Narancs es gyumolcs

  

Sargabarack

GyumolcsokSargabarack (Prunus armeniaca vagy armeniaca vulgaris) - Del-gyumolcsfa a csalad Rosaceae, amely ledus gyumolcsot, egy nagy ko. A gyumolcs a kajszibarack tartalmaz 27% cukrot, 3,8% almasav, citrom es borkosav, pektin, kemenyito, tannin, asvanyi sokat es vitaminokat.  Gyumolcsok szeles korben hasznaljak a fozesre, edesipari vallalkozas, a konzervipar. Hasznalt hus (shell) es a core (mag) barack gyumolcs.

Tortenelem Barack eredetileg Eszakkelet Kinaban, es nem Ormenyorszag, amely lehet megoldani a latin neve. Kesobb jott, hogy Ormenyorszag a Kozep-Azsiaban, majd vettek el Ormenyorszag, Nagy Sandor es elterjedese a hellenisztikus idoszakban a del-europai, mediterran, Kozel-es Kozep-Keleten.  Ez ahhoz vezetett, hogy a kulonbozo kajszibarackfajtak.

Ezert kulonbozo reszein a vilag sargabarack friss, szaritott, es szaritott kulonfele bevasarlo-es gasztronomiai neve:  Sear (nagy erett gyumolcs kisse kisse szaraz allapotban, csont nelkul);  Kaisa barack (gyumolcs zavyalennye, kimagozott, felezett);  szaritott sargabarack (szaritott gyumolcs mag nelkul, vagjuk felbe es negyedek);  zherdela (kis edes sargabarack), stb  Segitsegevel egy nagyon magas a pektinek,  sargabarack hasznaljak, hogy a legertekesebb lekvar lekvarok es mas gyumolcsok es bogyok, amely nem a sajat pektin, kulonbozo lekvarok (neha egyutt a kernel), hogy keszitsen gyumolcsle, kivonatok, szirupok.

Bones sargabarack eloallitasahoz felhasznalt termeszetes, mag (mag) - helyettesiti a mandulat a lekvaros-dios kevereket, peldaul Badam-nuhat (lasd  ) Keleti edessegek es Halva,  . Kajszibarack szaritott es friss nyomtatvany reszekent, es fuszerezes (formaban  ) A keszitmeny az edes-savanyu husetelek keleti konyha (peldaul pilaf, a jatek - facan) es a sajat sutes olajban, valamint a termeles nemzeti ital tablazat - lasd a

, . Folklor es irodalom Europaban sargabarack korabban ugy es upomindalis mint ilyen, a Shakespeare "Szentivaneji alom" es a tragedia John Webster "hercegno Malfa" sargabarack is felhasznalni, hogy a munkaero-osszehuzodasokat. Az angol folklor, ugy velik, hogy a kajszibarack almok a sikerhez, es a kinai hisznek a gyumolcs jelkepe gyavasag.  Lasd meg:

  

kajszibarack, sargabarack fajtak, a gyumolcs a kajszibarack, a citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..