Narancs es gyumolcs

  

Schizandra gyumolcs a citrom barack birs birs gyumolcs birsalma citrom citrom torta citromfu citromle citromsav fajta barack gyumolcs birs japan naspolya japonica kajszibarack magnolia kinai narancs narancs etrend narancs narancs olaj narancsle naspolya oszibarack sargabarack sargabarackmag olaj

Citromfu

Citromfu KINAI Schisandra chinensis Bail.  Csaladi limonnikovye - Schisandraceae.  Leiras.

Curling fas noveny, szolo,   korulfon a fatorzsek fak es cserjek. Az idosebb tovek sotet barna,   1,5 cm vastag, szamos hosszanti lenticels, fiatal szar sargas,   zsenialis. A levelek valtakozo, elliptikus, hegyes csucs, cuneate   osnozaniem, kisse husos, voroses levelnyel.

Viragok egynemu, - a   hosszu szar, feher, illatos, egy egyszeru lepel venchikovidnym   six kilenc szorolapok. Porzos viragok ot porzo, olvasztott ben   oszlopot. Termos viragok szamos termo, talalhato   hosszukas edenyeket. Dugaszoloaljzat erett gyumolcsok egy tuskes megjelenese   Brush sok bogyos.

Gyumolcsok - sotetvoros ledus bogyok gomb alaku es   two reniform vilagosbarna fenyes magot. Kostolja meg a gyumolcset   savanyu, sos iz. Magjai keseru kellemetlen ego   fuszeres ize a citrom illatu.

Minden a novenyek koszorules illata   citrom (ahonnan a neve ennek a novenynek). A magassaga 5-15 m.  Viragzasi ido. May-noverek. A bogyok erik a   Szeptember-oktober.  Distribution. Megtalaltam a Tavol-Keleten   Primorsky hatarterulet, Del-Khabarovsk Krai es Amur terulet.

Well   Eghajlat eltolja a kozepso resze a Szovjetunio.  Habitat. Novekszik a vegyes lombhullato es   hegyvideki es sikvideki erdok, erdei elek, bokrok es ritka helyek, volgyek,   patakok es folyok, a vizelvezetesu talaj gazdag szerves anyag.   Termesztett ultetvenyek gyogynovenyek.

Gyakran hasznaljak.  Gyumolcsok, magvak es kereg.  Gyujtemeny ido. Gyumolcs es magok gyujtese augusztus szeptember .-   kereg - tavasszal.

Vegyi osszetetel.  A noveny tartalmaz szerves savakat - citromsav (a   11,36%), alma (8,4%), bor (0,8%), tonusos anyag shizand-rin,   shizandrol, a metil-polioksifenolov cukor (1,5%)   tanninok, alapveto es zsiros olajok, festekek (0,15%)   vas, foszfor, kalcium, mangan es anyagok, amelyek kemiai osszetetele nem   vizsgaltak.

Ugy tunik, hogy az aktiv osszetevok schisandrine magnolia,   shizandrol, illoolajok, cukor, citromsav es almasav.  Alkalmazas. Citromfu  Korulbelul 500 evvel ezelott, mar hasznaljak a kinai   gyogyszert. Lakosok es a vadaszokat a Tavol-Keleten (Primorye es az Amur regioban) mar regota   volt ismert, hogy a csodalatos tulajdonsagai bogyok szolo, amely kivette egyfajta   faradtsag, felfrissiti a testet es fokozott sulyossaga az ejszakai latast.

Schizandra bogyok a friss es szaraz formaban hasznaljak lakoi a Tavol-Keleten   A szovjet es a kinai, mint egy stimulans, amely noveli sredstza, ami kolcsonoz   erot es batorsagot, es egy pusztito faradtsag. A Tavol-Keleten, citromfu   hasznalata es a magas vernyomas, de nem kiseri at idegrendszer   rendszer es az almatlansag.

. A hagyomanyos kinai orvoslas, gyumolcsok es magvak hogy   a kulonbozo betegsegek: altalanos erotlenseg, a szexualis gyengeseg,   verszegenyseg, tuberkulozis, a betegsegek a gyomor-, maj-, vese-, betegsegek   leguti (horghurut, asztma), a megfazas,   gonorrhea, verhas, ideg-es mentalis betegsegek.  A Szovjetunioban vegzett kiterjedt vizsgalatokat a    gyogyszerek magnolia a laboratoriumokban es klinikakon a sportban   esemenyek, atmeneti idotartamra, es a fokozott mentalis   fizikai munka es a kulonfele sulyos betegsegek.

    Mutatja, hogy infuzio magvak es gyumolcsok osztonzi es hangok   kozponti idegrendszert, enyhiti a rossz fizikai es mentalis   faradtsag, noveli a hatekonysagot, fokozza a lataselesseget   ejszaka. keszitmenyek  magnolia    noveli a felteteles reflex   aktivitas es a hosszu tavu novekedeset serkento folyamat az agykereg   az agy, serkenti a sziv-errendszerre es   levegot, szabalyozzak, osszhangban a vernyomast, csokkenti a   cukor a verben, a periferias erek bovitese,   novelese mehosszehuzodasok.

A tudomanyos orvoslas citromfu hasznaljak eroteljes tonik   orvossag faradtsagot, csokkent fizikai es mentalis   egeszsegugyi, ideges kimerultseg, szexualis gyengeseg, javitasa   lataselesseg kezelesere idegi es mentalis betegsegek, ezt koveti   gyengeseggel-depresszios allamok, es a gyogyulas a rosszul gyogyulas   sebek es fekelyek trofikus.  Klinikai vizsgalatok megallapitottak, hogy Schizandra egy nagyon hatekony es verhas.

Ez egyreszt fokozza az   eszkoz akkor hasznos, bizonyos szivbetegsegek es megkonnyiti a legzest.   Citromfu tamogatja a tartos megorzese erok foglalkozok nehez   fizikai es mentalis munka.  Viz-kivonat a levelek es a kereg kivonatok citromfu ital   mint egy jo vitamin, anti-skorbutos szer.  Citromfu hasznaljak alkohol tinktura magvak, kevesebb   gyumolcs es mag vagy gyumolcs por.

Az o elfogadasa stimulalo hatasa jelentkezik belul 30-40   perc es a kivaltott hatas erezheto, mintegy 6 ora.  Schizandra nem termel a nem kivant mellekhatasok = be   az emberi test. Azonban a citromfu nem alkalmas idegi stimulacio es   izgalom, almatlansag, magas vernyomas es az eros   szivbetegsege.

Alkalmazasa citromfu, mint egy eros tonic,   serkento kell vegezni csak elozetes   orvosi vizsgalat es orvosi ellenorzes.  A Tavol-Keleten juice Schizandra bogyok hasznalhato   etkezesi savval, es a kereg a szar, amelynek illata citrom, hozott teat. A bogyok leve   is keszitesehez hasznalt zsele es egy frissito, elenkito ital.  Az alkalmazas modja.  4 oraval etkezes utan.

Nem forro viz, csatorna. Elfogadasa  naponta.  hogy a 0,5 g etkezes elott 2-szer  nap.

  

bogyok magnolia, magnolia gyogyszerek, Schizandra kinai, citromfu, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..