Narancs es gyumolcs

  

Japonica jo a viragok

Japanez hogy az emberek hivas Chaenomeles.  Teny, hogy sok szakerto a nemzeti nevet kategorikusan nem ert egyet. Szakertoi, termeszetesen azonnal lepett vitat, es azt allitjak, hogy a ez novenyt Kinaban, es ne feledd  Chaenomeles katayansky. De ez a fajta nem valoszinu, hogy mozog az orosz tel, es ezert a kozponti regioban novekszik, es ne probalja.

Kezdunk es japan Chaenomeles Chaenomeles Mauleya. Mint minden bennszulottek a sziget Japan, szeretik egymast, csak az elso a csalad Rosaceae cserje magasabb (akar 3 m), a masodik kisebb (0,71,5 m). Ive Japan jo a viragok. Bar ez nem csak nagyobb levelek, rugyek, gyumolcs. Eye Chaenomeles elegedett a kora tavasztol keso oszig.

Joval azelott viragzo a hatterben a smaragdzold levelei latszanak latvanyosan voroses-rozsaszin rugyek. Es amikor a viragok lo ki egy narancs-piros, rubin, rozsaszin-lazac, feher, a bokor csak nem letep egy latvany. Minden viragzat, 26 virag, ami megkulonbozteti japan birs a megszokott, es az egyetlen virag.  Az elso viragok megjelennek az also agak, fokozatosan egyre magasabbra es magasabbra, es hosszu ideig nem akar leesni.

Ugyanez igaz a levelek osszel, amikor minden mas fak es cserjek mar regota meztelen Chaenomeles buszken flaunts a ruhajat.  Es szeptemberben meg, ahogy kellene birs, erett gyumolcs fenyes sarga, hasonlo  vagy neha egy finom rozsaszin szelu. A C-vitamin bennuk otszor tobb, mint  . Csak itt nincs nyers henomelis tanacsot savanyu!

A vonat lekvart, parolt gyumolcs, szirupok csinalni, zselek, lekvarok es likorok.  Vegul a japan birs szinte nincs felelem kartevok vagy betegsegek, vagy elgazositottak. Eleg nohet szinte barmilyen talajra.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. terapias tulajdonsagainak citrom

  

japonica, birs

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..