Narancs es gyumolcs

  

Lemon

Tipusai citrom Lemon - egy orokzold fa magassaga 3-7 meter rue csalad, a tuskes agak es fenyes feher viragok, lila peremmel. Higitjuk, hogy a szubtropusi ovezetben a Kaukazus, Kozep-Azsia, Moldova, a mediterran orszagok, Kaliforniaban, Floridaban. Apoljatok szeretet es citrommal a magvak.  Lemon fak eloallitasara erett gyumolcsok szinte egesz evben.

Gyumolcsozo fat termel citrom sulyu 200-400 g. A gyumolcs a citrom, tojas alaku, sarga bor, ledus husa savas, megosztott 80-10 veri.  A ledus pepet a gyumolcs tartalmaz, 5-8% citromsav es almasav, a nitrogen es a pektin, cukor (2-3,5%), illekony, sok kalium-, rez-, pro-vitamin, B1 vitamin, B2-, C (85 mg% ), D, F, flavonoidok.  Citrom - fo forrasa a termeszetes citrin (vitamin P).

A le a gyumolcs tartalmaz kumarin izopimpinellin a magok - a zsiros olaj, keseru, a bor gyumolcs - az illoolaj, flavonoid glikozidok, kumarinok es szitoszterin.  Citrom hasznalt friss formaban edesipari es szeszfozde iparagak gyartasa, uditoitalok. Mivel a savanykas ize es kellemes illata citrom hasznaljak elkeszitesehez kulonbozo eteleket.

A szeles korben elterjedt hasznalata a gyumolcs teszi ezt a nagyon nelkulozhetetlen az eletunkben. Mellesleg, a lekvar nem cukorka, ha fozes kozben, hogy adjunk hozza egy keves citromlevet.  Citrom-szirup es citrom illoolaj nyert friss bor, hasznalt javitasa ize es illata a gyogyszerek.

Az illoolaj a citrom, amely magaban foglalja a limonen (90%) es mas anyagok eloallitott elsosorban Franciaorszagban es Olaszorszagban. Ez a fozeshez kulinaris kivonatok, illatszerek es kozmetikumok, valamint polirozza a butorok.  Terapias hasznalata citrom * Nagy orvos Avicenna (Abu Ali Ibn Sina), ugy a legjobb orvossag citrom szivbetegseg.

* Kereg a citrom, fott cukorral, javitasara hasznaljak az emesztest.  * Az emberek ugy gondoltak, hogy javitani a targyalas napjan enni egy negyed citrom heja.  * Felhivjuk figyelmet, hogy az egeszsegugyi tulajdonsagait citrom teljesen nyilvanvalo csak az erett gyumolcs, de nem tulerett. Eretlen citrom tudod, hogy egeszsegesebb etkezesi oket mezzel.  * Lemon - ertekes forrasa a vitaminoknak. Citromle kezelesere avitaminosis C es B, skorbut, verzo foginy es a sebek.

* A tavasszal hianyt vitaminok ajanlott inni ejszaka, 1 csesze forro vizzel, ami higitott 1 citrom leve es 1-2 evokanal mez.  * Noveli a hatekonysagot a test, csokkenti a faradtsagot es teszi kezelesere szamos betegseg egyuttes hatasa a vitamin C es P szereplo, egy citromot.  * A regi idokben ugy gondoltak, hogy a gyumolcs a citrom, "elpusztitja a kovetkezmenyei a tulzott alkoholfogyasztas bor."

* Tonic intezkedes kevereke citromle (1 tk) novenyi olaj (1 evokanal) es mez (1 teaskanal) kell inni ehgyomorra.  * A fokusz es javitja a hangulatot, segit lekuzdeni a nehezseg a citrom illoolaj.  * A enyhiti a fajdalmat migren alkalmazzak a templomok friss hej belso oldalan.

Amikor a nagy iro, heja eltavolithato, ekkor altalaban halad, es a fejfajas.  * Az aromaterapia a fejfajas ajanlott dorzsolni a homlokat, templomok es a nyak higitott illoolaj citrommal. Akkor lehet alkalmazni, hideg borogatast a fejere az olaj.

* Azt hittek, hogy az illoolaj a citrom hatekonyan akadalyozza meg majcirrozis.  * Az akut majelegtelenseg roham, gyomorfekely hozzon enyhulest meleg (nem forro) tomoriti az illoolajok a citrom.  * Ha a megfazas es leguti megbetegedesek, a laz es a szomjusag a tea citromos - tokeletes ital.  * Csokkenti a ho tiszta vizzel, citromlevel.

