Narancs es gyumolcs

  

Japan naspolya

Japan naspolya, japan naspolya, vagy  Csaladjaba tartozik Rosaceae, alcsaladba az alma. Ugy veljuk, a szulofoldje a Himalaja, Eszak-India es Kina. Osidok ota ez volt termesztik Japanban.

Innen a neve, az o (nem tevesztendo ossze a Biwa kaukazusi, vagy nemet).  Viragok biszexualis, naspolya, hogy osszegyult a vegen rovid gallyakbol gyumolcsot egy rovid szakaszon rovid kefe 312 cm, a legtobb 6090 viragok a labakon, feher, kremszinu, enyhen hullamos szirmait a serdulo belul. Az illat a viragok, mint a szaga a keseru mandula.  Gyumolcsok tobbnyire nagy, vastag ecset gyujtott 812, egyenkent zamatos illatos pepet, bevonva vastag bor.

Ezek alakult a keresztet, es a sajat beporzas. Ez a funkcio lehetove teszi, hogy masolatot termotest az otthoni kertben.  Ellentetben sok mas szubtropusi gyumolcsok lehet nevezni japan naspolya sokoldalu noveny, es kepes reprodukalni. Novenyek nyert vetomagvak teljes mertekben az anyai minoseget, mikozben tiszteletben tartja gazdalkodas lep termo szezonban otthon mar a negyedik es az otodik evben.

Tehat a magokat a jobb pick legnagyobb magas hozamu fajtak gyumolcs. A magok vett gyumolcsot termesztett szabadfoldi, is fel lehet hasznalni a szaporodasra naspolya belteri. Ez is segit kivalasztani a legjobb peldanyok belteri.

Seeds kivanatos, hogy a friss, bar megtartja eletkepesseget tobb honapig. Nos elkulonul a celluloz, igy nincs szukseg az oblitest. Vetes elott, magok tanacsos tartani egy rozsaszin kalium-permanganat a nap folyaman.  A kompozicio a talaj a csirazasi magvak: 2 ora level, 1 ora tozeg, folyami homok 1 ora vagy 1 ora gyep fold es 2 ora lapot. Vetes melysege 24 cm Jobb noveny oket egyesevel a potot egy felso atmeroje 79 cm

Ha a talaj homerseklete no 57 ', a csirazasi felgyorsitja kozel felet. Fiatal palantak nonek nagyon gyors. Az egyik magbol palanta two.  Miutan a palantakat letre ket vagy harom par valodi level, akkor folytassa a transzplantacio. Foldi kevereket palanta (amely szinten alkalmas gyokerezo dugvany): 1 ora sod fold, 2 ora a level, 0,5 oras folyami homok. Neha, amikor a vetomag-termelo palanta agak mar a palanta szakaszban ki a foldbol.

Es azonnal meg kell eldonteni, hogy akar noni a noveny egy bokor formaban, akkor ne csipje vissza oldalhajtast letre, vagy fatorzsek magas, akkor el kell tavolitani ezeket a hajtasokat azonnal, meg mielott a lignification.  Lehet szaporitott vegetativ es naspolya. Dugvanyok 1215 cm hosszu kivagott agak tavalyi novekedeset. A markolat legalabb ket jol fejlett rugyek. A levelek metszeni a hosszanak felet. A felso es also reszeit kezelni kell vizszintes.

Gyokerezo aljzat egetett folyami homok.  A szar nem hajlik, beszallas elott az also szakaszan a homalyos poritott aktiv szen. Plant dugvanyok fuggolegesen melyen 2,53 cm-es hagyomanyos keramia edeny.

Aljan a bank a vizelvezeto reteg kerul 2 cm hagyomanyos agyag szilankok. Ultetes utan, a viz bo langyos vizzel, aki megvedje. Paratartalom a vagas folytatodik, ha az erintett egy muanyag zacskoba. Ha a homerseklet a hordozo fenntartott 25 27 ', a csemete is gyokerezik egy honap alatt.

Amint a fiatal gyokerek, a noveny is atultetett. Akkor okorenyat dugvanyok a normal viz. Ehhez vagja az ag hossza semilignified 2025 cm tavaly ota a novekedes, es nem rovidul a levelek, hozott egy uveg, aki megvedje a viz szobahomersekleten egy ablakparkanyon.

