Narancs es gyumolcs

  

Birs jam

Egy jo jam - nem tul edes, illatos, szep Limonov savanyu. Szeletek birs szerezni suru, de lagy. Osszehasonlitva alma zsele, birs megtartja a formajat jobb.  Jam ez a recept lesz eleg szaraz - szinte minden folyadek felszivodik a birs.

Ez jam nagyon jo kitoltesi pitet. Ha tobb folyadekot, hogy a lekvar, azaz A szeleteket uszo-szirup, a vizmennyiseg novelesehez szukseges a 2 ~ 2.5.  400g cukor, 1 csesze viz, 1 kis citrom, 1 csomag vanilias (1d), egy marek dio

birs Wash vagva 4 db, vagja ki a magokat es vagjuk szeletekre. Egy zomancozott fazek, vizet forralni a cukorral.  A forro szirupot Pour birs es fozzuk 5 percig. Vegyuk le a tuzrol, es hagyjuk 12 oran at.  A masodik alkalommal jam forraljuk fel es fozzuk 5 percig.

Ujra es hagyjuk hulni 12 ora.  A harmadik alkalommal jam forraljuk fel, tedd a vanilia, dio, durvara tort (akkor hagyja el a fel vagy negyed), vagja vekony szeletekre a heja Lemon (dobja a magok).  Azonnal tekercs elokeszitett uvegekbe.  Forras foto: flickr.com  (Easy ut) birs PASTE spanyol Wash birs. Torlese nelkul a boron, vagjak negyedekbe, tavolitsuk el magjat.

Otvvarit parolt amig meg nem puhul, dorzsolje at egy szitan, vagy grind belole puret egy elelmiszer-feldolgozo. Merjuk meg a kapott tomeg es adjunk hozza annyi cukrot (suly). Tegyuk egy serpenyobe vastag, es forraljuk, gyakran kevergetve addig, amig a keverek elkezd elmaradnak a falak a serpenyobe.

Tedd az edesseget egy negyzet alaku kb 0,75 cm mely, huvos, szaraz nap a nap, vagy enyhen meleg sutoben (akkor rendszeresen, 1-2 ora).  Vagva terek, nevjegyzekbe porcukor (opcionalis) es tarolja egy szigoruan zart tartalyban, csomagolt zsirpapir.  Szolgalhat a desszert, kave.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. sargabarack

  

birs, a citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..