Narancs es gyumolcs

  

Oszibaracka Kinabol szarmazik

Peach (Prunus persica), gyumolcsfak alkotnak csalad rozsaszin, utalva az azonos nemhez, mint a szilva, cseresznye es a sargabarack (neha megkulonboztetni kulon nemzetsegbe  Persica). Eredetileg Kinabol, de jott be Europaba Perzsia (Iran), ahol volt gyonyoru oszibarack gyumolcsosok, innen a neve. Magassaga altalaban kevesebb, mint 6 m, landzsa alaku levelek hossza 712 cm

Viragok altalaban rozsaszin, maganyos, vagy paros, hogy diszito fajta feher, voros vagy csikos, a szokasos, ket es fel-dupla. Vannak is dekorativ es krasnolistnye sirva fajta. A termes ledus csonthejas gyumolcs atmeroje 57 cm vekony, de puha heju, edes, sarga, voroses vagy feher pepet, es a rostos csont.

Az egyik formaja nektarin gyumolcshej sima. A ko is adnate a pepet, vagy ingyenes, de a kulonbseg ezen formak es fuzzy azonos megjelenese barmely ilyen esetekben fugg a talaj-es idojarasi viszonyok. Gyumolcs Peach ertekesitett friss, konzerv, szaritott es fagyasztott. A vilag fo termelo az USA-ban.

Tobb ezer fajta oszibarack, de a kereskedelmi erteke is viszonylag keves. Terjedese vedooltasok kapott magok.

Vannak a kovetkezo termekcsoportokra bontva kell megadni: 1) lapos kinai (izzo), korai erleles, a lapitott gyumolcs, 2) Del-Kina gyumolcsok a keseru-edes, ovalis, hegyes orra, es egy mely varrat, es 3), spanyol, vagy indiai, nagyon keson ero, a ceg sarga husu, 4) severokitayskie gyumolcs, feher hus es prirosshey poluprirosshey vagy sajat csont, 5) perzsa gyumolcsok nagy, sarga husu, ingyenes vagy adnate neki csontot. Kozott az utobbi ket tipus, sok hibridek.

Is szarmazik nizkokislotnye oszibarack azok szamara, akik a gyomorfekely. Peach-ben szuletett Kinaban A novekedes.  Peach jol erzi magat minden talaj jo vizelvezeto, de a legjobb a konnyu valyog. Ha a fa es a rugyek erett ahhoz, hogy tulelje a fagyaszto homerseklete. Hosszu tavu olvadas a telen es kora tavasszal, ami sulyos karokat fakat, ahogy kezdodik a fejlodeset rugyek megolte a fagy, amely elpusztitja a termeny, ha ez a viragzas.

Peach gyakran ultetett almaultetvenyek koztes kultura, a kifejezes az o elete is rovidebb, mint az alma, elvileg, 3040 ev, de erzekenysege miatt a betegsegek es a kartevok altalaban kevesebb.  A kereskedelmi barack ultetvenyek, mint altalaban biztositanak telek egymast koveto korosztalyok fak eletevenek betoltese tiz azokat kivagjak, es helyebe fiatalabb. Nagy viragrugyek alakulnak ki a hajtasok az elozo vegetacios idoszak.

A telen (a del-olykor ev), csokkentik a hajtasok eltavolitasa az ev egy reszeben, hogy a fa magassagat nem haladja meg a 3,6 m: ez megkonnyiti a permetezest, a betakaritas es vezet az eres a nagyobb gyumolcsok.  Betegseg.  Barack szenved sok gyogyithatatlan betegsegek, mint a sargasag, apro gyumolcsu es rozetta, a fertozott allomanyok el kell egetni.

Koztes allomas egyes korokozok a cseresznye, igy kell noni nem kozelebb, mint 150 meterre az oszibarack-ultetvenyek. Mivel a barna rothadas es egyeb betegsegek a levelek kuzdo gombaolo. Megszorjuk arzen kezeles utan nem sokkal megalakulasa karos a gyumolcs megoli a larvak a ormanyos. A kartevok okoznak a legtobb kart oszibarack sawflies.

Hatekony modszer ellenuk paradihlorbenzol, amely kerte a talaj korul a csomagtartoba egy gyuru szelessege 2,58 cm keletkezo gaz behatol a galeriak rovarok es megoli oket.

Peach-ben szuletett Kinaban
Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. naspolya

  

gyumolcs, oszibarack, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..