Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Citromfu alkalmazas

Schizandra chinensis (Turcz.) Baill.  A botanikai jellemzoi.  Magnolia csalad. Sokeves hegymaszo szolo magassaga 10 - 15 m vastag elagazo szarak es barna sima kereg. Eros rizoma a gyokerei ki belole. A levelek valtakozo, petiolate, obovate, husos.

A feher-rozsaszin viragok, szep es illatos, furtozott tobb darab hosszu szara. Blossoms a maeiyune. A gyumolcsok gomb alaku piros bogyok ernek augusztus-szeptemberben.

Disztribucio.  Novekszik a Tavol-Keleten, Szahalin es a Kuril-szigetek peremen vegyes erdok partjan tavak. Felnott orvosi celokra. Mint disznoveny talalhato parkok es kertek az europai teruleten hazankban.

Ugyanaz a reszeinek a noveny.  Gyumolcsok, szarak, gyokerek.  A mag a noveny tartalmaz zsirt (26,9%) es levego (1,6%) olaj, schisandrine (0,12%), linolsav gliceridek es shizandrol es olaj savak. A biologiai aktivitasat citromfu, latszolag miatt schisandrine es shizandrolom.  Alkalmazas.

Citromfu serkenti a sziv es a legzes, a hangok a kozponti idegrendszer, jo elenkito a mentalis es fizikai faradtsag, valamint a  . Kabitoszer magnolia erzekenysegenek novelese a periferias es a kozponti latast.  Citromfu segit barmilyen akut vagy kronikus betegsegek jaro gyengeseggel feltetelek: a betegseg a legutak, a gyomor es a belek, a vesek, a maj, a ver betegsegek, stb  Elokeszitese.

Az adagot egyenileg. Lakoi a Tavol-Keleten ragni Schizandra bogyok, valamint azok fozott tea.  Gyogyszertar gyogyszerek: infuzios citromfu (a 1030 23 csepp naponta vizzel etkezes elott), porok a Schizandra gyumolcs (0,5 g, 2-szer naponta), gyumolcs tabletta magnolia (1 tabletta 12 naponta).

  

gyogyszerek magnolia, magnolia gyumolcsok, bogyok, citromfu, citromfu, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..