Narancs es gyumolcs

  

Citrom az egyik legregebbi termesztett gyumolcsok

Lemon - az egyik legregebbi termesztett gyumolcsok

citrom az egyik legregibb termesztett gyumolcsok. Hazaja a Burma es Eszak-Indiaban. Ma, a citrom honos szubtropusi eghajlaton szinte mindenhol.

Lemon jelentos a teljesitmenymutatok az orvosi es terapias tulajdonsagait. Bar a citrom nagyon savanyu gyumolcs, azt az ellenkezo hatast gyakorol a gyomorra csokkenti a savassagot.  es a bor is fertotlenito hatast. A citromfa leveleit hasznaljak a tehermentesito laz.

Lemon gazdag, amely erositi az immunrendszert, es mukodik, mint egy antioxidans.  one citrom tartalmaz 33%-a napi norma, es 1 evokanal citromhej 13%.  Citrom serkenti az etvagyat, segiti az emesztest, csokkenti a koleszterin-, enyhiti a gorcsoket es a gorcsok, egy frissito hatasa van. Lemon is tartalmaz illoolajokat, es terperin bioflavonoidok, ami erositi a kapillaris fal. Illoolajok serkentik a verkeringest a nyirok a szervezetben.

Lemon serkenti a enzimek es emesztonedvek a gyomor nyalkahartya, amely fokozott felszivodasat a szervezetben  es. Lemon lehet hasznalni, mint a fertotlenito a szaj es a torok, gargarizal de nem tul vegzett el, mint  kart fogzomancot.

  

citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..