Narancs es gyumolcs

  

Hogyan enni birs?

Kerdes, ugy tunik furcsanak. De erdemes venni, a ez, talan az egyetlen gyumolcs, hogy ritka kiveteltol eltekintve, nem esznek nyers. A Monte-felszigeten a romai idok ota, a birs nagyon gyakori es szeretett.

Receptek, hogy a kepzett szakacsok, inyenc kezelt a patriciusok, meg mindig szeles korben hasznaljak az olasz konyhat.  Tehat a valasz eloszor. Birs eszik a lenduletesen.

Itt a recept a legregebbi a vilagon, de nem kevesbe finom, mustar:  1 kg tisztitott, aprora vagott birsalma aludni 2 kg cukor, 12:00, amikor a gyumolcsle megengedett, ontsuk ra, forraljuk harom percig es ontsuk vissza a gyumolcs, az eljarast megismetelni meg ketszer, 12 orankent. Az utolso 10 perc szukulnek le egyutt birsalma. Hagyjuk lehulni, es adjunk hozza 9 igen 15 csepp mustar olaj (ez egy amator). Azonnal helyezett steril, hermetikusan lezart tartalyban, es kuldje el a hutoben.

Mennyi ideig kell megtartani nem, csemege elparolog "spontan", mint a mez pot ki egy Micimacko.  Meg egyszer feltenni a kerdest. Hogyan enni birs? Valasz a masodik.

Quince eszik elvezettel. Egy finom etel, hogy szolgaljak a legjobb olasz ettermek a kozepkorban nagyon nepszeru volt Szardinian.   Liba, sult alma es birs  Gusika kesziteni. Egy serpenyoben az olivaolajat sutni libat  aprolek, 2 gerezd fokhagyma, kis voroshagyma, ket szal kakukkfu, rozmaring es petrezselyem, so, bors persze a legvegen, add hozza a harmadik csesze palinkat.

Keverjuk finom ket nagy, erett birsalma gyumolcsokbol, kockakra vagott. Start a liba-es fogpiszkalot zashpilit has, dorzsoljuk tengeri soval. Egy serpenyoben csepp az aljara, 50 gramm zsir, tedd a liba-es ontsunk egy fel liter szaraz feherbor. Sussuk a sutoben (180 C) kb 2 ora, alkalmankent szakado pecsenyelevel az egyseges aranybarna.

Talaljuk burgonyaval, zoldsegekkel es finom feher bort.  Mivel kell a tundermesekben, a harmadik alkalommal egy kerdest. Hogyan enni birs? De a valasz is meglepo.

Miert kell feltetlenul egy birsalma? Azt is izvilag egy italt!  Olasz likor birs kilogramm erett birs es csiszolt egy Lemon a heja dorzsolni a reszelo.

Pure alakitottak at sterilizalt uvegedenybe toltott egy liter alkohol, adjunk hozza egy gvozdichka, egy csipetnyi fahej, zart es kuldott egy honap huvos, sotet pinceben. Vegye, csatorna, a folyadekot, hogy vezessenek be 400 g cukor, parolt, szirup, huvos, ujra kevert burgonyapurevel es depresszios ujra elkuldeni egy honap alatt a pinceben. Get, csatorna, ketszer szurt ontenek uveg, parafa szorosan, fedjuk be viasszal vagy viasz.

Az utolso ajanlas tunik teljesen felesleges. Ki fogja adni ezt a nektart az istenek prokisnut?  Most akkor van egy otletem, hogyan kell enni egy birs.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. sargabarack

  

gyumolcs birs, birsalma, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..