Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Kinai magnolia szolo a lombhullato fas szolo

Kinai Schisandra Schisandra chinensis (Turcz.) Baill  .  Kinai magnolia szolo - evelo lombhullato fas szolo, elerte a magassaga 15 m, a torzs atmeroje 2 cm (az alap 5) hosszu gyoker es rancos, sotetbarna peeling kereg. Stem maszo szolo, elagazo, kotelezo a fak es cserjek. A hajtasok rugalmas, sima sargas kereg.

A novekedes es vegyes rugyek szolo korulfon fatorzsek es agak a fak es cserjek csak az oramutato jarasaval megegyezo iranyban. A levelek sotetzold, elliptikus vagy hosszukas-tojasdad, a nagy, hosszu rozsaszin vagy lila szarak. A viragok viaszos magnolia, kremes-feher, neha rozsaszines, a finom kellemes illatu a virag atmeroje 1,5 cm gyumolcs szolo - a csapat, ledus mnogolistovka.

Magnolia viragok vegetol majus junius kozepen. A bogyok erik szeptember elejen.  Elosztott citromfu a Tavol-Keleten, a deli reszen Khabarovsk es Primorye teruleteken a del-keleti Amur regioban a del-Szahalin sziget deli Kuril-szigeteken.

A gyumolcsot tartalmaz cukrot, citromfu, szolarium es a szinezo anyagok, zsiros (tartalmazo gliceridjeibol linolsav, linolensav, olajsav es egyeb savak) es a szerves savak (almasav, citromsav es borkosav). Ezen felul, a gyumolcs-szolo talalhato illoolajok, szeszkviterpen vegyuletek, aszkorbinsav, E-vitamin, valamint a shizadrin shizadrol es kapcsolatok, o6yclovlivayuschie alapveto biologiai tulajdonsagait a novenyek.

Seeds magnolia Kinai tartalmaznak zsirt (25,9%) es levego (1,6%) olaj, schisandrine (0,12%), linolsav gliceridek es shizandrol es olaj savak. Biologiailag aktiv komplex 5 egyeni anyagok (schisandrine es shizandrol), amelyekhez a metil-esztereinek a fenolos vegyuletek lignanovyh. A nyomelemek a kinai magnolia eszlelt kalcium, vas, foszfor es mangan.

Citromfu jotekony hatassal van a szenhidrat anyagcseret gyogyszerek magnolia csokkenti a vercukorszintet, csokkenti a valadek a gyomor-mirigyek, hogy fanyar, choleretic lepeseket.  Citromfu hasznaljak stimulalo es adaptogen anyag fizikai es mentalis faradtsag.

Elokeszuletek Kinai magnolia hatekony gyengeseggel allam es astenodepressivnyh, psychasthenia, reaktiv depresszio, amelyekhez tunetek, mint peldaul a faradtsag, csokkent a teljesitmeny, ingerlekenyseg, letargia, almossag, es hypotensio.  Az infuzio gyumolcsok es magvak hasznaljak, hogy fokozza a magnolia tsvetorazlichitelnoy funkcio kozott dolgozo emberek szines jelek, csokkenti a faradtsagot a vizualis elemzese mellett nagy terheles, jelentosen javul az ejszakai latast.

Az adaptogen tinktura Schizandra gyumolcs hasznalt influenza megelozesere es az akut leguti fertozesek a gyermekek es a felnottek. Hianya mellekhatasok es a kumulativ tulajdonsagok tudhato be gyogyszereket magnolia ertekes stimulans.  A tonizalo es frissito gyumolcs szolo mar ismert a V szazadban. Kinaban, az orvosok hasznaltak az orvosi gyakorlatban.

A Tavol-Keleten, a helyi vadaszok vettek szaritott Schizandra bogyok telen vadaszni, hogy tartosabb. A leghatekonyabb gyogyszerek e tekintetben a magvak es gyumolcsok, kevesbe hatekonyak a szara es a kereg.  Magnolia kabitoszert szigoruan receptre. Annak erdekeben, hogy aludni nem kapnak este. Ezek ellenjavallt ideges izgalom, a magas vernyomas es a szivritmuszavarok.

Tuladagolas eseten, esetleg tobb-ideg-es sziv-errendszer.  Az adagolas a serdulok 0,5 Adult - 1.5 oz. magnolia magok naponta. Infuzio: 50 mg. magnolia magok 500 gr. 38%-a iszik alkoholt.

Vegyuk 10-15 csepp 2-3 alkalommal egy nap.  idegesseg, almatlansag, magas vernyomas, sziv-rendellenessegek, fokozott gyomorsav szekrecio, sajatossag.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. apoljak sargabarack a kertben

  

Schizandra gyumolcs, Schizandra gyumolcs, Schizandra keszitmenyek, kinai magnolia, Magnolia es a citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..