Narancs es gyumolcs

  

Novekvo naspolya

Japan naspolya, no naspolya Egyre naspolyacsaladjaba tartozik Rosaceae, nemzetseg eriobotriya.   Naspolya - kis orokzold szubtropusi gyumolcsok es disznovenyek. Szara tuskes, a kulturalis formak nem tuskek. A levelek landzsa alaku vagy ovalis. Viragok maganyos, nagy, feher. Gyumolcs - kostyankovidny, lekerekitett. Husa savanykas, ceg, miutan a fagy, erjesztve vagy teljesen erett - lagy, edes.

A gyumolcsok tartalmazzak a 10% cukor, 1,1% almasav, 1,6-15,8 mg% C-vitamin is, sok gyumolcsot tartalmaz vitamint es kaliumot. Naspolya nyersen fogyasztanak, es sos, akkor keszult edesseget es bort. Gyumolcsok naspolya van vizhajto hatasa, ez egy nagyon nepszeru noveny a hagyomanyos orvoslas.   A szobaban a noveny eleri a 1,5-2 m. Ezert felnottkorban is termesztheto a teli kertek, irodak, kulturalis es szocialis teruleteken.

A levelek naspolya borszeru, nagy, hosszukas, ovalis, 25-30 cm, szoros alatt. Viragok feher vagy kremszinu, kellemes edes illat es a jo mezet noveny. Viragos noveny november-december, a meleg idojaras januarban. Ertekelik a finom, ledus, narancssarga, kerek vagy ovalis gyumolcs merete egy kozonseges szilva, hogy erik a majus vegen vagy juniusban.

Gyumolcsok hasznaljak a friss, valamint, hogy felkeszult ize egyedi kompotok, dzsemek, kandirozott gyumolcsok, uditoitalok. Egyre naspolyaA mediterran orszagokban a mag keszul potkave.   A legerdekesebb fajta belteri kerteszkedes: Tanaka, Premier, Champagne, Victor, Orange.   Photophilous noveny, es meg kell tartani a szoba homerseklet alatt 18 ° C

A tavasz utan a pozitiv homersekleti naspolya a legjobb, hogy a szabad eg alatt a kertben, udvarban, nyitott erkelyek es veranda. Telen a noveny tartalmazza a feny-teremben 50-10 ° C-on vagy szobahomersekleten.   A nyari - ontozes rendszeres, szaraz levego gyakori permetezes a viz szobahomersekleten. Telen ontozes ritkan, ugyelve arra, hogy nem szarad a felulet a bankot.

Aprilistol szeptemberig, havonta ketszer, a takarmany az osszetett asvanyi tragyak. A legjobb az egeszben, vagy Cactus Rose. A fiatal novenyek naspolya atultetett minden evben, 7-10 eves korig - egyszer harom evre. Celszeru hasznalni a hordozot, vagy elokevert Palma Rosa magas humusztartalmu.

Kartevok es betegsegek naspolya - kulonbozo rovarok, amely lakik egy kulon kormos penesz. Amikor nedvesitese az aljzat vagy a szaritas kulonbozo tipusu vannak levelfoltossag.   Szaporitott dugvanyozassal vagy mushmulusemenami vett loni tippeket.

Ahhoz, hogy egy torpe noveny ajanlott beoltani naspolya a  .  Szeretem a novenyeket, es egeszseges!

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. negyfele gyumolcs
  2. Orange
  3. Lemon

  

naspolya gyumolcsok, levelek, naspolya, japan naspolya, naspolya

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..