Narancs es gyumolcs

  

Terapias tulajdonsagok a citrom

Lemon. Hasznos, gyogyito tulajdonsagait citrom. Citromle.  Jelenleg mintegy 30-fele citrom, amelyek alapjan letrejott tobb tucat hibridek. Orvosi alapanyag a bor  citrom gyumolcs nelkul peeling.  A jellegzetes illata citrom illoolaj annak koszonheto, hogy a jelen kulonbozo reszein az uzem.

Ertekpapir Tulajdonsagok Lemon ismert legalabb 300 ev. Plinius azt allitotta, hogy a  citrom - tokeletes ellenszere. Szerint a tortenetek Atheneum, bunozok halalra zsarnok Klsarkom keresztul harap a kigyo, mentettek csak azert, mert ettek vegrehajtasa elott  citrom     mint ellenszert.  A XI szazadban Kinaban hasznaljak szamos receptek, recept a citrom, amelyek szerinte a terapias elonyoket az orvosi gyakorlat a sebeket, tudobetegseg, skorbut.

A hires orvos Avicenna hasznalni a citromlevet, mint egy hatekony eszkoz, hasznos ellen lazas sziv.  Azt is javasolta, hogy a Lemon a sargasag es adta terhes a konnyu emesztest es ellen hanyas.  Vegen a XVIII szazadban, a citrom levet hasznaljak reuma.

1919-ben, Levine megjegyzi konyveben jelentos hatekonysag kezelese szamos esetben a gyulladas a citrom szaj, nyelv, az elcsepelt es specifikus, mig a higany kezeles semmit nem folytatodik.  De hozzateszi, hogy a kemiai citromsav nem mutatott ilyen hatast, mint egy igazi citromle.

Szolo mondta jo hatasu a koszveny kezelesere citromlevel.  Altal eszlelt egyes orvosok jotekony hatasa citromle sulyos, kronikus esetekben, mocsari laz, ajanlott valtozo laz olasz folk orvoslasara -  fozet a citrom.  Tovabba, az orvosok hasznalnak bevezetese a le a friss citrom az orrat a orrverzes.  Elfogadasa fekete tea citrommal, mezzel, figyelmeztet a kohoges.

Folk Medicine: A gyumolcs a citrom friss es feldolgozott formaban (lekvarok, szorpok, gyumolcslevek, lekvarok, stb) szeles korben hasznaljak betegsegek a gyomorban (gasztritisz alacsony sav), majbetegseg (gastritis, kronikus hepatitis) es az epe, bel (akut es kronikus epeholyag-gyulladas, epeko), vese (renalis ko betegseg, kronikus nephrosis, nephritis, cystitis, stb), az izuleti es izomfajdalom (koszveny, reuma, radiculitis, myositis, neuralgia kulonbozo etiologies, stb) mint verzescsillapito szer az orr, gyomorverzes, verzo foginy es egyeb szervek, valamint lazcsillapito, gyulladascsokkento es tonizalo, a kulonfele fertozo betegsegek (mandulagyulladas, tudogyulladas, a tuberkulozis, a tifusz, fertozo sargasag, stb) .  Citrom hasznaljak szuleszeti gyakorlatban megelozesere visszer es hanyas a toxikozis a terhesseg.

A modern orvostudomany hasznalja citrom megelozesere es kezelesere jaro betegsegek-vitamin-hianyban vagy gipoavitaminozami foleg C-vitamin es Pterapias tulajdonsagainak citrom Ezek a vitaminok jelentos gyulladascsokkento ( noveli az ellenallast a vascularis kapillarisok), antitoxikus, szklerozis-megelozo tulajdonsagokat es novelik a immuno-biologiai reakciok.  Ezert ajanljuk a citrom etrend-terapias szer, mergezes kapcsolodo kulonbozo fertozo, terapias, sebeszeti betegsegek, hogy fokozza a szervezet vedekezo mechanizmusait, es gyulladasos betegsegek megelozesere, erelmeszesedes.

Citrom szeles korben hasznaljak a friss formaban, kulonosen a tea, a kave es a palinkat.    Keszult a gyumolcs megorzi, szorpok, lekvarok, kompotok, zselek, edessegek es gyumolcsok viz. Savanyu ize es kellemes illata nyujt szamos felhasznalasi fozes oket a gyartas kulonbozo eteleket.  A legtobb illoolaj tartalmazza a kulso reteg a bor - lendulettel.

Hasznaljak frissen vagy szaritva. Aprora vagott hejat hasznalata izesitesere mindenfele eteleket.  Citrom illoolaj es citrom hasznalt alkohol gyogyszertarban, hogy javitsa az izet es szagat gyogyszerek.

Az osszetetele illoolaj elszigetelt citral, amely formajaban 1-3%-os alkoholos oldat alkalmazhato a magas vernyomas kezelesere.  Forras: "Encyclopedia of Gyogynovenyismeret Elelmiszer»

  

tulajdonsagait citrom, terhes nok, az aroma, citromle

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..