Narancs es gyumolcs

  

Japan naspolya proizrostanie

Japan naspolya no elsosorban Kinaban, de a termesztett osidok ota Japanban, ahonnan hoztak Europaba. Mellesleg, ez az, ahol a nev a japan. Kulonosen elterjedt a Himalaja, Kina, Eszak-Indiaban.

Tenyesztett a gyumolcs-es disznoveny a Fekete-tenger partjan. Japan naspolya egy vastag, leveles korona es illatos, hosszu viragzo viragok. Koszonhetoen ez a kepesseg, ez egy gyonyoru hazban noveny.

Naspolya egy kis orokzold fa meretu vagy sok elagazo cserje suru kerek korona elerte a magassaga legfeljebb 1,52 m. A levelek nagyok es hasonlitanak a levelei Ficus, de selymes feher, finom. A levelek valtakozo, rovid, vastag, borszeru szerkezet hosszukas-ovalis, hegyes alakja es nagy meretu. Tobbek kozott a viragok kellemes aromaja, es egy feher racemes 80 db.

Viragok, altalaban novemberben es decemberben 1,52 honap. A gyumolcsok egy kellemes edes-savanyu, frissito ize tartalmaznak alma es a citrom acid es a cukrot. A gyumolcs sulya legfeljebb 2540 g es erett juniusban es juliusban, a narancssarga, kerek, es ledus, edes-savanyu-edes izu.

A Adjara speyut a nyilt terepen. Meg kell jegyezni, hogy a magvak naspolya gyorsan elveszti eletkepesseget, igy kell bevetni utan azonnal kivalasztasa gyumolcsok, elkerulve a kiszaradas. A legjobb fajtak a hazai virag Tanaka, samanok, Premier Advons, dieta.

Japan naspolya viragzik telen, es a gyumolcsok ernek nyaron. Homerseklet, ahol a termesztett naspolya, nem kell ala 18 C. A noveny gyakran kell permetezni vizzel szobahomersekleten, tisztan kell tartani, etetni mutragya. Ez kulonosen fontos a viragzas alatt es gyumolcs be.

Az elso evekben a japan naspolya is atultetett minden evben, a regi novenyek utan 23 evvel. Ha azt szeretnenk, hogy transzplantacios gyep es az agyag-humusz talaj kevert homokkal. A felso reteg minden evben, frissitese, hozzateve, csirke tragya humusszal. Nyaron is a levegoben.

Szukseg van egy vilagos helyen, telen 1416 a hot. kozzetetele 19/11/2009 09:35. Minden jog fenntartva. Hasznalja a helyszini anyagok csak akkor lehetseges, ha van egy kozvetlen hivatkozas az a .

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. terhes
  2. japonica

  

citromsav, naspolya, japan naspolya, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..