Narancs es gyumolcs

  

Japonica tuskes lombhullato diszcserjek

Orosz title: Ive Japan vagy Chaenomeles.  Latin neve: Chaenomeles.  Terulet: Termeszetes korulmenyek kozott novekszik a Delkelet-Azsiaban (Japan es Kina).  Lombhullato cserje tuskes, diszes, eros ivelt formaju az iv futo.  A kerteszeti kultura kulfoldi Chaenomeles ota ismert 1796.

Kulonosen kedvelt a kulfoldi termelok elvezni a finom formaban (alpesi torpe es a harom szin), es a hibridek kulonbozo szinu viragokkal.  Oroszorszagban Chaenomeles legismertebb japan birs, gorogul azt jelenti: "a megosztott egy almat", az emberek gyakran nevezik az eszak Lemon. Fenyes levelek henomelesa gazdag sotetzold szines, surun elrendezve az ij lo.

Nagy, jol illeszkedo az agak a kettos vagy egyszeru viragok a viragzat 2-6 darab, kulonosen a latvanyos voros tegla rendszer. Alternativ dehiscence rugyek virag nyulik henomelesa akar 3-4 het. Kozelebb a fagy oktober kozepen, erett kerek ledus gyumolcsok sarga-zold, eheto es ize emlekeztet az ananasz.

Heliophilous Chaenomeles, amely sikeresen novekszik a konnyu termekeny talaj, inkabb nyilt napos teruleteket, korai nedvessegtol es a mutragya, kulonosen a forro nyari es a sulyos aszaly. Lassan egyre Chaenomeles (max. 5 cm magas, mint 1 ev), viragzik 4-5 eves, es megfelelo gondossaggal elhet egy helyen 80 evig.

Mivel a fagy-kultura, sulyos tel, keves hoval Chaenomeles azonban szuksege van egy konnyu menedeket a fiatal hajtasok es bimbo, kozel a talajhoz.  A kerteszeti gyakorlatban Chaenomeles fajta kora tavasszal, mielott a rugyek a fiatal magoncok ket ev, layering vagy magok. Vannak azonban olyan sikeres kiserleteket tenyesztes henomelesa elosztjuk a bokrok es a gyoker csecsemok a fejlett meh novenyek.

Nem sokszor noveny henomelesa (egyszer 5 ev) folytatott nyar kozepen, viragzas utan, eltavolitasa a regi, torott agak es hajtasok slaborazvivayuschiesya. Ezutan gyozodjon meg rola, hogy a szerves es asvanyi tragyak, palantak hegy, talajtakaras a talaj korul fureszpor vagy tozeg. Soran az aktiv viragzas es termes henamelesa, 2-3 alkalommal egy szezonban ajanlott, hogy a nitrogen es a kalium mutragyazas, talajmuveles, es tavolitsa el gyomok mellett a novenyek.

Egy fontos tulajdonsaga a diszito cserje a korai es a folyamatos viragzas, es kepes kombinalni a kert dekorativ kompoziciok, mint a lakoi a kertben leirasok. A dekoracio a kert Chaenomeles szeles korben hasznalni, hogy az alacsony sovenyek, szegelyek, egyeni es csoportos telepitesek.

  

birs, japonica, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..