Narancs es gyumolcs

  

Hozamok a barack

Oszibarack - az egyik koraerett gyumolcsot termo novenyeket. Hozamok a legtobb fajta a nagy es rendszeres, es az atmeneti idoszak teljesitmenyet kiterjed 20 ev.  Barack gyumolcs kulonbozo nez ki, es a jo izles, a taplalkozas es a taplalkozasi tulajdonsagokkal. Tartalmaznak cukrot, szerves savakat, aromaanyagokat, asvanyi sokat es vitaminokat. Hasznalt friss, valamint az ipari feldolgozasra.

A gyumolcs oszibarack hozzajarul a formacio a hemoglobin a verben, fenntartja a sav-bazis egyensuly a verben.  Peach - ho-szereto noveny. Ugy tartjak, hogy az ipari kultura lehetseges teruleteken rovid csokken a homerseklet, hogy - 260S.  Fak nonek is kulonbozo udvarban, nevezetesen, oszibarack, mandula, kajszi, szilva, kokeny es masok, akiknel kulonbozo kovetelmenyeket talajviszonyok.

Ugyanaz a fajta fuggvenyeben tanya eltero lehet a teljesitmeny.  A szarazsagturo oszibarack az egyik elso helyen kozul csonthejas novenyek.  Peach - a kultura magas gazdasagi hatekonysagot.  Hogyan alacsony teli homerseklet 2009-2010, oszibarack es a sargabarack? Ezen a telen hozott minket vart ajandekokat.

Tehat 2010 januarjaban a het folyaman a levego homerseklet 19-26 ° C nulla, es ket nappal januar 25-26, az ejszakai homerseklet leesett egy pont - 30 ° C.  Hogyan at legi resze gyumolcsfak homerseklet-csokkenes?  Szerint Atlas kart gyumolcs es bogyos fagy. Vintage 1976-ban szamos olyan homerseklet, ahol a valtozasok kovetkeznek be az antenna resze a 1,3 ° - 42 ° C alatt nulla.

Oszi fagyallosag gyumolcsfa nott, es a tel vegen csokken. A kritikus homerseklet a kulonbozo kulturak a halal a teli tartomany -24 ° C es -42 ° C es alatta.  A leginkabb ellenallo fajtak alma idoszakot, a mely pihenes serult homerseklet minusz 42 ° -48 ° C, a korte, a szilva es a cseresznye - - 30 ° -32 ° C, sargabarack - 26 ° -28 ° C, barack - 24 ° - 26 ° C. Kerjuk, vegye figyelembe, hogy a fenti parameterek kapcsolodo elismert fajtakra.

Ezek az adatok biztositjak az elmeleti lehetosege annak megallapitasara, hogy az esetlegesen bekovetkezo fagy legi reszen gyumolcsfak.  A mi esetunkben, a fagypont alatti homerseklet tartomany -19 ° -30 ° C ala ket faj gyumolcsfak - kajszi es oszibarack. Mintak, es ez az eves hajtasok vettunk ket fajta: kajszibarack fajtak Polissky macrocarpa, barack es feher Donyeck.

Telen a 2009-2010 stabilnak mondhato, viszonylag alacsony homersekleten. Tehat december 12, 2009 letre egy stabil fagypont alatti homerseklet es a mai napig eles valtozasokat a homerseklet tortent. Hotakaro elegendo, neha akar 40 cm fak az osszel keszen all a mely nyugalom es a jo telen.

Frost kart fold feletti reszeit fak figyelheto meg vizualisan, a leeges vagy razza, ha a kereg a torzs vagy a csontvaz agak crack alakithato es voroses foltok.  Kar, hogy a kambium, fa, mag agak, rugyek, talalunk csak a kereszt-es hossziranyu szakaszok. Kulsoleg, ezen elvaltozasok nem lathatok.  Fagykarok szoveteket a fak altalaban barna vagy barna.

