Narancs es gyumolcs

  

Sok fajta citrom

Citrus Limon Csalad - Rutaceae. Szulofold - Del-Kelet Azsiaban. Lemon - evelo orokzold noveny. A nyilt terepen elerheti a 2-3 meter magas.

Es a belteri kornyezetben - egy kis fa, mely viragzik es gyumolcsot is! Tehat, ha a szandek az, hogy no a tropusi citrusos csoda az ablakparkanyon, hogy a nehany tipp gondozasaban ezt a novenyt.  Vannak sok fajta Lemon, de valasztjuk ki a legjobb - "Pavlovsky", "Meier", "uj gruz".

A no bent legalkalmasabb fajta egy kinai torpe citrom  Meyer. Ez egy kis (a magassaga 1 - 1,5 m), konnyen kezelheto formirovke noveny, kerek kis koronat, es nehany tovis. Rugyek es viragok gyujtik a klaszterek. A jo ellatas es gyumolcsok viragok, meg a szobaban.

Feature Meyer citrom egy rovid, nagy terep es a magas hozamot. A 3 - 4 eves noveny erett elso gyumolcseit.  Megfeleloen gondoskodni Lemon, kulonosen alatt viragzas. Fenntartasa legalabb 60%-os paratartalom a szobaban, adjon egy intenziv 12 oras lefedettseg es a kiegyensulyozott etrend.  Keressen egy citromot egy vilagos, napfenyes szoba.Sok fajta citrom A nyari ne felejtsd el, hogy a noveny a szabadban, peldaul az erkelyen. De sok a teli citrom meghal.

Az ok egyszeru: szuksegunk van egy normal hideg tel (a atadasa a citrom huvos szoba homersekletenek 3-5 C), vagy (ha a haz meleg) - feny es magas paratartalom. A jo vilagitas a teli teszik, amelyben a 10 cm-re a felso level fak nagy fenycso (vagy egy kulonleges noveny - "reflux").  Nyaron a noveny igenyeit boseges ontozest, telen - mertekkel.

Ellenorizze rendszeresen, hogy ne alljon a vizben. Paratartalom (kulonosen telen) is novekszik elektrouvlazhnitelya. A olcsobb modszer: nedves torolkozot helyezni egy kozponti futes radiator alatt az ablakparkanyon, es le az egyik veget a medenceben a viz. Ezen kivul novelni paratartalom egy kaspo, tedd a serpenyoben vizzel vagy rendszeresen (2-3 naponta), spray-meleg vizet a sprinkler.

A novekedes es fejlodes novenyek kethetente mutragya komplex mutragyak. A viragzas alatt es a termotestek Lemon taplalt minden 10 nap, komplex mutragya minden szukseges makro-es mikrotapanyagok (peldaul "Sudarushka" vagy "Kemira Suite", ami valtakoztak az infuziot szerves "Bucephalus," " feny gesztenye "," Felumb "," szivarvany virag ").

A novekedes a novenyek is szukseges froccsonto krony.Dlya roviditese erosen novekvo hajtasok es rugyek csirazas csipet, amely lehetove teszi szamunkra, hogy a kivant format facsemete.  A problema akkor merul fel - a noveny-ot vagy hat levelek viragzas, es az erot, hogy ki a gyumolcs, nem eleg, es a noveny elhal. Ha van egy fiatal noveny is viragzik egyaltalan - meg kell oborvite viragok. Hagyjuk viragzik es gyumolcsot csak a level-hordozo novenyeket.

Minden virag (gyumolcs) kell legalabb 10-15 level.  A rossz uzem kaphat ellatast. Igy, amikor a tulzott ontozes es a gyoker rothadas fordulhat elo anthracosis. Lehet, hogy a kartevok - piros atka a gyumolcs tunhet es ezust atka, puha Coccidae, feher legy. A valadek a leveltetvek es pajzstetvek telepedtek korom grib.Luchshaya intezkedes kuzdelem - ket vagy harom alkalommal (hetente) opryskivaniekarbofosom, eros infuziot a dohanyzas vagy a szappan-kerozin emulzio.

Szaporitas dugvanyok is lehetseges, valamint a magvak es oltasa.  Ultetes dugvanyok vegzik kora tavasszal. A gyokerezteto a legjobb, hogy egy ev erett hajtasok. A siker kell termotest dugvanyok a jo minosegu, vagy igenybe az oltas.  Figyelem!

Osszes cikk ezen az oldalon szerzoi jogvedelem alatt allnak es az ahhoz kapcsolodo jogokat. Teljes vagy reszleges reprodukcioja anyagok tiltott irasbeli engedelye nelkul a portal.  Lasd a tobbi cikket reszben

  

citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..