Narancs es gyumolcs

  

Citromsav

A citromsav kristalyos feher anyag, olvadaspontja 153 C, vizben oldodo, oldodik alkoholban, kisse oldodik dietil-eter. Gyenge Harombazisu sav. Fontos szerepet jatszik az anyagcsereben.  Soi es eszterei citrom neven sav-citrat.

A citromsav talalhato citrusfelek, bogyos gyumolcsok, levelek, szarak dohany. A legnagyobb mennyisegu citromsav talalhato kinai Schizandra es eretlen  .  O volt a kivalasztott eloszor 1784-ben a sved kemikus, Carl Scheele a leve eretlen. Az ipari termeles altal termelt bioszintezis. Hasznaljak az elelmiszeriparban  . Citromsav a fozeshez, hogy a szukseges edenyekkel es sav, mint tartositoszer.

4 g citrom sav  egy kozepes.  Citromsav megtisztitja a testet a karos mergezo anyagok, eltavolitja a sot, salak, javitja az emeszto szerveket, javitja a lataselesseget, javitja eges szenhidratok anaerob korulmenyek kozott, a daganatellenes tulajdonsagokkal, csokkenti a savas gyomornedvek, noveli a kivalasztas mereganyagok a boron keresztul, javitja az immunitast, elosegiti a megemelkedhet a kalciumszint a szervezetben, normalizalja a tevekenysege a pszicho neuro endokrin immunrendszere.  Kivalo iz tulajdonsagok citrom sav teszi idealis eleme az elkeszitese edesseg, egetett cukor,  Dzsem, zsele, gyumolcs es bogyos megorzi.

  

citromsav, citrom tulajdonsagok, citromfu, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..