Narancs es gyumolcs

  

Naspolya egy disznovenyek

Japan naspolya. Japan naspolya -Eriobotria japonica.  Szulofold - Kinaban, de mar regota termesztik Japanban, ahonnan hoztak Europaba, innen a nev "japan". Naspolya - disznoveny elterjedtek a Himalaja, Kina, Eszak-Indiaban. Higitott a gyumolcs-es disznoveny a Fekete-tenger partjan.

Naspolya, a maga suru, lombos lombozat es illatos, hosszu viragzasi viragok egy gyonyoru cserepes noveny. Evergreen kis fa vagy cserje, szeles korben elagazo, suru kerek koronat, magassaga akar 1,5-2m. A levelek nagyok, mint a fikusz, de selymes feher, finom. A levelek valtakozo, rovid, vastag, borszeru, hosszukas-ovalis, hegyes, nagy. A tetejen fenyes elenkzold, szoros alatt. Cream viragok racemes 50-60 darab, nagyon illatos.

Viragok feher, racemes 80 darab, nagyon illatos. Viragzo november - decemberben 1,5-2 honap. A gyumolcsok egy kellemes edes-savanyu, frissito ize, es tartalmazza alma citrom acid es a cukrot.  Gyumolcs (25-40 g) erik a junius-julius. Narancssarga, kerek, zamatos es kellemes edes-savanyu izu. A Adjara erik a nyilt terepen.  Altal propagalt magvak, dugvanyok (uveg alatt), oltas (a birs, korte, alma, naspolya).

Termesukert termesztett kezdodik az 5-6 evvel az oltas utan. Naspolya magok hamar elvesziti eletkepesseget, ezert el kell vetni utan azonnal kivalasztasa gyumolcsok, elkerulve a kiszaradas.  A legjobb fajtak a terem kultura: Tanaka, samanok, Premier. Advons, dieta. Japan naspolya viragzik telen, es a gyumolcs erik nyaron.

A homerseklet, ahol nonek naspolya, nem lehet kevesebb, mint plusz 18 °. A noveny gyakran permetezett vizzel szobahomersekleten, tisztan kell tartani, etetni mutragya. Ez kulonosen fontos a viragzas alatt es gyumolcs be.  Az elso evekben a naspolya atultetett minden evben, a regi uzem - 2-3 ev alatt.

Ha a transzplantacio az agyag es a gyep es a humusz a talaj kevert homokkal. A felso reteg egy eves frissitese hozzaadasaval csirke tragya humusszal. Nyaron is a levegoben.

Szukseg van egy vilagos helyen, telen - 14-16 ° C meleg.  Mint disznoveny megerdemli, hogy szeles koru terjesztese kadochnoy kultura.

Naspolya - disznoveny
Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. citromle
  2. Orange

  

japan naspolya, naspolya, citromsav, birs

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..