Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Egy csodalatos noveny citromfu

Citromfu KINAI (Schisandra chinensis), a csalad limonnikovyh (Schisandraceae)  Egy csodalatos noveny - citromfu.Amazing noveny - citromfu Nem ugy, mint a tobbiek. Ez ertheto.

Citromfu - nem bokor, nincs fa, nincs gyogynoveny es torteto, es a Tavol-Keleten mar regota tisztaban vannak azzal, hogy kulonleges tulajdonsagokkal rendelkezik. Hunter-Nanai szeles korben hasznalt szaritott Schizandra gyumolcs - egy nagy tonik, amely lehetove teszi, hogy hosszu ideig, hogy energiat takaritson elerese a fenevad, es nem vesztegeti az idejet a fozesre. A jelentesek szerint, citromfu fokozza a szem es a ful, kulonosen ejszaka. Miracle gyumolcsot!

A kinai orvoslas Schizandra hasznaljak idotlen idok ota. Volt ugynevezett bogyo-ot izu gyumolcs husa nagyon savas, huzza oket - az edes, a magok a kellemetlen, ego iz, es az egesz bogyo egesz - sos.  Stem szolo hegymaszas, fas, hosszu 80-10 (neha akar 15) m, vastagsaga 1-2 cm hosszu gyoker novenyek. A levelek valtakozo, ovalis, hegyes, piros szelu levelnyel.

Viragok hosszu szar, feher, viaszos, kellemes illatu. Bloom junius vegen, talalhato egy vagy tobb a level axils. A viragok ketlaki, es kulonbozo mintakat a noveny. A termos (no) viragok edenyeket futamido vegen meghosszabbitott 20-30 alkalommal, es minden bibe egy piros bogyo. Valojaban ez gyujtese a gyumolcs (ledus mnogolis-tovka), surun beultetett gombolyu bogyok, egyenkent 1-2 mag. Seeds sarga, reniform, erik szeptemberben es oktoberben.

Egy hegymaszo gyujthet akar 4-5 kg ??gyumolcs.  Lakik citromfu es a cedrus-lomblevelu erdok a Tavol-Keleten, foleg a szeleken es a tisztasokon, erdos domboldalak, volgyek, patakok, csavarja korul torzset fak es cserjek folyovolgyekben, de vizes nem novekszik. Eszak-Khabarovsk ritka.

Ismert, mint a kinai a koreai es japan  hagyomanyos orvoslas. Az egyedulallo tulajdonsagokkal novenyek vezetett szakertoi bevezetni resursovedov citromfu a kultura. Kiderult, hogy ellenall a kornyezeti feltetelek a kozponti ov az europai resze Oroszorszag. Szoval voltak ultetvenyek, szolo - a nyersanyagforras a gyogyszeripar szamara.

Nyersanyagok magnolia - gyumolcsok es magvak gyujtott abban az idoszakban, a teljes erettseg, szeptemberben es oktoberben, mielott a fagy. Brush ovatosan tepni a gyumolcs, ontenek a vasznon es a gondosan valogatott ki eltavolitasa szennyezodeseket. 2-3 napon belul, a szaritott es vagott rovid kezuket egy kis gyumolcsot, akkor a szaritott homersekleten 40-55 C, 6-8 ora A magok utan nyert szoritotta a le kezebol a gyumolcsot.

Juice jon zseles es alkoholmentes italok (mellesleg nagyon finom), es a kicsavart gyumolcs pepet tartalmazo magok, enyhen benedvesitett es elhelyezni kontenerek, vegyes es lehetove tette, hogy erjedesnek meleg helyen 3-5 napig. Ellenkezo esetben a csuszos magok nem kulonul el. Miutan a 3-5-napos erjedes, a tomeg kerul egy szitan a lyuk atmeroje 4-5 mm, es eros vizsugarral mossak a magok. Szaritott oket 50 ° C-szarito, vagy futott szobaban.

Ez is egy ilyen bonyolult technologiat eloallito vetomagot.  A gyumolcsok es a magvak tartalmaznak vegyuletek lignanovye (4-5%) schisandrine es szarmazekai, valamint shizandrol, flavonoidok, katekin, antocianin festekanyagok, illoolajok. Termeshej novenyeket tartalmaz, szerves savak, C-vitamin, pektin, cukor es olajos magvak gazdagok zsir (30%).

Kabitoszer magnolia stimulalja a kozponti idegrendszert, serkenti a tevekenyseg a sziv es az erek, a hatekonysag novelese a mentalis es fizikai faradtsagot, javitja a legzokozpont. Elo szerek az egeszseges emberek csak magnolia, es a recept altal kiallitott orvos, a pontos adagolast. Tuladagolas eseten lehetseges mellekhatasok formajaban tulzott az idegrendszer es a sziv-errendszer.

Ellenjavallt gyogyszerek magnolia almatlansag, ideges izgalmat es magas vernyomas. Juice magnolia es italt, hogy hasznos az alacsony savtartalmu gyomornedv.  Tinktura a gyumolcs.  Gyumolcsok elvarjak 95%-os alkohol aranya 1: 5. Vegyunk 20-30 csepp 2-3 alkalommal egy nap.  Seed kivonat.  Keszitsunk egy 70%-os alkohol aranyban 01:03. Vegyunk 20-30 csepp 2-3 alkalommal egy nap.

Por magvak. Vegyunk 0,5-1,0 g naponta 2-3 alkalommal.  Kezeles alatt citromfu szukseges ellenorzest erezni. Amennyiben mellekhatasok kell orvoshoz.

  

gyogyszerek magnolia, magnolia kinai, citromle, gyumolcs magnolia, magnolia

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..