Narancs es gyumolcs

  

Chaenomeles

Chaenomeles, ismertebb neven a japan birs, valojaban nem birs. Osszetevesztheto a nev, valoszinuleg annak a tenynek, hogy a gyumolcsot a henomelesa a szerkezete, alakja es meg ize nagyon hasonlit a gyumolcseit a birs, de csak sokkal kisebb.  Chaenomeles - lombhullato es orokzold cserjek, legalabbis - alacsony fa 1-3 m magas. Szarak a tuskek, a levelek fogazott vagy egyenetlen nagy grubopilchatymi stipules, hogy tovabbra is fennallnak az egesz szezonban.

Levelnyel 2 cm hosszu. Viragok maganyos vagy csoportban a 2-6 roviditett kefevel. Viragok szine a piros es feher. Gyakran elofordul, hogy a noveny mar csak porzos viragok. Viragzas elott tortenik fokent a levelek.

A szerkezet a virag - azoknak, akik meg emlekeznek soran az iskola a botanika - jellemzo minden Rosaceae: sepals 5, porzo 20-50, oszlopok 5. Yablokoobraznye gyumolcs vagy korte alaku, nagyon kemeny husu, hosszu zold marad, es szinte fogyasztasra alkalmatlan, de jol erik majd, hogy tavolitsak el a bokor, es tegye meleg szobaban. Erett gyumolcsok sarga-zold szinu, edes es savanyu izu. A magok hasonlitanak a mag, az alma, sokan, es vegye fel a felet a gyumolcs.

Veto es mas utan eresi mag alkalmas novenyek, amelyek vegezni mind oszi es tavaszi kozvetlenul a foldbe. Masfel-ket honap van boseges palantakat, hogy szukseg van raspikirovat es hagyjuk novekedni 1-2 evig.

Ne feledjuk, hogy a Chaenomeles van egy nagyon fontos jellemzoje - minden faj, hibridek es fajtak kifejlesztett nagyon hosszu Taproot, igy attelepitesre novenyek egyik helyrol a masikra jar az elkerulhetetlen kart a gyokerzet, mi az oka a rossz tulelesi arany csemetek. Annak erdekeben, hogy ne zavarjak a noveny ujra kell oket ultetni a leheto leghamarabb allando muveles. Jobb kihasznalasa novenyi anyag zart gyokerzet.

Nem kell tartalyt vasarolt novenyek kerteszeti kozpontokban. Az ilyen novenyeket lehet termeszteni, es magunkat. Raspikirovat nem eleg palantak a talajba, es egy-ket muanyag vagy keramia edenyeket.

Egy evvel kesobb, a termesztett noveny a bankbol, es razzuk egy gorongy ultetett az elokeszitett helyre. Kovetkezo tavasszal vagy osszel novenyeket kell csokkenteni mintegy harmada hossza a hajtas. Ez az eljaras szukseges, hogy osztonozze tillering. Japan birs is propagalt nemcsak vetomagot, de a nyar puhafa bevagasok, amelyek hogy egy petevezetek bokrok a nyar elejen, mielott a hajtasok odrevesneyut. Allandositjak a szokasos modon, a bio-stimulans.

Lehet kettos gyokere balekok, retegezes es felosztasa egy bokor. Azonban a legegyszerubb es leghatekonyabb modja a reprodukciora henomelesa mag.  Divatos es izletes I kerteszek japonica jott divatba egy evtizeddel ezelott. Sot, nagyon dekorativ cserje a viragzas, a szereny, de inkabb konnyu termekeny talaj nelkul stagnalo vizes. A gyumolcsok magas vitamin, amely lehet, hogy lekvart, kompotot es zselek.

De az en szempontbol megfelelobb hasznalata, mint az adalekanyag a gyumolcs tul edes, vagy savanykas gyumolcs. Az edes-savanyu izu japan birs javitja a dugokat es a kompotot is, mint peldaul a fekete chokeberry, sargabarack es a oszibarack. teljesen erett gyumolcs a szobaban is vagott, szaritott es parolt gyumolcsok hasznalata szaritott gyumolcsot. Jelenleg erdeklodes Chaenomeles alternativ gyumolcsok felreallitjak, de a taj design, ezek a novenyek hasznaljak aktivan.