Szin valtozasokat azonnal, csak a befagyasztasat, hanem 3-4 het a sorban. Ha a fa szarmazott az allam a mely pihenes, a kar lehet kimutatni gyorsan - egy hettel az expozicio utan az alacsony homerseklet.  A csonthejas novenyek, ahol a fa fagy altal karosodott, es voroses-barna szinu, amint azt a szakirodalom, ez annak a tenynek koszonheto, hogy a fa hajok tele vannak olyan anyag, mint peldaul a pektin, barna liszt.

A formacio annak koszonheto, hogy a kemenyito az elo szoveteket. Ha konvertalni kemenyitot gumi, a noveny elvesziti sok tartalek tapanyagot. A erelzarodas gumi fa megakadalyozza a viz behatolasa es a tapanyagok a fat, es vegul azt eredmenyezi, hogy a halal egy fa vagy egy kulon aga.

Gyakran latni ezt a jelenseget a tavasszal vagy kora nyaron, a fak fagy altal karositott csonthejasok vagy geppel, amikor a gumi (vagy ez nepszeru neven - ragaszto) jelenik meg a feluleten a fioktelep vagy a torzson.  A fa kepes tulelni, ha az eltomodott kis resze a hajok egeszen a kambium nem termel egy uj fa.  Kambium az egyik legalapvetobb szovetek a noveny.

Ha ez serult fa elnyomott, a levelek kisebbek lesznek es a szine megvaltozik. Hol volt, nagyon megserult a kambium, a fa torzse, amig az oszi meghal.  Gyumolcs-novekedes es a rugyek, foleg csonthejasok, sem a fagy altal karositott.

Idotartamatol fuggoen, amikor nem volt alacsony homersekleten megfigyelhetjuk, es kulonbozo mertekben vesekarosodas. A vesek altal karositott fagyok tavasszal viragzo, es nem szarad ki.  Novekedes rugyek a legtobb gyumolcs novenyek jobban ellenallnak az alacsony homerseklet, es ezert kevesbe fagyaszthato.  A gyumolcs-viragbimbo megserult, kulonosen a bibe.  A kereszt-es hossziranyu reszei a serult reszek (virag vagy bimbo), barna.  A kulonbozo retegeket a korona rugyek karositja a fagy tobb modon is.

Aljan a korona 2,5 m-vesek karosodtak tobb, mint a kozepso es felso korona. Ezert az evekben, amikor nem volt alacsony homersekletet, es allitsa be a fokat befagyasztasa a vesek, amikor a vagas figyelembe kell venni.  Es most a gyakorlati letrehozasat befagyasztasa hajtas es bimbo.

Shears vagva egyeves menekulni. Belul a kezunkbe veszunk egy penget, es ovatosan, hogy egy keresztmetszetet a hajtas es a rugyek a barack.  Amint lathato a kepen festett barna serult alkatreszek a veseben. Rosztov vese es a kozepen egy barack gyumolcs rugyek nem serultek. Kambium es a fa is kisebb serulesek, es altalaban ugy nez ki, az egeszseges sziv.  Meg tudod csinalni keresztmetszetet.

A hosszmetszete gyumolcs rugyek oszibarack jol lathato serules a jovoben a virag.  Kereszt-es hossziranyu reszei rugyek a kajszibarack mutathat a teljes megsemmisitese.  Igy, nehany szelet lehet szamitani szazaleka karokert az alacsony homerseklet. Es az elso megjosolni a jovo aratas.

Frost gyumolcsok sok tenyezotol fugg. Ez hatassal van nemcsak a fajta, hanem a mezogazdasagi korulmenyek, a talaj szerkezetet, etetes, klima, paratartalom, szarazsag, metszes fak az elozo evben, karos kartevok es betegsegek, a hatasa gyomirto es rovarolo, es sok mas befolyasolo tenyezok allapotat felkeszules a fa a mely beket.

