Narancs es gyumolcs

  

Naspolya alkalmazas

Japan naspolya, naspolya - hasznalat ugy velik, hogy eredetileg Kinaban. Egy masik 1000 evvel ezelott a japan kezdett termeszteni  naspolya.  A mai napig ez a noveny igen elterjedt a Kozel-Keleten, Europaban es Afrikaban, Hawaii es Kalifornia.  Kaliforniaiak kezdett noni a noveny a 19. szazadban. Japan naspolya egy orokzold fa, akkor viragzik keso osszel vagy kora telen, a gyumolcsok jelennek meg kora tavasszal es nyaron. Fa magassaga 3 9 meter.

A fa csaladjaba tartozik Rosaceae.  A gyumolcs puha, igy nez ki sargabarack meretu es szinu, de nem formajaban.  Japan naspolya gyumolcs, nem nagyobb, mint 2,5 cm, korte alaku (vagy formajaban konnyek.) A szines gyumolcsok feher es narancssarga. A gyumolcsok egy fuszeres iz, ezek altalaban nyersen fogyasztjuk.  Japan naspolya viszonylag nagy mennyisegben tartalmaz pektint, lehet ertekes mellett a lekvar vagy zsele.

Naspolya van egy egzotikus ize, egy kereszt kozott passio-gyumolcsbol es guava. Nehany talaljak az izet ennek a gyumolcs enyhen savanyu. Ha a gyumolcs erett, a savassag csokken.  Ez a gyumolcs tokeletesen teszi gyumolcs salata, sult gyumolcsok, bor, stb  Kinai hasznalata kohoges elleni szirupot naspolya.  A gyumolcs teljesen eheto, kiveve a magokat, amelyek ugy neznek ki, mint a diot. A magok Kis mennyisegben a cianid.

A levelek naspolya meg hihetetlen egeszsegugyi ellatasokra. Ezek gyulladascsokkento, virusellenes tulajdonsagokkal rendelkezik tulajdonsagait meregtelenites.  A levelek sotetzold, fenyes, gyujtesuk keso tavasszal es kora nyaron, napon szaritott, majd aprora vagjuk.  A levelek es a naspolya gyumolcs Japan gazdag vitaminokban es asvanyi: kalcium, foszfor, vas, kalium, aszkorbinsav, stb

Ezert ez a noveny nagy gyogyaszati ??erteke. Naspolya - hasznalat Antioxidans: naspolya level kivonat mukodik mucolytic ugynok. Segit higitja a nyalka, amely felhalmozodott a testunkben, amely mergezo anyagokat.

Ezen kivul az antioxidans tulajdonsaga a megjelenese antioxidans, amely semlegesiti a karos mereganyagokat es megszunteti a szabad gyokoket a szervezetben, ami oda vezethet, hogy szamos szovodmeny.  Kovetkezeskeppen a level kivonat megakadalyozza a naspolya kulonbozo betegsegek, erositi az immunrendszert es noveli a varhato elettartamot.  Vert cukorbetegseg: Egy masik kritikus az egeszsegre, amelyek levelei naspolya, hogy segitsen a cukorbetegseg elleni kuzdelmet.

A levelek, amelyek kulonbozo vegyi anyagokat ismert triterpenek, amelyek segitenek novelni az inzulin gyartasi folyamat a szervezetben. A levelek is jar antidiabetikus szer, az altaluk termelt sok termeszetes testi vegyi neven poliszacharidok, amelyek segitenek legyozni a cukorbetegseg noveli az inzulin termeles.

Ezen kivul a level kivonat naspolya tamogatja az egeszsegugyi a hasnyalmirigy vagy a kiegeszito termeles az inzulin, akar a sejtek regeneralodasat.  Ezert azt mondhatjuk, hogy a naspolya a cukorbetegseg kezeleseben a legmegfelelobb modon.  A meregtelenito tulajdonsagai: levelek naspolya is segiti a maj meregteleniteset.

Tartalmaznak nevu anyag amigdalin, amelyrol ismert, hogy segit lekuzdeni a majbetegseg, javitja a kepesseget, a maj, hogy megszabaduljunk a mereg-es mergezo anyagok.  Borproblemak: level kivonat japan naspolya elonyos a bort. Arra hasznaljak, hogy csokkentsek borgyulladas megelozesere es a kulonbozo borbetegsegek. Level kivonat szeles korben hasznaljak adalekanyagkent kulonbozo kremek.

Ez a krem nem csak kezeli a gyulladast vagy irritacio a bor, de azt is eloirja, nyugtato hatasa van. Naspolya levelei is segit lekuzdeni a borrak.  Virusellenes tulajdonsagai: A levelek tartalmazzak a kulonbozo naspolya savak, amelyek virusellenes tulajdonsagokkal rendelkezik. Glikozidok es polifenol tevo tulajdonsagait virus ugynokok.

Is, ugy gondoljuk, hogy korlatozo hatassal naspolya HIV virus.  Egyeb juttatasok: A levelek gyakran hasznaljak naspolya sort gyogyteak. Ezek a teak segitsegevel csokkentheto a hanyinger, oltja szomjat es segit a hasmenes, a depresszio, stb

Mivel tul sok mindent mindig karos a szervezetnek, annak erdekeben, hogy a mellekhatasok elkerulese erdekeben ajanlott adag 4,5 naspolya levelek 12 gramm naponta.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. fajta sargabarack
  2. Ive hasznos tulajdonsagai

  

naspolya levelek, gyumolcsok, naspolya, japan naspolya, naspolya, barack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..