Narancs es gyumolcs

  

Japonica korai megjelenese a gyumolcses termes

Japan vagy japan Chaenomeles, kizarolagos korai megjelenese gyumolcs es a hozamok, igy a nem-fekete fold ovezeteben Oroszorszag igeretes termes. Az amator kerteszkedes birs elterjedt, mint diszito es gyumolcsok. Ez a noveny hosszu elettartamu, lehet gyumolcsot, 70 eves. Birs gyakran hasznaljak a tereprendezes es a kulvarosi teruletek, ami abbol sovenyek hasznaljak ladshaftnom design.

Mint egy disznoveny, a birs nagyon jo, hogy viragzik a tavaszi fenyes piros viragokkal magaval ragadja a szemet. Japonica egy bokor 0.5-1m-tol shirokorasprostertymi agak, kozel van a talaj felszinere. A legtobb noveny keves tovis, de vannak besshipye formaban. A levelek hegyesek vagy tompa, shirokoobratnoyaytsevidnye, hossza 3-5cm nagy stipules, sotetzold, fenyes, konnyebb az alabbiakban.

Viragok igen nagy - 3,5 cm atmeroju, narancs-voros, szinte az egesz menekules. A noveny lehet 200-300 egyseget. Viragos hosszu, mintegy 3 het. Rostos gyokerzet egy birs.

Ez adja a noveny jo tulelesi arany a transzplantacio utan. A gyumolcs kulonbozo formaju, szinu, meretu, erlelesi ideje. Ott yablokovidnye, korte es mas gyumolcs napiform. Foltos zold, vilagos zold, sarga, sarga-barna. Gyumolcs birs van egy atmeroje kozel 4 cm. Ezek boritott vekony hej viasz, olyan hosszu lehet tartani kiadasaval kedvezo izet.

A gyumolcsok sok 20-30g a 50g, mig a legtobb nagy, hogy akar 160g. Az egyik bokor gyujthet akar 35-45 gyumolcsok teszik ki teljes tomegenek 2-5kg. Birs gyumolcs gazdag biologiailag aktiv anyagokat.

A C-vitamin tartalma nem rosszabb, mint a birsalma . A gyumolcs birs tartalmaz 190-360mg P-hatoanyagok, 1,7-2,06% pektin, 0,14-0,32% tanninok es festoanyagok, sok szerves savak - akar 5, es 8%-os 100 g gyumolcs, koztuk az uralkodo citromsav. A nagy savassaga a gyumolcs a birs is csak feldolgozott formaban. Mar a gyumolcs lekvar es fozzuk lekvar, kompotok es gyumolcslevek, bor, megosztasa a gyumolcset mas novenyek ( , Korte, stb.)

A magas pektin tartalma, birs hasznaljak elokeszitese edesipari: zsele, zsele, krem. Birsalma levet hasznaljak az elelmiszeriparban keszitesere szensavas italok limonadet. japonica igen szivos, elosegiti az elhelyezeset egy zomok bunker a ho es sikeres atteleles.

Csak nagyon komoly tel, esetleg befagyasztasat agak, folott a ho. Japan birs noveny eleg fenyt igenylo, a gyenge a novekedes es a szolo a bimbo, valamint csokken a termeshozamok. Birs kell ultetni, eros szelektol vedett, ahol sok ho halmozodik fel.

Ez a noveny kedveli enyhen savas De nohet talajon minden textura, a normal rendszer. Keszitsuk elo a talajt az ultetes, ugyanugy, mint az egyeb cserjek. Tudod noveny egy birs osszel vagy tavasszal, de ez legjobb modja a kora tavasszal, mielott a rugyek is viragzott.

Magoncokat ultettek henomelesa elkeszitett godrokben, vagy arkok tele keveredett a termotalaj. Ultetett noveny bosegesen ontozik. Miutan ontozes a talaj korul a csemete talajtakaro, hogy megakadalyozzak parolgas.

Palanta a legjobb, hogy csokkentsek a magassaga 15-20 cm, hogy gyorsitsa fel a persely. Az ultetes palantak, hogy ket-vagy eves novenyek, de lehet hasznalni egy eves, jol fejlett palantakat. Kozotti tavolsag novenyek a sorban kell 0,8-1m sorok kozott - 2-2,5 m.

Ha alakitas es darabolas figyelni az egyseges helyet agak a tersegben, hogy javitsa bokor. Jol formalt cserje kell 10-15 agak kulonbozo koru, beleertve a 3,5 eves, 3-4 ket eves, 3-4 es 2-3 harom eves negy-ot evben. Regi improduktiv agak, valamint a foldon es a novekvo fuggolegesen, kivagott, igy az eves is talalhato agakat.

Agak, amelyek figyelembe vizszintes helyzetben, hogy a tavolsag 15-40cm a talajtol, ugy a legertekesebb a birs. Meg kell jegyezni, hogy a novenyek a japan birs nagyon pozitiv hozzaallas ellatasa bokrok, ami szerves es mutragyak , Kapalas es a talajtakaras cserjek zenekar. Birs altal propagalt magok, zoldek es a dugvanyokat, hajtasok, layering osztalyozasara, bokor, szemezett. Birs magvak magas csirazasi energia megtakaritas csirazas ket evig.

Ezert az az elonye, a reprodukcio birs mag marad a divat. Magok vetes osszel vagy tavasszal. Magok oktoberben tartott elokeszito idoszak termeszetes korulmenyek kozott kora tavasszal adnak baratsagos gyumolcsot. Fontos, hogy jol elokeszitett vetomag. Abban, hogy a talaj-ig 10 kg a humusz vagy komposzt, es eltemettek, hogy a melysege 15 cm.

Vetes elott, a talaj elhangzott, hogy nem mely barazdak a 20 cm-es, vesd el a magot a 70-100 db. az 1. sorban, amely utan a groove zarva van, ontozes es a talajtakaras a tozeg es humusz. A tavaszi vetomagvak keszitett 50-60 nap a hutoszekrenyben vagy a pinceben a 1-5 C-on Miutan csirazas, a magok kerulnek Sneznik vagy jeg es tarolni az ultetes elott homersekleten 0-1 C

Nem lehet csak vetni a barazdak, es a gerincek a felszinen, majd a visszatoltes, vagy a sorok a laza talaj humuszos reteg 6-8cm. Ha kialakult vastag hajtasokat, akkor vekony utan a noveny 3-4 valodi level, igy a novenyek szama a 6-8cm. Valogatott novenyek merules egy ures szekre. A jo ellatas a palantak tudnak felnoni, hogy 35cm a teljes vegetacios idoszak.

A palantak kerulnek megvalosulasat a 2-3. evben ultetes utan. A kivalasztott formak japan birs szaporitott vegetativ. Zold dugvanyok, amely vegzett uveghazak es Furdok, ad magas szaporodas. Ez, valamint a szaporodas, vizszintes retegek, gyakorlatilag nem kulonbozik a tenyesztes egyeb termenyek ezeket a modszereket. Japan is kepes formaban gyoker hajtasokat, hogy lehet hasznalni, mint anyagnak.

Ha van egy birsalma bokor jo gyokerzet, akkor propagalt elosztjak a bokor nehany fiatal agak. A kezdo oltas (vegrehajthato julius kozepetol augusztus kozepeig), vagy dugvanyok tavasszal, mint alany csemetek egy birs, tovabba hasznalhatja

  

gyumolcs birs, japonica, citromsav, birs, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..