Narancs es gyumolcs

  

Negy fajta gyumolcsot

A termes egy erett petefeszek egy virag bibe, amely a magot. Ha a petesejt megtermekenyult, es elkezdi, hogy letrehozzak a csiraja az embrio, a kornyezo szovetek alakul ki a magot, es a falak, a petefeszek (termeshej) a kep korul a magzat. Termeshej all harom szoveti reteg: a vekony kulso ekzokarpy, amely boru, a vastagabb mesocarp es endokarpiumbol belso korul a petefeszek.

A virag lehet egy vagy tobb egyszeru termo es bibe komplex, amely egy vagy ket olvasztott egyszeru termo, es a kulonbozo eszkozoket annak erdekeben, hogy novekszik egy bizonyos tipusu gyumolcs. Uj tipusu gyumolcsok utan jelenik meg a szelektiv tenyesztes vagy eredmenyekent egy mutacio.  Gyumolcsok alapjan kerulnek besorolasra osszeteteluk.

Van negyfele gyumolcs: egyszeru, tobbszoros, halmozott es hamis eredmenyeket. Egyszeru gyumolcsok szarmaznak egyetlen petefeszekbol egy virag, es lehet husos vagy szaraz. A fo tipusa husos bogyoju gyumolcs, amelybol az egesz maghaz is puha es szaftos (ez magaban foglalja a banan, keseru narancs, szolo) es a csonthejas gyumolcs, amely a kulso reteg husos, rostos, borszeru, es hangsulyos endokarpiumbol ko (ezek koze tartozik a Peach, kokusz es a dio).

A szo altalaban utal a gyumolcse egy bizonyos tipusu gyumolcs, amelyek kozul nehany (beleertve a padlizsan, paradicsom es igy tovabb) nevezik a zoldsegeket. Szaritott gyumolcsok vannak felosztva, akiknek hej torott, hogy kiadja az erett mag (felpattano gyumolcs), es a csont is osztatlan (indehiscent gyumolcs). Negyfele gyumolcs Osszes gyumolcs (beleertve a szeder es a malna) allnak tomegek kis kostyanok, amelyek mindegyike fejlodik egyetlen petefeszekbol egy virag adott.

Tobb gyumolcsot, ezek a kovetkezok: ananasz, afonya, fejlodik a petefeszkek sok virag novekszik az ecset.  Hamis gyumolcsok tartalmaznak szovet, mely resze a noveny, es nem a petefeszek. Peldaul en, az eper semmi, mint a sok apro mag nelkuli hej, a kozponti magja a belszin, ami tovabb fokozza csatolva egy virag. A lenyege az ananasz is resze a szar.

A leghiresebb hamis gyumolcs az alma, akkor az alma es korte, amelynek eheto resze eleg nagy a szoveti a szar es a gyumolcs csak a mag.  A szerkezet a gyumolcs altalaban megkonnyiti a terjesztese magokat. Ezek koze tartozik parashyutiki es szarnyak a magot. Egyes novenyek bocsatanak ki a magokat, ha erik a gyumolcs es a viz kokusz kaphat a hosszu tavolsagok szulo fa.

Azonban erdemes megjegyezni, hogy a jelenlete a magok a gyumolcs sokkal csokken ize nagyon hust, igy azok, akik reszt vesznek az ipari termeszteset az ananasz azonos vagy banan, gyozodjon meg rola, hogy ugyelnek arra, hogy megakadalyozza a megtermekenyitest.  Gyumolcsok tartalmaznak nagy mennyisegu tapanyagot: asvanyi anyagok, vitaminok es gyumolcs savakkal. Emiatt hasznaljak oket nem csak az elelmiszer, hanem a hagyomanyos orvoslas es a kivonatok es torkoly - a haztartasi es szemelyi higienia.

Azonban, gyumolcs, alacsony pH-szintet nem kellene az embereket a savassag -, hogy tulzasba vinni itt azt jelenti, hogy felhalmoz fel a problemakat, az akut fekely.  Amellett, hogy gyumolcslevek, dzsemek es a hazai keszitmenyek, sok gyumolcsot hasznaljak, hogy a bor, amely a nemzeti itala a regioban, ahol ezek a gyumolcsok nonek bosegesen. Peldaul, Hawaii, akkor lehet enni ananasz bort, es Ormenyorszag - a granatalma.

By the way, granatalma kimerithetetlen forras a vas, igy ajanlott a szenvedok verszegenyseg.  Gyumolcsok egy frissito felbecsulhetetlen erteku, kulonosen a husos belso reszen. Esznek, amikor szukseg van egy snacket a tavon, ha azt szeretne, valami friss es egzotikus, bar a sulya egzotikus gyumolcsok a mai tobb mint hozzaferheto es koltseghatekony neha olcsobb, mint a nativ korte es az alma.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. Lemon
  2. naspolya levelek
  3. japan naspolya - Eriobotrya
  4. birs
  5. Orange
  6. Sargabarack

  

oszibarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..