack.  A legjobb aszalt sargabarack meg nem puhul, edes-savanyu izu kellekek Torokorszag (Malatya regio adja 65 80%-at a vilag teljes termelesenek aszalt sargabarack).

Ez az, ahol felnott specialis, hibrid fajtak eloallitasara szant nyersanyag az ipari meretekben. Kaliforniaban sargabarack kevesbe edes es ledus. A del-afrikai aszalt sargabarack a savanyu iz, akkor kulonboztetheto meg viszonylag olcso.  A besorolas a szaritott sargabarack is osztva felso (extra), az elso (Fancy) es masodik (Choice) fajtak. Kalibralas (darabszam 1 kg): ¹ 1 (81-100), ¹ 2 (101-120), ¹ 3 (121-140), ¹ 4 (141-160), ¹ 5 (161-180), ¹ 6 (181-200), ¹ 7 (201-220), ¹ 8 (tobb mint 221).

Nedvesseg nem tobb, mint 25-28%. A kajszibarack magas es az elso evfolyamon egy lapos ovalis ep borrel, nem tomoritett, sargabarack, a masodosztalyu - durva ovalis, nem tomoritett. Engedelyezett Balling, megszunt a mechanikai muveletet.

Rendezi az extra szinek es Fancy - a sarga-narancs voroses-narancssarga egyseges, a szine aszalt sargabarack masodosztalyu nem egyseges. Jelenlete foltok a kajszi nem tobb, mint 3%-a tamogatasra, kevesebb, mint 5%-os elso osztalyu es legfeljebb 10%, a masodik fokozat.20 kulonbozo fajtaju sargabarack A jelen gyumolcs a leegestol nem tobb, mint 5%, 7% es 9%-kal.  Erdekes, az aszalt sargabarack szinte nem vesziti el elonyos tulajdonsagait.

Szaritott sargabarack hasznosnak tartjak termek megelozesere stressz es a szoveti regeneracio, a maj, a verszegenyseg es a vesekovek.  kalcium, foszfor, vas, karotin;  Vitaminok C es B, az A-vitamin eloanyaga;  cukor 27%-ra.  Napi: 60-65, a

Taplalkozas: Protein 5.5g, zsir 0,5 g, szenhidrat 63,5, a  Energiatartalom: 291 kcal 100 g.  Hol no?

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. citromle
  2. Peach - ultetes

  

Fajtak barack, sargabarack gyumolcs, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..