Narancs es gyumolcs

  

Japonica

JapanChaenomeles japonica Sam. Rosaceae -  Rosaceae, vagy egy masik hivast, ez a bokor Chaenomeles japan szarmazik Kina es Japan. A hazaja magassag japan birs eleri a 3 m, a mi eghajlati ugyanaz cserje akar 0,7-1m. Erosen terjed cserje (neha lo hozhatnak letre zomok korona atmeroje legfeljebb 3 m), szara tuskes (tuskek 1,5 cm). A vesek kicsik, appressed, barna oldalan a bazis ket kerek brilians szinte barna pikkelyek. Vesek miatt.

Rugyek forgattyustengelyhez, fenyes, vilagosbarna, serdulo, szamos nagyon kicsi lenticels. Base a hajtasok a mozdulatokkal, enyhen erezheto felepitese. A levelek sotetzold, szeles tojasdad vagy obovate, margin fogazott, glabrous, borszeru, 3-8cm hosszu. Viragok birs Japan hosszu ideig korulbelul egy honap kezd viragzik majus kozepen. A viragok jelennek meg elsosorban az also reszen a korona jol konzervalt a hoban.

Viragok elenk narancssarga, neha voroses-narancssarga ritkan feher vagy rozsaszin. Viragok akar 5 cm atmeroju, a gyujtott viragzat 2-6db. A gyumolcs eheto, sarga-zold, nap-arany-sarga, akar 6cm. Erik szeptemberben es oktoberben.

Nem igenyes a talaj termekenyseget es a nedvesseg, elviseli a szarazsagnak jobban fejlett teruletek teljes V Is szenvednek a fagytol.  szep csoportok es egyetlen novenyfajtat hasznalnak sziklakert.

Elerheto, hogy nem nagy megfekezni.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. Orange
  2. orange

  

japonica, birs

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..