Narancs es gyumolcs

  

Oszibarack a korai megjelenese gyumolcs kultura

Oszibarack - korai megjelenese gyumolcs kultura, ami jon gyumolcset egy 3-4 eves ultetes utan.  A del-keleti reszen Kazahsztan, beleertve Alma-Ata regio oszibarack nehez: mert a rendszeres karok es pusztitas gyumolcs rugyek virag a tavaszi fagyok.

A termelesi kornyezet megorzese barack fagykar nagy teruleten nem lehetseges, akkor az amator kertesz lehet muvelni kultura oszibarack stlantsevoy forma kialakulasat lapos koronak alacsony menedeket a teli novenyi maradvanyokat. Kulonosen ertekes a nektarint - goloplodnye oszibarack, akinek a neve szarmazik a "nektar" a magas cukortartalom a gyumolcs.

Genetikai kozpontokban szarmazasi nektarin nyugati reszen, a Kinai szomszedos keleti hataran Kazahsztan.  Masodlagos Center - Ferghana-volgy, es Kozep-Azsiaban. A multban (es ma mar Dzharkent Panfilova Baskunchah) neveltuk nektarin formajaban fali gobelinek, dekorativ novenyek pot kulturaban.

Ipar goloplodnyh oszibarack gatolja az alacsony hozamok es a kis meret, a gyumolcs.  Jelenleg kivalasztasa reven a hardiest formak a helyi, letrehozott egy RUE NOP l Nye nektarin fajtak gyumolcs sulya legfeljebb 200 g.  Gyumolcsok Nektarin szep, finom, es a piac nagy a kereslet, alkalmas friss fogyasztasra es a feldolgozasi technologia, mivel nincs szukseg, hogy egyertelmu, hogy a bor a gyumolcs.

Gyumolcsok nektarin tartalmazott: glukoz, fruktoz es a szacharoz, a szerves savak (almasav, Lemon sav), vitaminok C, P - hatoanyagok, pektin, foszfor, kalium , magnezium, natrium, vas, ken, szilicium.  Ott sladkoyadernye nektarin ize tipusu mandulat. Jelenleg nektarin szeles korben termesztett, az Egyesult Allamok, Ausztria es Uj-Zeland, Franciaorszag, Gorogorszag, Olaszorszag es mas europai orszagokban, ahol a nektarin ex ¬ schivayutsya tobb, mint oszibarack serdulo.

Hazankban nektarin termesztett Kirgizisztanban, kozep-azsiai koztarsasagok es a Del-Kazahsztanban. Fokent termesztett fajtak nektarin Central: Lola, gazdag, sarga nektarin, Nektarin voros kor, es a palantak a magot. A Moldova, valasok fokent a nagy gyumolcsu fajta Nektared.

Az allam Nikita Botanikus Kert tobb mint 100 fajta nektarint es formak bevezetese a kulfoldi es a tenyesztesi GNBS legjobb kozuluk Lola, nektarin sarga, piros nektarin, Rich, Ed Stark Sunglon stb  Szerint a biologiai tulajdonsagokkal rendelkezik, kozel a serdulo oszibarack. Fak altalaban kezdodik szem nektarin a harmadik vagy negyedik ev

A termekeny idoszak tart 15 evig. A gyumolcsot termelnek lo az elozo evhez kepest. A nektarin, valamint oszibarack hajtasokat kovetkezo: a novekedes - rugyek, melyek alakult elsosorban a novekedes es level, a m e m a n n i e - a vesek talalhato csoportokban ket-harom, vagy tobb. Atlagos vese altalaban Rosztov, es Side - virag (gyumolcs).  Gyenge s e n e l egy marketing lo - akar 15-20 cm, amelyen szinte az osszes axillaris rugyek a viragok, es a csucsi rugy a Rostov.

