Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Hosszu tavu fas kuszonoveny csalan citromfu

A hosszu tavu fas kuszonoveny csalan csalad limonnikovyh (Schisandraceae), a fonalszeru rizomak es szamos jarulekos gyokerek. Szar elagazo, 1-2 cm atmeroju, 15 m, kereg voroses-barna hajtasok, fiatal - fenyes, a regi - tokeletes. Magnolia hajtasok bekeritik a fatorzsek es agak a fak es cserjek az oramutato jarasaval megegyezo iranyba mozog akar 1-1,5 m egy vegetacios idoszakban.

A levelek valtakozo, voroses-barna szarak akar 3 cm-es, elliptikus vagy obovate, a cuneate alap, hegyesek, az elmosodott fogak szelen. Viragok egynemu 7,2 a level axils, kicsi, hosszu szar, rozsaszin, feher, kremszinu vagy rozsaszin venchikovidnym lepel. A gyumolcsok allnak, szamos voros ledus bogyo-szeru fruitlets, rendezett nagy hosszukas tengelyen.

Seeds sarga vagy sargas-barna, reniform. Az uzem egy bizonyos iz es fuszeres illat citrom (csiszolassal). Altal propagalt vetomag-es vegetativ (a retegek, csecsemok, rizomak szegmensek, puhafa dugvanyok). Viragzik majus vegen - junius elejen erik szeptember-oktober. Boseges termo jovore. Elosztott a Tavol-Keleten, Primorsky es Khabarovsk teruletek, az Amur regioban es Szahalin.

A no a jo vizelvezetesu, humuszban gazdag talajokat. Cserjesek annak gyumolcseit, melyek leggyakrabban talalhato folyok es patakok menten erdei utak. Nem turi a tulzott szarazsag, vagy tulzott nedvessegnek.

A arnyekaban eros citromfu a depresszios, es ezert gyorsan novekszik a teruleten a tuz es a fakitermeles.  A kinai orvoslas, ismert legalabb 1500 eves, es a legnepszerubb a masodik utan ginseng. A regi idokben mindig szerepelnek a fizetett adok a kinai csaszar. Europaban ismert a kultura elso feleben a XIX.

Gyogy nyers gyumolcsok es a magvak. Gyumolcs (Fructus Schisandrae) betakaritott teljes futamido (szeptember - oktober beallta elott az oszi fagyok.) Amikor a gyujto ovatosan tepni az ecset, karositasa nelkul szolo es fak szolgalnak ezek tamogatasat.

Frissen viszont magnolia ontenek, vaszon vagy zsakvaszon, rendezni, eltavolitasa szennyezodesek es a leheto leghamarabb elkezdik szaraz. Szaritjuk istallokat 2-3 napon belul. Ezutan ecsettel rabolni, azaz, batorsag egy kis gyumolcsot, felszabaditva oket a tartalyt (a tengelye az ecset).

A gyumolcsot szaritjak a szarito a futes homerseklet 40-55C, 6-8 oran at. Magnolia magvak utan kapott szoritotta a le kezebol a gyumolcsot. Szaraz oket futott szobak, szoras egy vekony reteg, es neha felkavaro, vagy futes szarito szellozes feletti homersekleten 50C.

Illata a gyumolcs gyenge, furcsa, iz, csipos, keseru es savanyu. Az illata a magokat orles eros, specialis, ize keseru, csipos, fuszeres.  Tinktura es az infuziot a kinai magnolia szolo megemelheti a vernyomast, csokkenti a pulzusszamot es noveli a amplitudoja, serkentik a legzest (felgyorsitja a ritmust es noveli az amplitudo leguti mozgasok).

Kabitoszer magnolia emeljek a gerincveloi reflexek, javitja a neuromuszkularis vezetes.  Gyumolcs. Az infuzio es a tinktura van frissito, adaptogen es frissito tulajdonsagai.

Ha a gyomor betegsegek, mint a sziv-serkento, kezelesere a kozponti idegrendszer, ideges kimerultseg, alacsony vernyomas, verhas gyermekeknel, mint sebgyogyulas, stimulalja a legzest, es noveli az ellenallast a hypoxia, ami csokkenti a vercukorszintet, osztonzo munka, choleretic, noveli a sulyos ejjellato. A friss gyumolcs fogyasztasa kicsit. Mergezo tulzott hasznalatat.  Kocsany. Fozet a verhas es a kanko.

Seeds. Tinktura - a tonik es tonik, infuzio - a sebgyogyulashoz, por - a tonik es adaptogen, fokozott szekrecio, gyomorfekely, gyomorhurut, hogy javitsa ejjellato lataselesseg.  Megfogalmazasok Adagolas es alkalmazas  Tinktura a gyumolcset Schisandra (Tinctura fructuum Schizandrae) (1:5 95%-os alkohol) - tiszta folyadek sotet szinu.

Az uzem felkeszult az alkoholos kivonat Magnolia (1:3) 70%-os alkohol. Vegye gyogynovenyeket Schisandrae 20-30 csepp 2-3 alkalommal naponta ehgyomorra vagy utan 4 oraval etkezes utan 20-25 napig.  Infuzio gyumolcs szolo: 10 g zuzott (egy mozsarban) nyers ontsunk 200 ml forrasban levo vizzel, forralja fel, es azonnal tavolitsa el, huvos, majd le kell szurni. Vegyen 1 evokanal reggel es este.

Ellenjavallatok es LEHETSEGES MELLEKHATASOK: magnolia gyogyszerek nem ajanlott ideges nyugtalansag, almatlansag, magas vernyomas, sziv-rendellenessegek. Alkalmazza ugy, mint mas stimulansok kell az orvos, hogy pontos adagot a kabitoszert. Tuladagolas eseten is tul ideg-es sziv-errendszer.