* A gyulladasos megbetegedesek a nyalkahartya a szaj es a torok oblitsuk hasznalata a higitott gyumolcsle.  * A torokfajas oblitse le a torkat higitatlan gyumolcsle. Tovabba javasoljuk egy hatekony eszkoz: nyomja gyumolcsle citrom egy keves kis serpenyobe, es ovatosan futott alatt alacsony langon, anelkul, hogy forro.

Adjunk hozza 1 evokanal mez vagy a melasz, es keverjuk addig, mig fel nem oldodik. Strain leves, es hogy egy meleg 2 evokanal elozoleg 2 perc oblito torkukat. Egy oran belul miutan a levest, hogy tartozkodjanak a tobbi ital.

* Citrom szeles korben hasznaljak, mint a profilaktikus es terapias ugynoke atherosclerosis.  Kalium-, citrin es aszkorbinsav talalhato citrom, erositik a falak a kis vererek, novelik a rugalmassagot es aktivan reszt vesznek redox folyamatokban.  Sok recept a kezeles az atherosclerosis kozott citrom, peldaul: Mix citromle 0,5, 150 g forro vizben, adjunk hozza 1 teaskanal mezet es igya meg a teljes resze napi rendszeresseggel ejszaka.

* A Bulgaria es Torokorszag, a szeles korben elterjedt keleti "elixirje az ifjusag": Mix citromle, mez es napraforgoolaj aranyban 02:04:01. Vegye ehgyomorra es 1 teaskanal.  * Atherosclerosis ismert recept a citrom es a fokhagyma: Mix aprora vagott 1 citrom reszelt, 1 gerezd fokhagyma, ontsunk kevereket 1 liter forrasban levo vizzel.

Ragaszkodjon zart tartalyban 2 napig.  Vegyen 1 evokanal naponta 3-szor.  * Ha orrverzes okoz egy csepp tajekoztatja a illoolaj a citrom egy fultisztito palcikat, es tedd be a verzo orrlyukba. Lehet higitani 1 csesze hideg forralt viz leve citrom negyedek, hogy felhivja folyadek az orrba, es tartsa ott 5 percig, tartja a orrlyukak ujjaival. Citromsav megakadalyozza a veralvadast es a thrombus kialakulasat.

* Illoolajat citrom normalizalja a magas vernyomast.  * A megsertese asvanyi anyagcsere es lerakodasa sok, radiculitis, reuma es koszveny, valamint sziv-odema, vizenyo es a vesekovek a citrom.  * Lemon kezelesere amenorrhoea, es a meh prolapsus.  * Szeles korben hasznaljak citrom eltavolitani toxicitas terhes noknel. Citromle hatekonyan nyugtatja eros szexualis izgalmat a nok.

* A szexualis uton terjedo betegsegek, hogy segitsen a gyakori douching citromos illoolaj, antibakterialis es fertotlenito hatasa. Citromle hasznalt kenje szazad trachoma.  Cut citrom es nyomjuk ossze a top 20 csepp le, dip leben gyapju, seb korul a merkozest, es kenje be a szemhejak el 1-szer naponta 2 napig a harmadik napon kezd kenje a kulso es belso feluletet a szazad.  A kura -1 heten.

* Citromle kezelesere aphthous szaj es a torok betegsegek.  * Illoolaj citrom - nagyszeru eszkoz fertotlenitesere levego gyerekszobak. Ez elpusztitja a bakteriumokat, virusokat, es a hatekony gombas fertozesek ellen, csokkenti a fertozes kockazatat.  * Vaj, citrom es a mez serkenti a feherversejtek a fertozesek lekuzdeseben: a citrom, forro vizbe martott egy pillanatra, majd igy halad egyutt heja egy husdaralo, 100 g vaj es 2 evokanal mezet.

Vegyunk 6-8 alkalommal egy nap, kiszorni egy szelet fekete kenyeret.  FIGYELEM!  • Citrom irritalhatjak a gyomrot es a beleket, es a vesek. Ezert nem ajanlott a gyomorfekely es nyombelfekely, belgyulladas, colitis es sulyosbodasa a gyulladasos belbetegsegek, valamint epeholyag-gyulladas, hepatitis es az akut nephritis.  • Az akut gastroenterocolitis megengedett tea egy kis citromot.

• Egyes emberek, a illoolaj citrom borirritaciot okozhat. Mielott hasznalja ezt az olajat, ellenorizze annak hatasat a kezfejen.

  

tulajdonsagait citrom, citromle, a terhes nok es a citromlevet

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..