Oszibarack - a kultura feny-igenylo, fak nonek viszonylag gyorsan, magas kepes kihajt, igy hamarosan valosagga. A 3-4. evben lehet kapni gyumolcsot terem.  Az egyik jellemzoje a barack, az a kepesseg, egy tenyeszidoszak alkotnak ketfele novedekek a vezetok a csontvaz agak es a gyumolcsok, igy a korona is zaguschivatsya.

Az elso hajtasait tavasszal alakul eredmenyekent kihajtas rugyek, amely alakultak az elmult evben. A novekedesi idoszakban, elsosorban a nyari, ezek a hajtasok a honalji rugyek nonek lo a masodik generacio. Ezek a hajtasok nevezzuk korainak.  Annak erdekeben, jo vilagitas a Peach form vazopodobnuyu alakja a koronat. Ez a korona 3-4 csontvaz agak eseteben, ahol a termo ag.

A Kozep-karmester, folott a csontvaz agak vagott alarendelt aga a magasabb rendu agak az alacsonyabb rendu, eros agakat le kell forditani a kulfoldi fioktelep. Ezt a metszest es alakitasa a korona.

3-4 eves, amikor a fa lepett gyumolcset, ha vagas van szukseg, hogy fontolja meg a gyumolcs darabszama szerint rugyek a termes es az uj novedekek, hogy letrehozzak a kovetkezo betakaritas, igy amikor vagas eves novekedesi uteme vagjak, hogy lennenek talalhato fioktelep egymastol tavolsagban 10-12 cm, minimum - 8 cm  Miutan egy ilyen higitas kezdodik kepez nyereseg a csere a masodik, ami magasabb, mint az ag csapagy, majd ismet novekedett a csere a masodik gyumolcset.

Novelese, fog kitolteni, vagott ket bimbo az alapja a novekedes, akkor noni fog two lo. Es azok, hogy levagta a termotest, 8-10 rugyek rajuk, megkapjuk a gyumolcs-es hajtasnovekedes nem. A termelekenyseg barack tavaszan a jovo ev helyett az agak ismet alacsonyabb novekedes leroviditi a ket veset, es a felso 8-10 rugyek termotest, mint az elmult evben. Hozza lehet szolni a termes es a ket ag.

Fontos, hogy ne terhelje tul a fa termest. Az agak ugyanaz volt a termes, az agak a termotest, tavolitsa el teljesen.  Tehat vagni a fakat kerulnek szem. Azt mondhatjuk, a klasszikus metszes.

Sajnos, a fagyasztas az egyes fak vagy hajtasok, agak vagy a rugyek metszest nehany valtoztatast. A hozzaallas minden fat egyedinek kell lennie. Azonban kivanatos, hogy tartsak be az alapveto elve metszes.

Tulajdonsagok Tipus: Tipus: Minoseg: Gyarto: Orosz Kutato Intezet Kerteszeti.  Hozam: hozam magas, 95-325 kg / ha.  A gyumolcs kozepes meretu (80g), kerek-ovalis, zoldes-feher, sotet gesztenyebarna blush  Eresi ido: elejen a julius masodik feleben.  Csemetek: fak, lekerekitett sredneroslye piromidalnoy srednezaguschennoy koronat.

A szem belep a harmadik evben.  Gyumolcsok kozepes meretu (80g), kerek-ovalis, a hangsulyos csor, zoldes-feher, sargas arnyalatot, es egy sotet bordo blush. Husa zoldesfeher, ledus, lagy, jo izu. A kovet a celluloz nem tavolitjak el. A gyumolcs erik mar a julius masodik feleben.  Hozam magas, 95-325 kg / ha.  Viszonylag telen szivos.

Leaf curl erintett medium.

A termelekenyseg barack
Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. Orange
  2. tipusai citrom
  3. orange
  4. Lemon

  

gyumolcs, oszibarack, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..