Narancs es gyumolcs

  

Ledus edes barack

Ki koztunk nem szarmazik nagy orom az eves egy ledus, edes Peach ? Ez a csodalatos gyumolcs sok hasznos tulajdonsagait, hogy bizonyos betegsegek ajanlott az etrendben. A szerkezet gyumolcs oszibarack kozott citrom, almasav, borkosav, hinnuyu sav, vitamin C, E, K, PP, karotin es B-vitamin gyumolcsokben koszonhetoen az asvanyi sot - kalium, foszfor, vas, rez, cink, szelen, oszibarack  Javasoljuk, hogy tartalmazza az etrend az emberek szenvednek sziv-es errendszeri betegsegek, majgyulladas, a vese, epeholyag, ez nagyon hasznos verszegenyseg.

Oszibarack hasznalata javasolt emberek stresszes korulmenyek kozott. A nagy oldhato rost, mely szabalyozza tevekenyseget a belek, javitja az emesztest barack. A kozmetika szeles korben hasznalt olajos magvak es a barack gyumolcs husa elkeszitesere hasznalt anti-aging es csillogo maszkot.  Peach csaladjaba tartozik a rozsaszin, subgenus mandulat. Ugy veljuk, szuletett Kinaban, de kerult Europaba Perzsiabol, innen a nev.

Nagyon sok fajta  oszibarack fajtak, de nem sokat tudunk.  Care barack oszibarack fak nonek a laza talaj, a legjobb az egeszben - a konnyu valyog. A megtermekenyito az oszibarack az elso 2-3 ev tavaszan szempontjabol fatorzsek, hogy a nitrogen mutragya es asni. Az oszi asas hozzajarulni foszfor (50 gramm) es kalium (50-70 g). Ha 2-3 ev mulva asni a tavasszal, hogy a szerves tragya.

A kertben parcellakon, ahol vegzett rendszeres ontozes, mutragyazas Peach kell egy kicsit gyakrabban. Felnott fak oszibarack (tobb mint 3 eves) nem metszest tavasszal marcius-aprilis kozepetol. Vegye szaraz, serult agakat, erosen elagazo, megvastagodasa koronat. Kedvezo oszibarack fiatalito metszest.  Tavasszal es nyaron barack ontozott tobbszor, attol fuggoen, hogy a csapadek. Ontozes elegendonek kell lennie ahhoz, hogy nedvesitse a talaj, hogy a melysege 60-70 cm

sokszorositas Tenyesztes barack oszibarack alanyok elvegzesere vedooltas mandula, szilva, sargabarack, volt, magrol nevelt. Peach - photophilous fa, tegye oly modon, hogy a szomszedos magas fak ne arnyekot is. A reszben kell kesziteni a telepitesi barack 3-5 evre nohet dinnye, eper es Solanaceae.

Tul sok a kalcium a talajban noveli kialakulasanak klorozis. Amikor ultetesi palantakat a talaj tragya, adjunk hozza 50 gramm kalium-klorid es szuperfoszfat es 300 g fabol hamu. Mutragya alaposan ossze kell keverni a talajba.

A jo termeszeti adottsagok es a megfelelo ellatast az elet oszibarack 30-40 ev, de az erzekenyseg a kartevok es betegsegek jelentosen csokkenti azt. Megfelelo telepites es kedvezo felteteleket a harmadik evre a fa viragzas, es adja az elso csodalatos gyumolcsot.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. birs

  

gyumolcs oszibarack, sargabarack, oszibarack, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..