Narancs es gyumolcs

  

Japonica alacsony

Ez nagyon jellegzetes, nagyon vonzo  lekonyulo formajaban bokor, legfeljebb egy felnott 1m - birs Japan alacsony. A levelek halvany zold, surun rendezett az agak. A viragok vilagos voros. Cross-beporzasu noveny.

Termesukert termesztett kezdodik a harmadik vagy negyedik evben. Gyumolcs birs Japan limonoobraznye, egy eros aromaju. Szinezes gyumolcs, narancs, sarga, zold.

Japan alacsony

vetomagot kamarak nagy tartalmaznak, 5-80 hosszukas fenyes barna magok. Gyumolcsok japan birs erik oktobereben, kozvetlenul az elott a legnagyobb fagyok. Erik a betakaritas utan.  A noveny igen szivos es igenytelen. Konnyen turi fagy, arnyekolastechnika.

Sot, ez a noveny nem befolyasolja a kartevok es betegsegek.  Jellemzoen, a japan birs ultetett csoport vagy egy telepitesek hasznalni, mint egy bokor hatar, sovenyek, es megszerezni az alpesi hegyek. Kulonosen hasznos ez az idoszak a viragzas cserjek.

Viragok egy nagy, fenyes, rugyek fokozatosan bovult, nem egyszerre, igy a viragzas tart korulbelul egy honap.  Szaporitas magvak - vetes a foldben, dugvanyok, csecsemok, retegek.  Japan birs viragzas es gyumolcs kezdodik a harmadik, negyedik es otodik evben ultetes utan. Bokrok ultetnek a program kereteben 2,5 x 0,75 m. Annak erdekeben, hogy hozzon letre egy fedezeti kozott a novenyek bal Megfeleloen kialakitott 1m cserje is 10-15 hajtasok kulonbozo koru: 3-5 eves, 3-4 ket-es haromeves, 2 - harom negy eves.

Japan alacsony

A nyar folyaman, akkor rendszeresen fuvet, es lazitsuk meg a talajt korul a bokrok.  Ontozes havonta egyszer is eleg. Etesd meg a madarurulek, vizzel higitva 1:12, es hogy mutragya egyidejuleg ontozes.

Minden evben meg kell tenniuk a megelozo metszes novenyek - tavolitsa el a gyenge, hideg, torott, szaraz agakat, valamint ot evre hajtasok, mert 5 ev utan mar nem produktiv.

  

japonica, gyumolcs birs, birsalma, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..