Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

A citromfu evelo noveny

Schizandra kinai - evelo lianoobraznoe, fas, hegymaszas, szeles korben elterjedt a Tavol-Keleten, Primorsky es Khabarovsk teruletek, Szahalin, Japan es Kina.  Viragzik majus vegen - junius elejen. A bogyok erik az augusztus-szeptember. Minden noveny magnolia - szarak, gyokerek, gyumolcsok - az orles ravilagit eros illata citromos.  A gyumolcsok az Schisandra bogyo-szeru, fenyes piros, kerek, kisse hosszukas, vagy gomb alaku, akar 2 cm atmeroju, a gyujtott pochatkoobraznye lelogo kezeben 20-25 bogyok.

Az ize az erett gyumolcs szolo keseredes torta citrom izu, a hus - ledus. A friss gyumolcsok eheto eleg.A evelo noveny citromfu azt erik szeptemberben, es nem esik, amig a fagy.  Bogyok elo szeptemberben, amennyiben az erleles. Schisandra gyumolcsok bosegesen egy ev alatt. Az atlagos hozam -1-3 kg bokor.  A gyumolcsok tartalmaznak cukrot magnolia, jelentos mennyisegu C-vitamin, citromsav, almasav, borkosav, valamint bizonyos anyagok, amelyek frissito es stimulalo hatast gyakorol az emberi szervezetre.

Magnolia magvak tartalmaznak akar 33% zsiros olajat. A gyumolcsle gyumolcsok, infuzio levelek, kereg es gyoker tartalmaz citromsavat, kinin, es vitaminok.  Citromfu hasznalt keszitmeny a gyogyszerek, valamint az elelmiszeriparban a szorpok es gyumolcsitalok.  Keszult a levelek a citromfu tea ital, amely frissito tulajdonsagai.  Szar, level es kereg magnolia is hasznalhato a tea.

A gyumolcs kesz lekvar, dzsem, lekvar, szorp. Friss, frissen szedett bogyok facsart gyumolcsle, sterilizalt es taroljuk huvos, sotet helyen.  Le keszitesehez hasznalt zsele es egy frissito, elenkito ital.  Terapias hasznalata citromfu * Ha a faradtsag es a kimerultseg, mint a helyreallito orvossag a novekvo lataselesseg es a kulonbozo szivbetegsegek, vesebetegsegek, a bor dystrophia a szaritott gyumolcsok szolo.

* Hogyan kell szedni az eros tonusos infuzio bogyo szolo. 1 evokanal szaritott vagy friss bogyok szolo ontson 1 csesze forralt vizet, 2 ora, szuro es hogy 2 evokanal etkezes elott 4-szer naponta.  * Tinktura a gyumolcset Schisandra keszul a 70%-os alkohol (1:3). A gyumolcs tele van az alkohol, beadni a nap folyaman. A kabitoszer 20-30 csepp vizet etkezes elott vagy 4 oraval etkezes utan 3-szor egy nap.

Tinktura Schisandra noveli a hatekonysagot, csokkenti az almossagot, alkalmas es jo hangulatban.  * Vadaszok a Tavol-Keleten mar regota hittek Schizandra gyumolcs Kinai ertekes frissito. Folyik halaszat, vittek magukkal a szaraz gyumolcs szolo.  Egy maroknyi gyumolcs adott nekik erot es batorsagot.  FIGYELEM!  • Az ideges izgalom, almatlansag, szivbetegseg es a magas vernyomas, citromfu ellenjavallt.

• hasznalata citromfu, mint egy eros tonic, afrodiziakum kell vegezni csak elozetes orvosi vizsgalat es orvosi ellenorzes.

  

bogyok magnolia, magnolia kinai, Schizandra, Schizandra gyumolcs, citromsav, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..