Buketnye gallyak - nagyon rovid (5 cm), gyumolcs kialakulasa ¬ Bani 5-8 bimbo kozel egymashoz, es egy (apikalis) novekedest. Pelda e f g e egy e m p e n k e n, es a ket Mr. es fejlesztese erossege a folyo ev lo axillaris, neperezimovavshih rugyek, milyen formaban egy-, ket-es haromagyas a vese, amelyek nagy resze virag.  Fat hajtasok (felsok) kepzodnek a szunnyado rugyek.

Ezek egyenes, vastag es hosszu.  A legtobb samoplodno nektarin, de nagyobb termeshozam a  hatarokon beporzo mehek, "mint az oszibarack nektarin erintett serdulo leaf curl, klyasterosporiozom, intett neki, es a lisztharmat.  Mezogazdasagi technologia ellatas hasonlo a serdulo nektarin barack. Peach - termofil, zharovynoslivoe noveny.

Ez lefagy, ha a homerseklet telen csokken 25 ° C alatt, kulonosen azokon a teruleteken, ahol telen a ho ritka. Gyumolcs Peach nyersen fogyasztjuk, vagy fozes es feldolgozas. A kemiai osszetetele oszibarack (%-ban): a viz 89, 6,3-14,4 cukor, pektin 0,5-1,2, sav-1% (almasav, borkosav, citromsav), vitaminok: C - 9,4 -20 mg 100 g B-vitamin es A - 0,6-1,0 mg/100 g. A magvak tartalmaznak zsiros olaj (levego-es gorkomindalnoe) a 20 es 60%.

Peach elosegiti a gyors emesztest a zsiros etelek, levelek es viragok a barack a leves - jo giliszta es hashajto. Clay barack ellen hasznalt torokfajas es a szemet. Az oszibarack mag kivonat barack olaj, ami nagyra ertekelik az orvostudomanyban, mint egy enyhe, szelid es konnyen felszivodik (hasznalt szaritasi a ful-orr-gegeszeti).

Az ido nagy reszeben amator kerteszek deli es delkeleti reszen Kazahsztan talalhato oszibarack magokbol kulonbozo fajtak, megszerzett tennyh baleset, valamint a kulonbozo Kijev korai, vagy a palantak. A hegyvideki zona Trans-Ili Alatau arra osztonzik, hogy no a barack hasznalataval a felszini tipusok formirovok stlantsev a menedeket a teli muanyag wrap es nabrasyvaniem neki novenyi maradvanyokat.

Ultetett barack kell leginkabb vedeni a szel mezo magassagban 1100 es 1300 m tengerszint feletti magassagban A legtobb telallo fajta korai Kijevben.  Egy, amely kulturalis szempontbol: Lola, Golden Jubilee, Elbert, Korai piros.

Oszibarack - a fajta, amit meg kell nyirt betoltesere. Hamarosan jon idejen termotest agak, mint inkabb a ki a koronat. A feladat a vagas - elfogadhatatlan elfogultsag, es megfosztottak a levelek es a reproduktiv szervek vegen ketfele modszerrel oszibarack noveny: a helyettesites es a gazdasagi,

Gazdasagi metszest egyszeru. Minden eves hajtasok roviditett 5-10 rugy: tavolitsa el a szaraz gallyakat es megvastagodasa. Ez a metszes gatolja az oregedes, hanem elvalasztja termes.

Crop kitolteni. Tartsd szemmel a kozepen a korona nem koltozik a periferian. Metszes barack metszes hasonlo a helyettesitesi szolo. Egyeves ag vagas elejen, 2 vesere.

A kovetkezo evben fog kidolgozni two loni, felso hajtas nem vagja (csak rovidebb) es az also vagott vissza ket rugyek. A harmadik eve elvonalban maradt gyumolcset, es az also vagott vissza ket rugyek -, hogy toltse ki, es vagja otplodonosivshy "Ha azt szeretnenk, hogy loni rovidebb termotest.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. A Narancs

  

barack vaj, oszibarack, oszibarack gyumolcsok, citromsav, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..