Narancs es gyumolcs

  

Birs gyogyaszati ??tulajdonsagokkal

Cydonia vulgaris fo vagy Cydnia oblnga Mill, mind a latin hangzasu nevek  Birs rendes, akkor gyakran a neve a gyogyszertari birs magvak - Cydoniae sperma. Az emberek is hasznaljak a nevet birsalma  kilep, vagy kvitovoe fa, Hun, elteto, bedryanka  .  Felruhazva gyogyito gyumolcsok, magvak, levelek es a kereg  novenyeket. A betakaritas a levelek termelt a nyar kozepen, juliusban. Szaritsuk meg levegon, egy mennyezet, nem keverjuk, amig a rideg levelnyel.

A magokat es a fakerget is, a szaritott a szabadban, majd tarolni egy szigoruan zart fa vagy uveg edenyekbe egy ev. De a gyumolcsok leszedik csak a teljesen erett, szeptemberben, novemberben, akkor tarolja, amig tavasszal. Ive gyogyito Tobb mint 4 ezer eves ismert gyogyito birs egyszeru. Gyumolcs, koszonhetoen kemiai tulajdonsagait antiszeptikus es verzescsillapito intezkedes kifejezett vizelethajto es verzescsillapito tulajdonsagai vannak, hasznos funkciok megallitani a nyalkahartyat, epe hanyas.

Seeds tipikus bevonat es gyulladascsokkento hatasu. Ive gyogyito Gyumolcsok, magvak, levelek es kerge a birs  szeles koru alkalmazasok megbetegedesek a gyomor es belrendszer, maj, verszegenyseg, cukorbetegseg, magas vernyomas, angina es a megfazas. Mivel a kabitoszer-hasznalat friss gyumolcs vagy szaritott, tinkturak, teak, lekvarok, zselek, lekvarok.

Kulteri szokasos modon a birs formajaban kremek vagy tomoriti hasznaljak betegsegek, a szem, eg.  A leggyakoribb a receptek lekvart birs gyumolcs : birs vagjak kis darabokra, ontsuk a szirupot keszult cukor es a viz arany 3:1, es a fott, amig fott gyumolcsot. Keresere egy jam hozzateszi citrom acid, dio. A hagyomanyos recept kulonbozo valtozatai eroleves es infuziok magok, tea a levelek es a kereg a novenyek.

A lista orvosi ellenjavallat birs rendes kicsi. Ellenjavallatok a tanacsado jellegu, es kapcsolodnak a szoptato anyak is, jelenlete miatt a tanninok, az emberek, akik hajlamosak a szekrekedes.  Mellekhatasok vagy allergias reakciok a hosszan tarto hasznalata birs hianyzik.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. Sargabarack Pie
  2. orange

  

birs gyumolcs, citromsav, birs, citrom

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..