Narancs es gyumolcs

  

Birs aromas gyumolcsot

Birs - illatos gyumolcs heja sarga, kerek vagy korte alaku, altalaban a friss, kemeny es savanyu, de a puha, rozsaszin fott edeskes pepet egy szemcses szerkezetu, emlekeztet a fott korte. Birs - illatos gyumolcs tartozik ugyanabba a csaladba, mint az alma es korte.

Quince parolt elokeszitesere lepeny kitoltesevel, es a pitet a desszert sutni, fozni, a teszta es a sult puha erett sajtok, sult egesz es talalva vadmadar, sokszor fozott birsalmasajt, lekvar, es a darab, hiszen gazdag tartalma pektin (a legmagasabb a pektin tartalma egy zoldes-sarga gyumolcs). Konzerv gyumolcsszirup a birs - szureti desszert, kulonosen nepszeru Eszak-Olaszorszagban. A hagyomany a keleti konyha gyumolcs toltott borso, bab vagy orolt marhahus fuszerekkel.

Ive is nepszeru az okori gorogok, akik sutott azt a mezet, tavolitsa el a magjat. Egyutt terjedesenek gyumolcsot eszak-nyugati es megvaltoztatta a nevet: a del-franciaorszagi Kydonia Sidonia, Eszak-Franciaorszagban koingom, es az egesz Channel - birs.  A gorog mitologia, a birs az ugynevezett arany alma, bemutatott a parizsi Aphrodite, a szerelem istennoje. Az ido az okori vilag a gyumolcs a szerelem jelkepe, a hazassag es a termekenyseg, valamint a kozepkori Europaban, tehetseges a birs tartottak megnyilvanulasa nagy szerelem.

A gorog mitologiaban, a birs az ugynevezett arany alma, bemutatott a parizsi Aphrodite, a szerelem istennoje. Az ido az okori vilag a gyumolcs a szerelem jelkepe, a hazassag es a termekenyseg, valamint a kozepkori Europaban, tehetseges a birs tartottak megnyilvanulasa nagy szerelem. Ma, a birs is elterjedt kulturak szerte a vilagon. Azokon a teruleteken, a termeszetes elohelyek, meg 4000 evvel ezelott.

Jelenleg, az ismert tucatnyi fajta birs, amelyek kulonboznek a szerkezetben a viragok, levelek es gyumolcsok, a viragzas es a termes, valamint szamos mas biologiai jellemzoi. Egyutt a fak vannak torpe fajtak a birs ket izben: maximum 2 m kis gyumolcsot darabonkent 40 es 10 meteres nagy gyumolcs darabonkent 3 kg.

Birs (Cydonia), nemzetseg a cserje vagy kis fa a csalad emelkedett, be az egyetlen ilyen birs hosszukas, vagy egy kozonseges (Cydonia oblonga), amely a termesztett a gyumolcsok (alma), jellegzetes izu, hasznalt dzsemek, lekvarok, zselek es stb A termeszetes tartomany lefedi Kozep-Azsia es Iran. A tudomanyos nemzetseg nev szarmazik a varos Sidon (ma Chania) Kretan, ahol osidok ota fajta nemesitett fajtak e faj.

A levelek hasonlitanak a levelek alma unalmas szurke es felso dombos alatta. Viragok maganyos, nagy, rozsaszin vagy feher, gyakran ertekesitik dekorativ. Gyumolcs zoldes-sarga vagy arany szerint a meretet es alakjat is egy kereszt kozott alma es korte gyumolcsok.

A bor boritja apro szorszalakat. A magok, mint az alma, olyan ot kozponti zseb pergamen beles, amely kozponti elemet kepezik a gyumolcs.  Mivel a nagy mennyisegben tartalmaz pektint gyumolcs birs es az abbol keszult termekek hasznos dolgozok veszelyes szakmakban es teruleteken elo szennyezett radionuklidok.

A kohoges, horghurut, hurutok hasznos japan birs napraforgo 1 evokanal szaritott viragot ontsunk 500 ml forralt vizet 1 ora, es megteszi 1 / 2 csesze naponta 3-szor. Birs - illatos gyumolcs Seeds henomelesa is sikeresen alkalmazzak, hogy meggyogyitsa eg. Ennek erdekeben, a magokat a birs ontsunk forro vizet aranyban 01:50, megrendult 5 percig, majd szurjuk at cheesecloth. Kiderult infuzios nyalkahartya osszhang. Burnt zsir, javasoljuk, oket 12-szer egy nap.

Az eljarast meg kell ismetelni 34-szer egymas utan idokozonkent 1015 perc.  A kozmetikumokban hasznalt erett gyumolcsok es a magvak a birs. Gyumolcs otthon lehet, hogy testapolok es maszkok a zsiros bor. Ha hozza a maszkot a novenyi es allati zsirok, tojassargaja, zabpehely, kemenyito, ezek alkalmasak a szaraz es normal borre.

Az iszap nyert a magokat a birs is hatekony gyulladascsokkento es borpuhito. Keszitette az infuzioban vagy vizben, egesz magvak (csiszolasara, hogy mergezo glikozid amigdalin vonnak). Nyak is alkalmas kezelesere eg es olajos seborrhea fejet.  Jam es a birs lekvar hasznosak a gyulladasos belbetegseg. Birs gyumolcsle frissito, fertotlenito, osszehuzo, verzescsillapito es vizelethajto tulajdonsagait.

Quince juice ajanlott inni a verszegenyseg, sziv-es errendszeri betegsegek, legzoszervi betegsegek, gyomor-bel traktus, asztma, vagy a sult gyumolcs - a jo hanyascsillapito. Minden fajta birs pozitiv hatassal van a pszichere: osztonzi, javitja a hangulatot. Birsalma le igy sokkal konnyebb asztmas.  Birs, hogy nagy, izletes, lagy bor.

Birs csak akkor alkalmazhato a keszitmeny a desszert es a likorborok. Technologiai erettseg birs utan jon erleles, amely alatt a gyumolcs birs rejlo minden osztaly kap szines, eros izu, a hus lesz palyazat, a cukor mennyiseget es a krasyashih anyagok no, es a szolarium es a pektin csokkentik. A korai fajtak a birs fenntartott eltavolitasa utan 1012 nappal es 2 honappal kesobb.

Ez nagyon illatos es finom desszert borok a japan birs, de sav-4-szer nagyobb, mint a hagyomanyos birs, igy a le japan birs nagyban vizzel, vagy add hozza a le alma maloaromatny .  Az otthoni fozes birs inni fozve, sutve, konzerv, kesz annak osszetevoi a huseteleket. Hala az illoolaj talalhato a bort a birs, az etelek kap egy kellemes illatu es pikans izu.

Quince az egyik legjobb gyumolcs a fozes finom megorzi, lekvarok, kompotok, lekvarok, zselek, lekvarok. Mivel a nagy mennyisegben tartalmaz pektint anyagok alakult fozes soran kocsonyas tomeg. Birs keszitett italvalasztekkal, tomesek a sutemenyek.

Kapcsolodo hozzaszolasok:
  1. tulajdonsagok citrom

  

japonica, gyumolcs birs, birsalma

© Copyright narancs.ertk.info
Erdekessegek a narancs, citrom, oszibarack, sargabarack es mas gyumolcsok..