Narancs es gyumolcs

  

A szo barack hosszu tortenete van

Csaladi fafajok (csaladi Rosaceae). 10 faj, foleg a hegyvideki teruleteken a mersekelt Azsiaban. kulturaja nagyreszt Sargabarack (Kinaban es Kozep-Azsiaban tobb mint 5000 eve, Del-Europaban - 2 ezer ev). termesztik sok orszagban, kulonosen Olaszorszagban, USA, Torokorszag, Oroszorszag - az Eszak-Kaukazusban. A fa magassaga altalaban 5-8 m, elt 50 eves vagy annal tobb, gyumolcsok 3-5 eves korig. Gyumolcsok ( 100-150 kg noveny) gazdag cukrok, karotin, kalium, hasznos szivbetegseg.

A mag mag (helyettes mandula) a etolaj. Fabol keszult hangszerek. A szo barack regota. A portugal albricoque, elengedve az arab cikket al, mi rgassoh latin, ami azt jelenti, hogy a koraerett. Ugyanakkor a romaiak maguk is nevezett ormeny barack alma.

Ez a nev maradt fenn a botanikus armeniaca vulgaris. Jelenleg egyes szakertok ugy velte, hogy nyugati orszagokban tanultak a sargabarack az ormeny kereskedok, mig masok ugy velik, a Kaukazus haza barack.  Amellett, hogy ormeny kajszi nepszeru mindenhol, es a kozep-azsiai kajszi, foleg tadzsik, gyumolcslevek felhalmozodo hihetetlen mennyisegu cukrot.

A gyumolcsoket a bizonyos fajtak, mint peldaul a class-Amerikaban, cukor, tartalmaz akar 84 szazalekkal.  Enni sargabarack teli tenyesztok hoztak a kulonbozo fajtak, kifejezetten szaritas.A szo barack regota Szaraz barack egy csont - ez aszalt sargabarack, kimagozott - Kaisa.

Oszlik fel aszalt sargabarack nevezzuk aszalt sargabarack.A szo barack regota Kajszibarack neha szeletelve, vagy, vagy szakadt. Szaritas sargabarack - az osi hagyomany es esszeru: a gyumolcs tarolt karotin es a kalium (300 mg 100 gramm), szukseges fenntartani a sav-bazis egyensuly. Emiatt a kulonbozo osszetetelu az etrend, kulonosen a sziv-es errendszeri betegsegek, beleertve a sargabarack, Qaysiyah, sargabarack, es friss sargabarack.  Europai kajszibarack ugynevezett zherdelyami.

Zherdeli kisebb es savas deli sargabarack, azonban festeni oket fenyes, ize erosebb, csont konnyen elvalasztani a celluloz, amelyek a szamukra szeretek fozni kompotok, lekvarok, valamint Kinaban es Japanban, kis savanyu sargabarack, a mint eloetel mint az olajfa. Amellett, hogy a fozes, az europai sargabarack, vagy inkabb a magok, hasznaljak a gyogyaszatban. Kivonat olaj toluk, az ugynevezett Peach, ami finom puhitja a bor, es gyakran hasznaljak a bazist kenocsok es kremek.

Megis, a fo elonye a sargabarack fa - ledus gyumolcsot.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. orange

  

Sargabarack, oszibarack, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..