Chaenomeles nagyon jol toleralhato fodrasz, igy kiderul, nagy megfekezni. Cserjek ultetett homogen vagy vegyes mas novenyek a csoport. Jo novenyek es az egyetlen noveny a hatterben a zold fu, alacsony novo fajok es fajtak jol nez ki a sziklakertek lapos labanal az alpesi hegyek, es egyutt kulon elhelyezett nagy koveket.

Egy nagyon dekorativ shtambovaya oltas japan birs, mellyel egy alany gyorsitasa vagy hordo alaku magat henomelesa csodalatos. De oltott formak jobban megfelelnek a deli regiok, a nem fekete fold ilyen uzemek igenyelnek telen fagyasztva kisse fedelet.  Sulyos telel henomelesa megfagyhat a bimbo es nehany esetben - a vegen az eves hajtasok. Ezert a novenyek a legjobb termesztik teljes nap, vedett a hideg szelektol foldre.

Ha a novenyek serult evente, akkor kell a teli menedeket a lehullott levelek, vagy fenyo agakat. Hatranya, a kultura es a tendencia, hogy formaban szamos gyoker balekok, hogy nem olyan konnyu megszabadulni. Ha elakad, hogy a noveny oldalon, akkor terjedt at minden oldalrol, es amennyiben nem hatalom, kiveve a radikalis megsemmisiteset az anya kaptar es minden utod nem lehet megakadalyozni.

Mi a kivalasztasi folyamat a japan birs zajlott (es tovabbra is) a ket iranyban: javulasat gyumolcs minoseget es javitsa a dekorativ tulajdonsagait. Ebben az esetben vegye figyelembe a finom hibridek es kert formaban.  H. katayansky  (Ch. cathayensis) - tuskes bokor vagy kis fa 3-4 m magas, a viragok akar 4 cm atmeroju, feher vagy rozsaszin.

Alkalmas novekszik a deli regiokban, a kozepso savban malozimostoek.  J. japan  - Bokor-1 m magas, narancs, narancssarga, voros vagy bibor virag maximum 4 cm atmeroju. Ott belotsvetkovaya formaban (Ch. jf alba) es satnya formaban (Ch. j. alpina) nyitott agak.

Fine H.  - Thorny cserje 3 m magas viraggal a 4,5 cm atmeroju, a bibor a sotet piros. Osztalyzatok sokat, es nagyon valtozatos. Geisha Girl - a felig telt viragok, halvanysargabarack vagy barack szinu. Moerloosei (mas neven Apple Blossom) - fajta ismert termesztes, mivel 1856-ban, kozepes meretu cserje halvany rozsaszin vagy feher viragok. Nivalis - egy regi es jol ismert fajta, gyakran kaphato kerti kozpontokban.

Ez jellemzi terjedo korona es a viragok tiszta feher. Simonii - cserje, hogy 1 m magas es felig-ket sotet vervoros viragok. On is felhivhatja Phylis Moore - a felig-ket rozsaszin viragok enyhen, Port Eliot - piros viragokkal, Show - a nagy, feher viragok es a kulonbozo Umbilicata sotet piros viragokkal.  H. csodalatos  (Ch. x superba) - egy kerti hibrid. Cserje akar 1,5 m magas, viragokkal, kulonbozo szinekben - a fehertol a rozsaszin, narancssarga es piros.

Osztalyzatok eleg sokat. Cameo - viragok ude-rozsaszin ketszer annyi szirmok, Crimson es Gold - kompakt elterult cserje, sotet piros viragok, aranysarga szinu a levelek osszel. Tuz Dance - elterult cserje, nagy fenyes - piros viragok, Elly Mossel - valtozatos es voros viragok, Etna - viragok es bibor szinu, de kisebb cserje.

Jet Trail - sredneroslye cserje csipos tuskek, es boseges lila viragok, Knap Hill Scarlet - korai es floriferous fajta elenk bibor-narancs viragok, Nicoline - terjedo cserje bibor-voros, neha felig telt viragok. Pink Lady - koran viragzo fajta, amelyet az jellemez, viragok tiszta rozsaszin, egy sotetebb arnyalat a viragzas kezdeteig. Rowallane - nagyon regi fajta egy vervoros viragot.

E Nemov  ABA az orszagban, 21, 2004

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. orange
  2. Egyre naspolya

  

japonica, birs, oszibarack, sargabarack

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..