Narancs es gyumolcs

  

Naspolya

Kialakitasa naspolya naspolya kozos - High Chaparral vagy kis fa 3-6 m magas, a Rosaceae csalad. Ez a nemzetseg csak egyetlen faj. Bokrok gyakran mnogostvolen szurke-barna kerge es obovate koronat. Vastag agak szurke, finom - piros-barna szara tomentose. Tuskek enyhen, mig a kulturalis formak nem leteznek.

A levelek hosszukas vagy elliptikus, a teljes, 5-14 cm hosszu, szelessege 3 7 cm, unalmas. meztelenul, a tetejen - sotet zold, az also - a halvanyzold, serdulo, rendezett spiralisan. Viragok feher, nagy, atmeroje] - 5 cm-es, egy, ul a tetejen a kis hajtasok, egy halvanyzold fellevelek. Yablokoobraznye gyumolcs, gomb, ellipszis, vagy korte alaku, atmeroje 2-3 cm, es a kulturalis formak akar 7 cm eres valt barnas-voros vagy sargas egy barna pep.

Egy hosszu fagy vagy kanalat is eheto, van egy jellegzetes fanyar ize es eros fanyarsag. Tomeg gyumolcs viragok naspolya '10 majusban. A erik oktyabrenoyabre. Gyujtsuk ossze oket, miutan a fagy, vagy akar tavasszal. Elterjedt a Kaukazusban, Krimben es Kozep-Azsiaban.

Gyumolcsok naspolya 90 / o vizet, 7-14 / o cukor, 10-16 mg / C-vitamin, kb 1 / szerves savak (almasav es a citrom), pektin, nyak es illekony. Naspolya mar regota hasznaljak, mint a gyumolcsok es disznovenyek. Be a kultura a Kaukazusban osidok ota. Termesztett sok helyen Ukrajnaban, Moldovaban es Kozep-Azsiaban. A levelek, fakereg es az eretlen gyumolcsok tartalmazzak a sok tannin es hasznalt szolarium bor.

Friss gyumolcs gyakran megy a kezelesre, de miutan tartani oket aztatott es nyersen, hasznalt az elelmiszeripar es a gyogyaszat. Gyumolcsok naspolya felhasznalasa, mint egy olyan elteto a beleket es javitja az emesztest. Husleves az eretlen gyumolcsok es magvak vesz a gyulladasos megbetegedesek a gyomor-belrendszer, es a vesekovek.

A levelek alatt gyujtott viragzas, keszitsen huslevest, amely protivoponosnym es verzescsillapito hatasa. Azt is oblitse le a torkat hideg. A naspolya kesziteni gyumolcslevek, szorpok, lekvarok, kompotok, lekvarok, csokoladek es toltelekek a pitet, lekvar, edesseget, es a kulonbozo uditoitalok.

  

naspolya gyumolcs, japan naspolya, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..