A rizoma hasznaljak, mint a fuszer, tea es a helyettesito. Szarak es a kereg a nepek a Tavol-Kelet - helyettesiti a tea, fuszer, savanyusagok. Hasznalhato az illatszer es szappannal teszi.

Szaritott gyumolcs es gyumolcsle - az edesipar a termeles csokolade, zsele, lekvarok, szorpok, aroma kivonatokat a boragazatra, mint a fuszer, tea. Gyumolcsle helyettesitheti citromsav. Illoolaj a magok lehet hasznalni az illatszer es szappannal teszi.  A leghatekonyabb vetomag-szaporitast a citromfu egy ovoda, majd attelepitesre palantakat a foldbe egy allando helyet. Az ultetesi kell csak friss magok - legalabb nehany honappal a betakaritas utan, es mossuk le a pepet.

Friss magok kicsiraznak osszel is. Celszeru hasznalni magvak muvelt szolo, nagyobb csirazast. A tavaszi vetomagvak ajanlott retegzodik a 9-10 napig nedves homok.

Ez kell biztositania mersekelt nedvesseget es a jo levegoztetes a magok. Amikor a magok a muvelt szolo retegzodik oket honapig homersekleten 17-20C. Retegezett magot vetett sorok melysegben 5 cm es 20 cm sor-tavolsag, amelynek merteke 100 db. 1 m  . Otenyayut gerincen pajzsok magassagban 1 m evesen 2-3 eves csemetek magnolia at egy allando helyet. Az ultetvenyek elotelepiteserol T-es beton oszlopok fem kereszt a tetejen.

Vege a gerendak minden pillere osszekoto ket sor drot, amely kotodik a tamogatas szolo. Novenyek ultetnek ket sort a keret. A legjobb idot ultetes - tavasz elott novenyzet magnolia. Alkalmatlan a szuk nehez agyagos talaj. Citromfu lehet szaporitottak puhafa dugvanyok.A hosszu tavu fas kuszonoveny csalan - citromfu Mivel a hordozo a legjobb, hogy egy tiszta folyami homok.

Ez konnyen atjarhato a levegobe, amely a jo levegoztetes szukseges gyokerezteto. Magas homerseklet befolyasolja negativan. A legjobb dugvanyokat gyokere a levego homerseklete az uveghazban vagy meleghaz 20-25C es a relativ paratartalom 85-90%. Vagja kozepetol a forgatas 4 vagy 5 eves novenyek ket level.

Hossza a vagas - 4-5 cm hosszu, zold dugvany gyokeresedes - 25-40 nap. Feheroroszorszag Schizandra Kina polimorf noveny.

Tehat a normalis termesehez szukseges kozos ultetes a ferfi es noi peldanyok vagy egylaki ketlaki noveny kivalasztasa. Boseges termes figyelheto meg egy ev utan. Gyumolcs-hozam - akar 700 kg / ha.

Juice limonnikovy a cukorral.  Nyomja ossze a levet a gyumolcs, adjunk hozza 75%-os cukorszirup (1:3 arany), ho 75-80C, torzs, ontsuk forro sterilizalt uvegekbe es pasztorozott: fel literes - 15 perc, liter - 20 min. Novelese erdekeben a vitamin erteke edesitett gyumolcsle ajanlott, hogy elokeszitse a szirupot a viz, gyumolcsle es a masodik centrifugalas  .  Apple-limonnikovy.  Az almale (55%), add limonnikovy (20%) es a cukor (25%).

Alaposan keverjuk ossze. A kevereket, folyamatos keveres kozben, amig a cukor feloldodik, Forraljuk fel, fozzuk 3-4 percig, es azonnal ontsuk a forro sterilizalt uvegekbe 2 vagy 3 literes kapacitas. Felhajt  .  Leve Vaccinium uliginosum-limonnikovy.  A Vaccinium uliginosum le (50%) add limonnikovy (20%) es a cukor (30%). Hozz kevereket felforraljuk, folyamatos keveres kozben, forraljuk 3-5 percig, es azonnal ontsuk a forro sterilizalt uvegekbe. Felhajt  .  Kompot a citromfu.

Elokeszitett, hogy toltse ki 40%-a gyumolcs, cukorszirup vagy forro vizet es a forrazas. Parafa-  .  Citromfu, pepesitett cukros.  A pepesitett gyumolcsot (35-40%), adjunk hozza cukrot (60-65%), alaposan keverjuk ossze terjeszteni a cukrot, a ho a homerseklet a 70C es a csomagolt meleg sterilizalt uvegekbe. Forrazas forro vizbe egy fel literes uvegek - 20 perc, liter - 25 perc, harom literes - 60 percig, majd azonnal tekercs  .  Gem a szolo.

Tobb mint mind a mosott gyumolcs (1 kg) szitan rozsdamentes acelbol keszult. A pure, hozzaadott cukrot (1,5 kg), es fozzuk, idonkent megkeverve, keves forro amig meg nem puhul. Csomagolt lekvart forro sterilizalt uvegekbe, roll

Tea szaritott Schizandra gyumolcs. Gyumolcsok (1 evokanal) 200 ml forrasban levo vizzel egy zomancozott fazek 10 percig, majd hagyjuk allni 24 oraig, torzs, es adjunk hozza cukrot (izles szerint)  .  Cikk a " Schizandra kinai

  

Kinai magnolia szolo, magnolia, magnolia termekek, gyumolcsok, citromfu, citromle, citromsav

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..