Narancs es gyumolcs

  

Birs hasznalt a nepi gyogyaszatban

Repedesek. Napi es gyakran tesz borogatast a celluloz birs vagy a le az egyik leghatekonyabb eszkoz a gyors gyogyulast.  Verzes (meh). A verzes, szukseg van a 3-szor naponta inni teat vagott birs. Vagy, hogy egy fozet a friss vagy szaritott gyumolcsot, es megteszi a nap folyaman.  A tokeletes orvoslasa nehez mehverzes, kulonosen a menopauza fozet a friss vagy szaritott magok 7,8 darab pohar vizet, forraljuk 3-5 percig.

A nehez, legyengito menstruacios 3-4 alkalommal egy nap hogy a hegyen egy teaskanal (nem tobb!) A szaritott magok, nem zuzas oket.  Atonias szekrekedes. Magrol kesziteni nyalkas huslevest hozott reggel es este. Magok birs 20% tartalmaz nyalkat, duzzanat vizben konnyen.

Bronchitis, kohoges. Kapott a magokat nyalka hogy egy evokanal naponta 3-4 alkalommal 20-30 perc eves utan. Ez is segit gyogyitani gastritis a fajdalom a gyomorban.  Xerostomia (szajszarazsag szindroma). Neha a szamat szaraz, igy nehez beszelni, a nyelv nem dobalt es a fordulas.

Ebben az esetben is segithet a mag birs. Kulonosen, ha lesz egy hosszu beszelgetes egy fel orat, hogy tegye az o nyelve, nehany szaraz magok. Ha szukseges, a beszelgetes vagy a beszed lehet hagyni a nyelv ala db magban es vyspaseny.

By the way, lazas betegeknek, akik allandoan szajszarazsag, is ajanlott tartani a magokat a nyelv ala 1-2 ora.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. sargabarack

  

birs

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..