Itt meg kell felelnie egy elofeltetele: egy uveg ragasztot perem menten kell sotet papirt. A sotetben gyokereket letre gyorsan, az 1,52 egy honapban. Ekkorra lesznek jol fejlett, eros lebeny.  A talaj a novenyek eros gyoker rendszereknek laza 2 ora level, 2 ora, tozeg, homok, 1 ora. A durvabb fold noveny az uzem nem kell annak erdekeben, hogy elkerulheto legyen rothado a gyokerek. Modja az ultetes normalis.

Amint a noveny atultetett, meg kell itatni boven, es fedjuk le egy muanyag zacskoba. Ket hettel kesobb, a menedek el lehet tavolitani. Miutan minden egyes ontozes a talajt az egesz palanta kell lazitani.  Soran az aktiv vegetacios idoszakban, a tovabbi taplalek etetese.

A legjobb, hogy egy molyhos okorfarkkoro infuzio vizzel aranyban a 1:8, kethetente. Telen idoszakot, a viszonylagos beke, a takarmany az uzem nem szukseges.  Naspolya hygrophilous. Ezert szukseges, hogy novekedese soran kompakt fold mindig nedves.

Es az egyetlen pihenoido lehet enyhe  . Ontozes jobban vedte a viz, amelynek homerseklete 34 'feletti homerseklet. Permetezes novenyek legjobb torli. Az a teny, hogy a naspolya levelek esett, a gyakori permetezes korona elveszti dekorativ hatasa.

Jobb, ha havonta egyszer mosni vele a zuhany alatt. Ez eltavolitja a port a felhalmozott leveleket.  Repot a noveny eletkora 1 es 5 ev kell az eves, felnott, a 34.

Minden tavasszal meg kell valtoztatni a felso retege a talaj a gyokerekhez. A talaj mix naspolya igenytelen. Volt fejlett a nehez agyagos talaj es konnyu homokos.

De a legjobb eredmenyt lehetett elerni novekvo felnott peldanyai ez az osszetetel, a talaj, 4 ora sod fold, 2 ora, level, 1 ora, komposzt es homok 1 oran at. Ahhoz, hogy a legjobb serdulokorba also oldalan a levelek, amely, mint mondtuk, ezt a novenyt ad a dekorativ, a talaj mix teszek egy kicsit toredezett regi vakolat.  A szobaban feltetelek naspolya alig erinti sem a kartevok nem betegseg.

Japan naspolya no jobban jo fenyt. Kozvetlen napfeny jol meghatarozott viragzat. A Windows szemben a del-keleti, a leginkabb alkalmas a termesztesre.

Naspolya, telen lehet beallitani szigetelt erkely, ahol a homerseklet minusz 2 ". Ontozes, meg kell teljesen leallt. Ha nem lehet a noveny az erkelyen, jol perezimuet, es az ablakparkanyon.

Ebben az esetben az ontozest csokkenteni kell, de a fold nem teljesen szaraz. Ideje alatt aktiv novekedesi A termotalaj kell allandoan laza. Ehhez egy nap utan ontozes kell proryhlit felso reteg. Nyaran naspolya lehet tenni az erkelyre vagy a kertbe. A tartalom a novenyek a szabadban hozzajarul a jo novekedeshez.

Naspolya nem kell kulon metszest. Csak akkor kell vagni a szaraz es torott agakat.  A szoba feltetelek, jo tartalommal japan naspolya kerulnek szem eletkora 4 es 6 ev. Ezzel szemben sok szubtropusi novenyek viragzo osszel is.

Viragok csokkenese oktober es junius kozepen, az elso gyumolcsok ernek. Arukapcsolas oket egybeesik azzal, amikor nem eleg napfenyt, igy a novenyek kivanatos dosvechivat fenycsovek, igy nappali es 12 ora kozott egyetlen felnott noveny csak ket lampa. Januar vegen, a kiegeszito vilagitas lehet allitani.

Jol mukodott a belso fajta pezsgo, Tanaka es a Thales.  Dekorativ japan naspolya, viszonylagos egyszerusege, izletes gyumolcsok elegendo bizonyitek all, hogy megerdemel egy szeles koru terjesztese a kornyezeti kultura.  Salgus Ya

Kapcsolodo rekord:
  1. Orange

  

japan naspolya, naspolya levelek, japan naspolya

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..