Narancs es gyumolcs

  

Sok fajta henomelesa

Szerzo Golenko O., foto szerzo szerint  Folyamatosan csoda viragzaskor es  es. Es meg sok mas tavaszi viragok.  De helyezkedik el ezt a sokfeleseget a virag kiemelkedik minden tekintetben ertekes cserje - vagy Chaenomeles.

Akarok beszelni a japan birs, boviteni a kort csodaloi ezt a gyonyoru es hasznos noveny.  Japonica, vagy  Chaenomeles (Chaenomeles), - lombhullato cserje a csalad gyumolcs rozovotsvetnyh.  Japonica viragzik aprilis vegen es majus elejen, amikor agak, levelek.  Szarmaztatott sok fajta henomelesa, Van egy nagyon szep virag. Ezek meglehetosen nagy, atmeroje kb 4 cm  Szines viragok is sharlahovo piros, narancssarga, voros, rozsaszin, feher.

A szerkezet a japan birs viragok egyszeruek es frottir.  Helyezve viragok az agak henomelesa bokrok veletlenszeruen, mint egy nyaj madarak zomok -, hogy kulon-kulon, majd kotegek 2-6 darab.  Abban az idoben a viragzas a japan birs bokor luxust nem tudja a szemet - volt olyan fenyes es unnepi!  Viragzik bosegesen es folyamatosan Chaenomeles - majdnem egy honap. Sok mas vesennetsvetuschie

japan birs bokor egy rovid, zomok (50 es 80 cm), es elterult a foldon. Vagy igen magas (120-250 cm) es kompakt. Cserje henomelesa magasabb lehet.

A magassaga fugg az adott fajtak es alkoto - attol fuggoen, hogy a rendeltetesszeru hasznalata  a kertben.  Tuskes szarak japan birs lehet vagni, hogy belole ritkan fedezeti. Burjanzo underground futok vegul letrehozni egy hatalmas bozot.  Chaenomeles jo dekoracio, alkalmas diszito sziklas lejtok.

Vedooltas japan birs a vadkorte (magassagban 1-1,5 m) hoz letre, latvanyos shtambovye formaban.  Jol nez ki, mint bokor henomelesa pasziansz egy zold hatter. H ecsettel tavolitsa el a felesleges kell azonnal agak, csecsemok, amely alkalmas lehet a tenyesztesre.  Japonica konnyen szaporitjak magokat frissen betakaritott.

A koca nekik jobb a kertben a tel beallta elott, igy telt el az ido a termeszetes  . Majd a tavaszi hajtasok jelennek meg baratsagos.  Vegetativ modon szaporitott Chaenomeles (nyaron) vagy a csecsemok, retegezes, elosztjuk bokor (a kora tavasszal vagy osszel).  Japonica a szarazsagturo es szivos, igenyel kis baj kerteszek.

Noveny kartevok es a betegsegek nem serult.  A jo a boseges viragzas es termes novenyeket kell ultetni a henomelesa napos, vedett helyen.  A talaj, a noveny nem igenyes, de elonyben reszesiti a termekeny kert, gazdag humuszban gazdag talaj.  Az aszalyos idokben mersekelt ontozes henomelesa.  Osztalyzatok birs kevesbe telallo japan, mint a szulo faj.  A tel megfagyhat enyhen henomelesa bokor, de aztan gyorsan novekszik ujra.

Metszes a hajtasok egy eros elagazo.  Kedvezo feltetelek mellett, a japan birs bokor el a 80 eves.  Japan birs bokor viragzo meg, de most itt az ideje, hogy viragzik levelek.

A fenyes, sotetzold, hosszukas. Ezek mind nyaron, es elrejtik a kis gyumolcsot.  Osszel bokor henomelesa felkeltette szep gyumolcsot. Ezek sarga, neha piros szelu. Ulj szuk nyomni egymas ellen (megint nem tudom osszehasonlitani a madar az agon), es varja, hogy eljon az ido. Gyumolcs birs Japan kivanatos, hogy tavolitsa el az elso fagy.

Ez egy raktar-vitamin "C", igy Chaenomeles ugynevezett "eszaki Lemon".  A kis mennyisegu gyumolcsot szuretelt telen, en kandirozott gyumolcs.  Es megis, leginkabb ertekelni ezt a csodalatos noveny a csodalatos virag.  Olga Golenko (varos

Dnyipropetrovszk)

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. Hogyan no a citrom otthon?
  2. Lehet no a barack a godor?
  3. Peach
  4. naspolya

  

gyumolcs birs, birsalma, japonica, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..